Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ένα βράδυ του πρότειναν να γίνει μοντέλο και εκείνος δέχτηκε. Ακολούθησε μια συμμετοχή σε σίριαλ της Κύπρου και λίγο αργότερα η θέση του διευθυντή σκηνής σε μεγάλο κυπριακό κανάλι. Ο Πανίκος Πιλάλης αγαπά πολύ τη δουλειά, τον Αποστόλη που υποδύεται στη Γη της Ελιάς και μιλά στο TV24 για τη σχέση εκείνου με την Ευτυχία (δείτε εδώ πότε ρίχνει αυλαία η σειρά).

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Ο Αποστόλης από τη «Γη της ελιάς» φαίνεται να μην έχει διαφορές από τον Πανίκο! Είναι έτσι;

«Εγώ πάλι θα έλεγα ότι έχουν διαφορές και μάλιστα μεγάλες. Σε κάποιες καταστάσεις ο Πανίκος θα αντιδρούσε διαφορετικά, “καθαρίζοντας” μόνος του και αθόρυβα».

Πού συγκλίνουν αυτοί οι δύο χαρακτήρες;

«Είναι και οι δύο εργατικοί, παραδοσιακοί, οικογενειάρχες, με πιο κοινό σημείο τους ότι θέλουν να έχουν το μέτωπό τους καθαρό».

Αν μπορούσατε να του πείτε κάτι, τι θα ήταν αυτό;

«Αυτό που λέω και στον εαυτό μου… υπομονή».

Είναι ένας ευτυχισμένος ήρωας;

«Στην παρούσα φάση όχι. Εχει ν’ αντιμετωπίσει ένα σωρό προβλήματα, προσωπικά, οικογενειακά, εργασιακά».

Την Ευτυχία την αγαπάει ή θα λέγατε πως ίσως τελικά να είναι ένα απωθημένο του;

«Καθόλου απωθημένο δεν είναι. Τα απωθημένα ξεπερνιούνται σχετικά εύκολα. Ο Αποστόλης την αγαπάει πραγματικά».

Την κυνηγάει αλλά εκείνη είναι αρνητική. Θα κάνει τα πάντα για να γίνει δική του;

«Θα κάνει όσα του επιτρέπει ο εγωισμός και η αξιοπρέπειά του, αν και στον έρωτα όλα είναι σχετικά».

Πανίκος Πιλάλης Γη της Ελιάς

Η Ευτυχία είναι έγκυος στο παιδί σου. Πώς θ’ αντιδράσει ο Αποστόλης σε αυτή την προοπτική και με δεδομένο πως εκείνη θα θέλει να κρατήσει μόνη της το παιδί;

«Μόλις του το ανακοινώνει η Ευτυχία, αυτός πετάει στον έβδομο ουρανό, αλλά αμέσως εκείνη τον προσγειώνει ανώμαλα, λέγοντάς του ότι θα μεγαλώσει το παιδί μόνη της. Φυσικά, δεν του αρέσει καθόλου αυτή η απόφασή της και θα προσπαθήσει να τη μεταπείσει, κάνοντας ταυτόχρονα και κάποιες άλλες ενέργειες».

Θα τα βρουν σύντομα;

«Η Ευτυχία δείχνει να μην αλλάζει γνώμη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις».

Να υποθέσουμε πως θ’ ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας;

«Αυτό μόνο η Βάνα Δημητρίου το ξέρει».

Ο Αποστόλης θα βοηθήσει την αδελφή του να κατακτήσει τα όνειρά της και να τα βρει με τον Λεωνίδα;

«Πώς να τη βοηθήσει όταν ό,τι κάνει εκείνη, ο Αποστόλης το μαθαίνει τελευταίος; Η Αννα είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας. Ο Αποστόλης φυσικά τη λατρεύει, παρ’ όλες τις φασαρίες που του προκαλεί. Πάντα θα τη συμβουλεύει και θα προσπαθεί για το καλό της. Θέλει να τη βοηθήσει, το θέμα είναι κατά πόσο αυτή θα τον ακούσει».

Θα συνεχίσουν να μένουν μαζί;

«Ναι, η συγκατοίκησή τους συνεχίζεται».

Πώς θ’ αντιδράσει όταν τελικά γίνει γνωστό πως ο Ανέστης κρυβόταν πίσω από την επίθεση στον Κουράκο; Ενας ήρωας που έκανε κακό και στην κοπέλα του...

«Τον Ανέστη τον γνωρίζει πολύ καλά και, ό,τι και να κάνει, δεν θα τον εκπλήξει πλέον. Του τα έχει φυλαγμένα και ότι δεν τον σκότωσε οφείλεται στην Ευτυχία».

Αρχικά οι σπουδές σας ήταν σε οικονομικό κλάδο. Πώς έγινε και μεταπηδήσατε στην υποκριτική;

«Το ένα έφερε το άλλο και κατέληξα στην υποκριτική. Αν και καλός μαθητής, δεν θέλησα να προχωρήσω τις σπουδές μου. Μετά τη στρατιωτική μου θητεία εργάστηκα σε οικοδομές για να μαζέψω χρήματα και να δω πώς θα προχωρήσω. Ενα βράδυ με προσέγγισε μια κοπέλα και μου έκανε πρόταση να κάνω το μοντέλο στη σχολή που είχε. Πάνω στην τρέλα μου δέχτηκα και, μετά από μια παρουσίαση που είχαμε σε τηλεοπτική εκπομπή στην Κύπρο, ήρθε η επόμενη πρόταση για να κάνω κάποια περάσματα σε ένα σίριαλ που προβαλλόταν τότε.

Το δέχτηκα και αυτό και κατέληξα στο τέλος να πάρω και τη θέση του διευθυντή σκηνής στο κανάλι. Τα 5 χρόνια που δούλεψα πίσω από τις κάμερες και κάποια περάσματα που έκανα από σειρές του καναλιού βοήθησαν να σπουδάσω υποκριτική με υποτροφία και… να ’μαι τώρα».

Και επίσης πώς μεταπηδήσατε στην «Γη»; Πώς σας έκανε πρόταση ο Αντρέας Γεωργίου;

«Η πρόταση έγινε τηλεφωνικά. Μου είπε κάποια πράγματα και συναντηθήκαμε για τα περαιτέρω. Λόγω του ότι μιλήσαμε από πολύ νωρίς, είχα τον χρόνο να τακτοποιήσω το πρόγραμμά μου σχετικά με μια άλλη σειρά όπου ήδη πρωταγωνιστούσα και ήταν στον 4ο κύκλο προβολής στην Κύπρο».

Στην Κύπρο είστε πολύ γνωστός, γιατί δεν είχατε κάνει κάποια κίνηση για σειρά στην Ελλάδα;

«Αφήνω τη ζωή να τα φέρει και συνήθως τα φέρνει στην πιο κατάλληλη στιγμή. Υπήρξαν κάποιες ευκαιρίες αλλά είτε δεν βόλευε είτε δεν ένιωθα σίγουρος. Δόξα σοι ο Θεός, εδώ και 20 χρόνια δεν έχω μείνει εκτός δουλειάς».

Κανονίζετε κάτι άλλο για το μέλλον;

«Για πρώτη φορά θα επιδιώξω να κάνω δική μου εκπομπή ως παρουσιαστής, μαζί με κάποιον άλλον. Μια εκπομπή που θα έχει να κάνει με τη φύση και τις διάφορες δραστηριότητες και αθλήματα που μπορούμε να κάνουμε σε ξηρά και θάλασσα».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της Ελιάς - αποκλειστικό: Θανάσιμος κίνδυνος για Μαργαρίτα και Αλέξη

Γη της Ελιάς: Αυτή η ηθοποιός θα παίξει την Ασπασία - Τα πάνω κάτω στη σειρά