Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Τραγικό θα είναι το φινάλε του Μελέτη στις Άγριες Μέλισσες, ο οποίος θα τιμωρηθεί με θανατική ποινή για όλα του τα εγκλήματα και θα οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα! Το TiVi Σίριαλ έχει όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Από τη Γιάννα Παπανικολάου

Ο Μελέτης ήταν ο ρόλος που όλοι λάτρεψαν να μισούν! Ακόμα και τις ελάχιστες καλές του στιγμές, κανείς δεν μπόρεσε να δει το θετικό πάνω του. Κι όμως, στο τέλος στης σειράς ο Μελέτης θα μετανιώσει για όλα τα εγκλήματά του, θα ζητήσει διακαώς τη συγχώρεση όλων όσων πλήγωσε και πίκρανε και το τέλος θα τον βρει νεκρό στο εκτελεστικό απόσπασμα! Πώς όμως ο Μελέτης έφτασε μέχρι εκεί; Γιατί δεν προσπάθησε να γλιτώσει και πώς ο Λάμπρος πάλεψε να του σώσει τη ζωή; Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν παρακάτω...

Η δολοφονία του Ακύλα & η σύλληψη στις Άγριες Μέλισσες

Πρώτο το TiVi Σίριαλ σας είχε αποκαλύψει στο προηγούμενο τεύχος πως ο Δούκας Σεβαστός θα πέσει νεκρός από τα χέρια του Ακύλα, αφότου πρώτα βοήθησε την Ελένη Σταμίρη να γεννήσει το πρώτο της παιδί. Η είδηση του θανάτου τού άλλοτε ισχυρού άντρα του κάμπου, πέφτει σαν βόμβα τόσο στο Διαφάνι όσο και σε όλη τη Θεσσαλία! Η οικογένεια Σεβαστού θρηνεί τον χαμό του, παρά τα όσα είχαν γίνει, ενώ τα παιδιά του νιώθουν τύψεις που οι τελευταίες τους μέρες με τον πατέρα τους ήταν μέσα στην κόντρα και την ένταση.

Άγριες Μέλισσες το τέλος του Μελέτη

Η δε Μυρσίνη δεν μπορεί να αντέξει το γεγονός πως έχασε για πάντα τον άντρα που αγάπησε όσο κανέναν άλλον και όλοι προσπαθούν να της συμπαρασταθούν να σταθεί ξανά στα πόδια της. Εκείνη, όμως, δείχνει να έχει βυθιστεί στις σκέψεις της και στα «φαντάσματα» του παρελθόντος, αρνούμενη να προχωρήσει τη ζωή της χωρίς εκείνον!

Απαρηγόρητος όμως είναι και ο Μελέτης! Ο πιο πιστός άνθρωπος του Δούκα, τον οποίο είχε σαν πατέρα του, αφού εκείνος τον μεγάλωσε και που ποτέ δεν τον πρόδωσε! Ξέρει πως τον φόνο τον έκανε ο Ακύλας και διψάει να πάρει εκδίκηση. Έτσι βάζει λυτούς και δεμένους να τον βρουν για να τον σκοτώσει ο ίδιος με τα χέρια του! Ένα πρωί ο Ακύλας εμφανίζεται μπροστά του αγέρωχος και με χαμόγελο: «Συλλυπητήρια, Μελέτη. Έμαθα έχασες τον αγαπημένο σου θείο! Όμως, αυτά έχει η ζωή», του λέει με ειρωνεία και ο Μελέτης βγαίνει εκτός εαυτού: «Εσύ τον σκότωσες! Θα σε θάψω με τα ίδια μου τα χέρια», του υπόσχεται οργισμένος.

Ο Μεγαρίτης συνεχίζει να είναι ειρωνικός: «Αν είχε κάτσει φρόνιμα και αν έκανε όσα του λέγαμε, τίποτα δεν θα είχε πάθει! Αγύριστο κεφάλι ήταν! Βέβαια, τώρα καταλαβαίνω από πού έχεις πάρει κι εσύ. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τα ίδια γράμματα θα μάθεις! Φρόντισε να μην έχεις κι εσύ το τέλος του θείου σου», λέει και γυρίζει να φύγει.

Ο Μελέτης τρελαίνεται από τον θυμό του και αρπάζει ένα δρεπάνι που βρίσκει εκεί δίπλα του και με μια κίνηση αρπάζει τον Ακύλα και του κόβει το κεφάλι! Τα αίματα πετάγονται παντού και καλύπτουν το πρόσωπο του Μελέτη, ο οποίος ανακουφισμένος πέφτει στο έδαφος στα γόνατα και κοιτάζει προς τον ουρανό με χαμόγελο! Σαν να λέει στον αγαπημένο του θείο πως τώρα θα ηρεμήσει η ψυχή του γιατί εκδικήθηκε για τον θάνατό του. Μετά από αυτό ο Μελέτης συλλαμβάνεται...

Ελένη & Λάμπρος παλεύουν να τον σώσουν από τον θάνατο

Ο Κωνσταντής αποφασίζει να αποκαλύψει στον Λάμπρο όλη την αλήθεια για τον φόνο του Γιάννου: «Ο πατέρας μου έδωσε την εντολή να σκοτώσει ο Μελέτης τον Γιάννο... Και τον έπνιξε... Κι εγώ κοιτούσα! Δεν έκανα τίποτα! Θα κάνω ό,τι μου πεις, αν θέλεις θα πάω να παραδοθώ και να τιμωρηθώ, αλλά σε παρακαλώ συγχώρεσέ με».

Ο Λάμπρος δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Δούκας έφτασε μέχρι εκεί και έδωσε εντολή να σκοτώσουν τον ίδιο του τον ανιψιό! Το μεγαλύτερο σοκ όμως θα το πάθει όταν ανακαλύψει πως η Ελένη και οι αδελφές της το ήξεραν και δεν του είπαν τίποτα. Ο ίδιος ψάχνει να βρει απαντήσεις σε όσα τον βασανίζουν τόσα χρόνια και πάει στη φυλακή να συναντήσει τον Μελέτη. «Γιατί το έκανες αυτό; Ο Γιάννος δεν πείραξε ποτέ κανέναν. Πώς μπόρεσες να τον σκοτώσεις; Ένα άρρωστο παιδί ήταν», του λέει και ο Μελέτης, που είναι ήδη μετανιωμένος για τα εγκλήματά του, σκύβει το κεφάλι του και ψελλίζει: «Συγγνώμη... Για όλα».

Ο Λάμπρος συνεχίζει: «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα σε συγχωρέσει, Μελέτη», του λέει και κάνει να φύγει, όταν ο Μελέτης τον σταματά: «Ξέρω, δεν θα με πιστέψεις, όμως αλήθεια έχω μετανιώσει! Για όλα όσα έχω κάνει! Σ’ εσένα, στον Μιλτιάδη, στην Ελένη, στο χωριό... Ξέρω, δεν το περίμενες αυτό από εμένα, αλλά αυτή είναι η αλήθεια! Συγγνώμη». Λίγες μέρες αργότερα, ο Μελέτης περνάει από δίκη για τα εγκλήματά του και καταδικάζεται σε εκτέλεση! Τα νέα προκαλούν σοκ σε όλους!

Ακόμα και οι Διαφανιώτες δεν θα ήθελαν ένα τέτοιο τέλος για τον Μελέτη, τους αρκούσε και μόνο η φυλάκιση. «Όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία και ο Μελέτης δείχνει να έχει μετανιώσει πραγματικά! Ο θάνατος του Δούκα τον έκανε να αλλάξει», λέει ο Λάμπρος και ο Νέστορας συμφωνεί: «Θα συμφωνήσω με τον δάσκαλο, ο Μελέτης αξίζει να μείνει στη φυλακή, αλλά όχι να θανατωθεί» και όλοι στο καφενείο αποφασίζουν να στείλουν ομαδική επιστολή υπογεγραμμένη απ' όλους (ακόμα και από τις Σταμίραινες) για να ζητήσουν να του δώσουν χάρη από τη θανατική ποινή.

Όμως το αίτημά τους δεν γίνεται δεκτό και ο Μελέτης τελικά πέφτει νεκρός στο εκτελεστικό απόσπασμα, λυτρωμένος από το τραγικό παρελθόν του!

Το «αντίο» της Πηνελόπης

Η Πηνελόπη ζούσε πάντα σε ροζ συννεφάκι μέχρι που στον δεύτερο κύκλο της σειράς και μετά τον θάνατο του Αλέξη Γραμματικού, βλέπει κατάματα την τραγική αλήθεια για τους γονείς της: Ότι ήταν στυγνοί εγκληματίες, παρά το γεγονός ότι εκείνοι αρνιόντουσαν τα πάντα. Η Πηνελόπη έπεσε απότομα από το σύννεφο που ζούσε και στον τρίτο κύκλο της σειράς το μόνο της μέλημα ήταν να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία του άντρα της.

Γύρισε την πλάτη στους γονείς της και τους κυνήγησε για να τους τιμωρήσει! Προσπάθησε να κάνει το ίδιο και με τον Μελέτη, αλλά ο απαγορευμένος έρωτάς της για εκείνον της έβαζε εμπόδια! Μέχρι που ο κλοιός γύρω του στένεψε και αποφάσισε να της πει όλα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Αλέξη. «Τώρα πια ξέρεις όλη την αλήθεια! Είμαι μια τελειωμένη ιστορία, Πηνελόπη, φύγε μακριά να φτιάξεις τη ζωή σου», τη συμβουλεύει ο Μελέτης και αυτή θα είναι η τελευταία τους συνάντηση, λίγο πριν εκείνος σκοτώσει τον Ακύλα και οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Η Ασημίνα στο τέλος...» - Η εξομολόγηση της Έλλης Τρίγγου για το φινάλε των Άγριων Μελισσών

Άγριες Μέλισσες - αποκλειστικό: Η Μυρσίνη πεθαίνει - Το τραγικό τέλος της