Από Στέλλα Μούτσιου

Σε κάθε εκπομπή συζητήθηκε έντονα η απώλεια του Σταμάτη Κόκοτα, όμως η λύπη για το γεγονός αυτό γέμισε και τα social media με τρυφερά λόγια για τον καλλιτέχνη και το σπουδαίο έργο του.

Πλήθος διασήμων έσπευσαν να δημοσιεύσουν φωτογραφίες του τραγουδιστή και να τον αποχαιρετήσουν για μία τελευταία φορά, καθώς είναι το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν για να τιμήσουν τη μνήμη αυτού του σπουδαίου ανθρώπου.

Θρήνος στα social media για τον θάνατο του Σταμάτη Κόκοτα

Ο Γιώργος Νταλάρας δημοσίευσε: «Ο Σταμάτης Κόκοτας συνέδεσε τη μουσική του πορεία και τη φωνή του με τη χρυσή εποχή του λαϊκού τραγουδιού στις δεκαετίες του ‘60 και ‘70 κυρίως. Σπουδαίοι συνθέτες του εμπιστεύθηκαν τραγούδια τους και ορισμένα από αυτά θα παραμείνουν κλασικά στην ιστορία του τραγουδιού. Δεν συνεργαστήκαμε ποτέ αλλά γνωρίζω πως ήταν ένας καλός, ευγενής και γενναιόδωρος άνθρωπος. Μαζί του, σχεδόν κλείνει μια ολόκληρη εποχή…».

View this post on Instagram

A post shared by George Dalaras (@dalaras_george_official)

«Εφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα ο σπουδαίος λαϊκός ερμηνευτής Σταμάτης Κόκοτας, σε ηλικία 85 ετών», δήλωσε ο Νίκος Αλιάγας.

https://www.youtube.com/watch?v=CcmxlJjVCJU Εφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα ο σπουδαίος λαϊκός ερμηνευτής Σταμάτης Κόκοτας, σε ηλικία 85 ετών. #ripstamatiskokotas

Posted by Nikos Aliagas on Saturday, October 1, 2022

Ο Σπύρος Μπιμπίλας σημείωσε: «Μόνο θλίψη για τον υπέροχο τραγουδιστή που μας χάρισε τόσες όμορφες στιγμές και αξέχαστα τραγούδια. Καλό ταξίδι αγαπημένε Σταμάτη Κόκοτα».

«Γιε μου, είν’ ο πόνος μου αβάσταχτος καλέ μου
που σε βλέπω σαν ξερόφυλλο του ανέμου
στη ζωή κυνηγημένος να γυρνάς ( η μαμά μου μου το έλεγε)
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΓΑΛΕ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΟΚΟΤΑ», συγκίνησε η Καίτη Φίνου.

Σταμάτης Κόκοτας Ζέτα Δούκα

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, μάλιστα, ανέφερε: «Άρχοντα Σταμάτη Κόκοτα αναπαύσου. Θα σε αγαπάμε για πάντα. “Πες πως με αντάμωσες μια νύχτα, σε ένα όνειρο…».

Σταμάτης Κόκοτας Λάμπρος Κωνσταντάρας
Instagram / Λάμπρος Κωνσταντάρας

«Καλό σου ταξίδι Sir Σταμάτη Κόκοτα…Πάντα θα θυμάμαι τις συζητήσεις μας και τις συμβουλές σου, στο στέκι σου στη Συγγρού… Η ιστορία σου ανήκει», έγραψε ο Χάρης Σιανίδης.

Σταμάτης Κόκοτας Χάρης Σιανίδης
Instagram / Χάρης Σιανίδης

Που και πότε θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του

Το πρωί του Σαββάτου 1/10 έγινε γνωστό πως ο Σταμάτης Κόκοτας έφυγε από τη ζωή και έκτοτε σκορπίστηκε απέραντη θλίψη στην οικογένειά του, αλλά και σε ολόκληρο τον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο που χάρισε μοναδικές στιγμές στον κόσμο με τα τραγούδια του και γι' αυτό θα μείνει αξέχαστος.

Ο δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας ήταν, μάλιστα, ο άνθρωπος που ανακοίνωσε την δυσάρεστη είδηση, σημειώνοντας ότι η προσφορά του στον πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή της χώρας είναι ανεκτίμητη, επιβεβαιώνοντας κάθε πολίτη.

Η κηδεία του διάσημου καλλιτέχνη, λοιπόν, μετά από πρόταση του δημάρχου Ζωγράφου και έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί με δημοτική δαπάνη, την Τρίτη, στις 04.10.2022 συγκεκριμένα, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Σταμάτης Κόκοτας

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σαν δυο σταγόνες νερό - Φωτογραφίες από τον γιο του Σταμάτη Κόκοτα από τον πρώτο του γάμο

Πένθιμο κλίμα στον αέρα του Χαμογέλα και πάλι - Η Σίσσυ Χρηστίδου με σκυμμένο το κεφάλι διέκοψε την ροή της εκπομπής