Από Ελένη Μήτση

Ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα αναμένεται να δούμε στον ΑΝΤ1 με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη, με το Dragon's Den να ασχολείται με τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Το παιχνίδι θα απαρτίζεται από 5 ειδικούς στο κομμάτι του επιχειρείν (δείτε εδώ τις 4 πρώτες κορυφαίες προσωπικότητες). Για την ώρα ξέρουμε τους 4 πρώτους με τον Λέων Γιοχάη, tech επενδυτή να συμπληρώνει την ομάδα.

Αυτός είναι ο πέμπτος Dragon του Dragon's Den

Με μότο «Το επάγγελμα που ξεκίνησες δεν καθορίζει το επάγγελμα στο οποίο θα γνωρίσεις επιτυχία», ο Λέων Γιοχάη πρεσβεύει αυτό που έκανε και στη ζωή του: «Να σκέφτεσαι συνεχώς το επόμενό σου βήμα, να ακολουθείς το ένστικτό σου και να δουλεύεις γι’ αυτό που αγαπάς».

Dragon's Den

Η μεγάλη επιτυχία που σημειώνει το Dragon's Den στο εξωτερικό

Η επιτυχία του «Dragon’s den» παγκοσμίως δεν είναι τυχαία αφού πολλοί έχουν επιχειρήσεις ή έστω ιδέες για επιχειρήσεις αλλά δεν βρίσκουν κεφάλαιο, δηλαδή επενδυτές. Το ριάλιτι δίνει λοιπόν το δικαίωμα στην ευκαιρία.

Μια τέτοια επιτυχημένη ιστορία είχε ο μουσικός και σεφ Λέβι Ρουτς, ο οποίος εμφανίστηκε στη δεύτερη σεζόν του βρετανικού παιχνιδιού και παρουσίασε στους κριτές την καυτερή Reggae Reggae Sauce, που δημιούργησε μόνος του. Ζήτησε, λοιπόν, μια χρηματοδότηση ύψους 50.000 λιρών, προκειμένου η μυστική του συνταγή να μπει στη βρετανική αγορά. Ο Πίτερ Τζόουνς, ένας από τους «Δράκους» του τηλεοπτικού ριάλιτι, πείστηκε από την πατέντα του Ρουτς και έδωσε τα χρήματα, παίρνοντας ένα 40% της επιχείρησης. Τι έγινε στη συνέχεια; Η Reggae Reggae Sauce ξεπούλησε στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον πρώην διαγωνιζόμενο του «Dragon’s den» να έχει σήμερα μια περιουσία που φτάνει τα 50 εκατομμύρια λίρες. Κι αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές ιστορίες επιτυχίας που έχει «γεννήσει» το συγκεκριμένο ριάλιτι σόου.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Αποτελούν παρελθόν οι τσακωμοί - Ξανά μαζί με κοινή εκπομπή Σάκης Τανιμανίδης και Γιώργος Μαυρίδης

Η ηχηρή απουσία του Γιώργου Λιανού από την βάφτιση των διδύμων του Τανιμανίδη - Ο πραγματικός λόγος που δεν παρευρέθηκε