Από Πέννυ Μαστοράκου

Δεν είναι μόνο η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες αλλά και του Γιάννη Μακρή, καθώς μνήμες ξυπνούν την Δευτέρα 19/9 στην δίκη σε δεύτερο βαθμό για την δολοφονία του μπροστά στο σπίτι του στη Βούλα το 2018. Το πρωί της Παρασκευής ο δικηγόρος της οικογένειας του και της Βικτώριας Καρύδα Γιάννης Μαρακάκης έκανε δηλώσεις για το γεγονός, καθώς το μόνο που επιθυμούν είναι να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Οι δηλώσεις για την δίκη του δολοφονημένου Γιάννη Μακρή

«Η διαδικασία όπως προέκυψε και με βάση τα στοιχεία μέχρι σήμερα και τις καταδίκες των δύο δραστών φαίνεται πως αυτοί οι άνθρωποι τον παρακολουθούσαν για περίπου δύο εβδομάδες, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να ανακαλύψουμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό το συμβόλαιο», ανέφερε ο δικηγόρος.

Στη συνέχεια προέκυψαν νέα στοιχεία, δηλαδή η δολοφονία του βασικού μάρτυρα της δίκης στη Βουλγαρία, του ανθρώπου που είχε αναγνωρίσει τον δολοφόνο του Γιάννη Μακρή, ενώ πλέον πρόσθεσε ότι «από τότε περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρχει κάποιο νέο από τις έρευνες στο εξωτερικό για να δούμε αν θα συσχετιστεί με τη δικογραφία».

Σημείωσε πως ο εν λόγω μάρτυρας ζούσε στο εξωτερικό και ύστερα από τη σύλληψη των δύο δραστών είχε ανακριθεί από τις Αρχές και αναγνώρισε από το βίντεο τον δολοφόνο του Γιάννη Μακρή, τον άνθρωπο που έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό με ισόβια.

Όταν ο κ. Μαρακάκης τόνισε πως «η κατάθεσή του είναι ακλόνητη και είναι συστατικό της δικογραφίας», ακόμη και αν ο μοναδικός μάρτυρας δεν βρίσκεται εν ζωή, ενώ τόνισε πως το σημαντικό είναι να βρεθεί ποιος κρύβεται πίσω και από το «συμβόλαιο», αλλά και πίσω από τη δολοφονία του μάρτυρα.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μακρυπούλια, Ματίκα και Κοτσοβούλου - Αυτές οι ηθοποιοί θα κληθούν ως μάρτυρες στην δίκη Φιλιππίδη

«Δε θέλω να παρεξηγείτε το...» - Ο γιος του Φιλιππίδη «σπάει» τη σιωπή του μετά από ένα χρόνο