Από Ελένη Μήτση

Πολλά ακούγονται τις τελευταίες ώρες για το όνομα της αείμνηστης Μάρθας Καραγιάννη, η οποία έφυγε από τη ζωή και από εκείνο το σημείο και ύστερα υπάρχει στον αέρα μια παραφιλολογία για την επιθυμία της να αποτεφρωθεί.

Το ζήτημα παρά τις δυσκολίες λύθηκε και μέσα από την εκπομπή Super Κατερίνα την Τετάρτη 21/9 έγιναν γνωστές κάποιες εξελίξεις για την καύση της ηθοποιού, από τον ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα, ο οποίος είχε στενή σχέση μαζί της και γνωρίζει τις πιο κρυφές της επιθυμίες επί του θέματος.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Σούρα για την αποτέφρωση της Μάρθας Καραγιάννη

«Αύριο στις 12 θα βρεθούμε όλοι για το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη μας Μάρθα Καραγιάννη. Στις 12:00, στο Α΄ Νεκροταφείο. Μόλις τελειώσει η τελετή μετά θα φύγει η σορός και θα την συνοδεύσουν η Ντόρα Δούμα και η Ελένη η γυναίκα μου. Θα πάνε στη Ριτσώνα, όπου θα γίνει η καύση. Μετά την καύση θα παραλάβω προσωπικά την στάχτη.

Είμαι σε πολύ δύσκολη θέση να μιλάω γι’ αυτά τα πράγματα, πιστέψτε με. Είμαι και συναισθηματικά φορτισμένος και άυπνος. Την Τρίτη, πιθανώς, θα πραγματοποιήσουμε την τελευταία επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη. Θα μου επιτρέψετε αυτή τη στιγμή να μη σας πω ακριβώς τι θα γίνει.

Θέλει μια διαδικασία για να σκορπίσουμε την στάχτη της, δεν είναι πάρα πολύ εύκολο. Θα γίνει αυτή η διαδικασία.

Όλα αυτά είναι γραμμένα από τη Μάρθα Καραγιάννη, είναι επιθυμίες της Μάρθας και εμείς, οι φίλοι της, οι κολλητοί της, δεν κάνουμε τίποτα άλλα από τις επιθυμίες της. Δεν ήταν άθεη η Μάρθα. Η Μάρθα σε όλη της τη ζωή έψαχνε να καλύψει τον Θεό. Τι γράφουν τα sites ότι ήταν άθεη;

Απλά δεν ήθελε το τελετουργικό κομμάτι. Υπάρχουν άτομα που το δέχονται και άτομα που δεν το δέχονται. Η πιο δύσκολη στιγμή εσείς πιστεύετε ότι είναι όλα αυτά που περάσαμε. Η πιο δύσκολη στιγμή θα είναι η στιγμή της Τρίτης».

Το αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ στην κορυφαία ηθοποιό

Λίγες μέρες μετά τον θάνατο της Μάρθας Καραγιάννη, η Φίνος Φιλμ θέλησε να την αποχαιρετήσει με ένα πολύ συγκινητικό αφιέρωμα που έκανε για χάρη της στα social media. Άλλωστε η ηθοποιός αποτελούσε ένα από τα κορυφαία πρόσωπα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

«Η Μάρθα. Το κορίτσι μας.

Πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα της Φίνος Φιλμ όταν ήταν ακόμα κοριτσάκι, 16 ετών, με τον πρώτο της ρόλο στην ταινία «Η Άγνωστος» (1956) δίπλα στη μεγάλη Κυβέλη. 1/4

Έβαλε ρυθμό και σκέρτσο στην κωμωδία, εκτίναξε την λάμψη των μιούζικαλ και επιβεβαιώθηκε υποκριτικά μέσα από δύσκολους δραματικούς ρόλους.
Ήταν δραστήρια, δυναμική και καπάτσα, γυρίζοντας την πλάτη στο σταριλίκι και τις επιφανειακές σχέσεις.

Αυθεντική, πληθωρική και ασύλληπτα γοητευτική, κατάφερε να έχει μόνο θαυμαστές καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας αλλά και της ζωής της. Μοιάζει ακατόρθωτο, αλλά αυτή ήταν η Μάρθα. Μια γυναίκα-σταθμός για εμάς και για τόσους άλλους.

Αντίο γοργόνα μας...», ανέφερε η Φίνος Φιλμ.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σκάνδαλο μετά τον θάνατο της Μάρθας Καραγιάννη - Παρεμποδίζεται η επιθυμία της να αποτεφρωθεί

«Θα την αγαπώ μέχρι να συναντήσω ξανά!» - Η σπαρακτική ανάρτηση της Δούμα για την Καραγιάννη