Από Έπη Τρίμη

Μετά τον ONE TV και την ERT NEWS φαίνεται να ακολουθεί την ίδια συνταγή στην ενημέρωση και ο ΣΚΑΪ. Όπως είναι ήδη γνωστό εδώ και πάνω από μια 5ετία ο τηλεοπτικός σταθμός του Φαλήρου σχεδιάζει να εκπέμπει σε 24ωρη βάση ένα ενημερωτικό πρόγραμμα με εκπομπές και δελτία ειδήσεων, αλλά και κάποια επιλεγμένα ντοκιμαντέρ θέλοντας το δικό του μερίδιο της τηλεοπτικής πίτας.(Αιφνίδια παραίτηση από το ΣΚΑΪ - Φεύγει και κλείνει με το...)

Οι προχωρημένες συζητήσεις

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδιοκτησία του ΣΚΑΪ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το ΑΡΤ για την εξαγορά της συχνότητας του τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να ξεκινήσει να εκπέμπει.

Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση που το κανάλι προσδοκά να του αποδώσει καθώς όπως φαίνεται από την προτίμηση των τηλεθεατών έχει ταυτισθεί περισσότερο με την ενημέρωση και λιγότερο με την ψυχαγωγία και τις σειρές μυθοπλασίας.

ΣΚΑΙ

Το σιωπηλό power game

Ο επικεφαλής του τηλεοπτικού σταθμού, Βασίλης Παπαδρόσος, βρίσκεται από κοινού με τη διοίκηση σε συνεχή διαδικασία αναζήτησης της κατάλληλης φόρμουλας, προκειμένου ενόψει εκλογών να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κοινωνική και η πολιτική επιρροή του ΣΚΑΪ και το ενδιαφέρον του σταθμού εστιάζεται πέραν του ΣΚΑΪ 24 στο κεντρικό δελτίο, όπου βεβαίως, εκτός των άλλων, υφίσταται η παράμετρος του χαμηλού lead-in.

Προβληματίζουν επίσης οι εκπομπές «Αταίριαστοι» και η εκπομπή του Σαββατοκύριακου μετά τον Γιώργο Αυτιά.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το secret η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με το ζήτημα της λήξης του συμβολαίου του Βασίλη Παπαδρόσου τον προσεχή Δεκέμβριο δημιουργεί μια σειρά ειδικών συνθηκών για το κανάλι του Γιάννη Αλαφούζου, με την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του ομίλου να έχει ιδιαίτερη σημασία από σημειολογικής πλευράς αυτή την εποχή. Στη δεδομένη συγκυρία, ανεβασμένες είναι οι «μετοχές» του διευθυντή του ραδιοφώνου, Βασίλη Χιώτη, ο οποίος, πέραν των αρμοδιοτήτων του στον 100,3 και της παρουσίας του ως σχολιαστή στο πλευρό της Σίας Κοσιώνη, έχει αποκτήσει διευρυμένο συμβουλευτικό ρόλο σε ό,τι αφορά το κομμάτι της ενημερωτικής γραμμής του Νέου Φαλήρου.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Πρωινό μας: «Κοντέψαμε να πάρουμε φωτιά!» - Το απίστευτο περιστατικό της Φαίης Σκορδά στην εκπομπή

Τηλεθέαση (9/10): Το κοινό μίλησε - Τα νούμερα της Τετάρτης