Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Στη Γη της Ελιάς, η Αθηνά συνεχίζει να δέχεται τις απειλές του Δημήτρη και ο μόνος που της λέει να μην ανησυχεί είναι ο Ιάκωβος, που βρίσκεται συνεχώς δίπλα της παραβλέποντας τις συμβουλές και τον θυμό της Ιουλίας. Τα πράγματα όμως σύντομα θα αλλάξουν. Πολλοί είναι αυτοί που θα μάθουν τη σχέση τους από μια απροσεξία και τότε θα έρθει ο χωρισμός τους και το TV24 έχει όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Από τη Μαρία Μεταξητινού

Η Αθηνά, πιεσμένη από τον εκβιασμό του Δημήτρη, προσπαθεί να μην το σκέφτεται, μέχρι που βρίσκει ένα όπλο στο γραφείο του Ιπποκράτη και παραξενεύεται, γιατί να βρίσκεται εκεί αυτό το όπλο και πώς δεν το είχε δει (δείτε εδώ τι θα παρακολουθήσουμε στο τελευταίο επεισόδιο).

Στο μεταξύ μετά από λίγο ο Δημήτρης πηγαίνει στο σπίτι της και συνεχίζει με μεγάλη επιμονή τον εκβιασμό: «Η προθεσμία σου τελειώνει. Αν δεν μου δώσεις σήμερα όλα τα χρήματα που σου ζήτησα, θα μάθει όλη η Μάνη τι είσαι. Ότι είχες τον γκόμενο μέσα στο σπίτι και τον παρουσίασες για γιο σου.

Γη της Ελιάς Αθηνά Ιάκωβος

Θα το πω, σου το ορκίζομαι», την απειλεί. Ο Αθηνά όμως συνεχίζει να κρατάει σκληρή στάση απέναντί του και αφού τη βγάζει εκτός εαυτού, δεν συγκρατεί τα νεύρα της και τον βρίζει πολύ άσχημα. Όμως δεν έχει υπολογίσει ή μάλλον έχει ξεχάσει ότι στην κουζίνα είναι η Αναστασία, η οποία την ακούει.

Τα πράγματα όσο πάνε και χειροτερεύουν για την Αθηνά, η οποία τρέμοντας τηλεφωνεί στον Ιάκωβο να του πει τι έχει γίνει. Εκείνος και πάλι την καθησυχάζει: «Αθηνά, δεν θέλω ν’ ασχοληθείς εσύ άλλο με αυτό. Το αναλαμβάνω εγώ από εδώ και πέρα. Θα συναντηθούμε και θα τα πούμε από κοντά», της λέει.

Την ίδια ώρα ο Πότης τελικά καταφέρνει να προσεγγίσει την Αλκμήνη και μάλιστα βγαίνει και ραντεβού μαζί της. Καταχαρούμενος αλλά και πολύ προβληματισμένος με τις γνώσεις της κοπέλας, αισθάνεται κόμπλεξ απέναντί της για τη μόρφωσή της και αποφασίζει να στρωθεί και πάλι στο διάβασμα.

Ο Πότης πιάνει στα πράσα Αθηνά και Ιάκωβο στη Γη της Ελιάς

Λίγο αργότερα ο Πότης μαζί με τον Λεωνίδα περπατούν στο βουνό και γίνονται μάρτυρες ενός πολύ τρυφερού ενσταντανέ. Βλέπουν την Αθηνά με τον Ιάκωβο αγκαλιά και παθαίνουν σοκ. Ειδικά ο Πότης δεν μπορεί με τίποτα να δεχτεί αυτό που είδε: «Αποκλείεται, μάλλον λάθος κατάλαβα», μονολογεί μετά στο καφενείο.

Ωστόσο, αυτή η εικόνα δεν βγαίνει από το μυαλό του και όσο περνάνε οι ώρες τόσο πιο πολύ δυσκολεύεται να μην αποκαλύψει σε όλους την κρυφή σχέση της Αθηνάς με τον Ιάκωβο: «Να το πω; Να μην το πω; Μπα, δεν γίνεται να το κρατήσω μέσα μου, θα σκάσω. Θα το πω να φύγει αυτό το βάρος», μονολογεί και ούτε λίγο ούτε πολύ αρχίζει από τους πιο κοντινούς του, όπως την Αννα, να λέει αυτά που είδε στο βουνό.

Σε λίγο τους κάνει βούκινο σε όλη την πόλη, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις τόσο στην ίδια και τον Ιάκωβο, όσο και σε όλη την οικογένεια. Έτσι ο Ιάκωβος αποφασίζει να φύγει από τη Μάνη και να πάει στην Ισπανία (δείτε εδώ την αντίδραση της Αθηνάς).

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Επανασύνδεση στη Γη της Ελιάς - Αγκαλιάζονται με δάκρυα στα μάτια

Γη της Ελιάς - αποκλειστικό: Οριστικό παρελθόν ο Στέφανος! Ο νέος έρωτας της Μυρτάλης