Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Λίγος καιρός έχει περάσει από τη μέρα που η Σοφία Χατζηπαντελή αποχώρησε από το GNTM 5, ωστόσο το κοινό τη ζητάει ακόμα διακαώς (δείτε εδώ τι θα γίνει με την επιστροφή της). Η ίδια επέστρεψε στο εξωτερικό και συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της.

Μάλιστα, είναι εξαιρετικά ενεργή στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και έτσι θέλησε να σχολιάσει μέσα από μία ανάρτηση που έκανε, τη δράση δύο γυναικών που πέταξαν ντοματόσουπα πάνω σε έναν πίνακα του Βίνσεντ βαν Γκογκ, στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Η ανάρτηση της Σοφίας Χατζηπαντελή για τις δύο ακτιβίστριες

«Δεν θέλω να πάρουν αυτές οι αποτυχημένες περισσότερη δημοσιότητα απ' όση τους αξίζει, αλλά ήθελα να πω δημοσίως ότι είναι ανόητες και υποκρίτριες. Δεν είναι ακτιβίστριες, είναι ηλίθιες», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της.

Σοφία Χατζηπαντελή ανάρτηση για ακτιβίστριες

Τι συνέβη με τις δύο ακτιβίστριες

Οι δύο ακτιβίστριες πήγαν στην Εθνική Πινακοθήκη και πέταξαν δύο κονσέρβες ντοματόσουπα Heinz στον διάσημο πίνακα του 1888, εκτιμώμενης αξίας 84,2 εκατομμυρίων δολαρίων, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την κλιματική αλλαγή.

Η δράση μάλιστα απαθανατίστηκε σε βίντεο και δημοσιεύτηκε στη σελίδα της οργάνωσης, που τις τελευταίες εβδομάδες έχει πλήθος εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι δύο γυναίκες πέταξαν την ντοματόσουπα στον πίνακα, που είναι μία από τις πέντε εκδοχές που εκτίθενται σε μουσεία και γκαλερί σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια κόλλησαν το ένα τους χέρι στον τοίχο και άρχισαν να φωνάζουν: «Τι αξίζει περισσότερο; Η τέχνη ή η ζωή; Αξίζει περισσότερο από το φαγητό; Αξίζει περισσότερο από τη δικαιοσύνη;».

Η αστυνομία ανακοίνωσε στο twitter ότι «αστυνομικοί βρέθηκαν γρήγορα επί τόπου στην Εθνική Πινακοθήκη σήμερα το πρωί αφού δύο ακτιβίστριες της Just Stop Oil πέταξαν ουσία σε πίνακα και στην συνέχεια κόλλησαν τα χέρια τους στον τοίχο». Και οι δύο ακτιβίστριες συνελήφθησαν για εγκληματική φθορά και διακεκριμένη καταπάτηση.

Η Εθνική Πινακοθήκη, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι το συμβάν έγινε στις 11 π.μ. (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδος) στην αίθουσα 43. Το δωμάτιο εκκενώθηκε και απαγορεύτηκε η είσοδος, ενώ κλήθηκε και η αστυνομία. «Υπάρχουν κάποιες μικρές ζημιές στην κορνίζα, ωστόσο ο πίνακας δεν έπαθε τίποτα», διευκρινίζει.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Είχε να μοιάσει η Σοφία Χατζηπαντελή - Αυτοί είναι οι γονείς της

«Αυτό που ξέρω είναι ότι...» - Η απάντηση της Μαίρη Βιτινάρος στο ειρωνικό σχόλιο της Σοφίας Χατζηπαντελή για τo GNTM 5