Από Ελένη Μήτση

Το Σάββατο 22/10 στις 13:40 στο Μega θα προβληθεί η σειρά ντοκιμαντέρ «Ρίζες» με τον Θανάση Ευθυμιάδη καλώντας το κοινό να ανακαλύψει τον χορό, την τέχνη μέσα από την οποία εκφραζόμαστε σωματικά και συναισθηματικά (δείτε εδώ τα νούμερα στη δεύτερη εκπομπή σε σχέση με τον ανταγωνισμό).

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι σε όλους τους πολιτισμούς χορεύουν, μόνοι τους ή μπροστά σε κοινό, αυτοσχεδιάζοντας ή ακολουθώντας βήματα. Χορεύουν για να εκτονωθούν, για να έρθουν σε επαφή με το σώμα τους και με τα σώματα των άλλων, για να μιλήσουν, για να σαγηνεύσουν.

Η ανακοίνωση του Mega για τις ''Ρίζες'' του Σαββάτου 22/10

Σε αυτό το επεισόδιο, ο Θανάσης Ευθυμιάδης συνομιλεί με τον Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη για την πορεία του στον αθλητισμό και, στη συνέχεια, στον χορό και την υποκριτική.

Στη συνέχεια, ο Θανάσης μάς συστήνει τη σκηνοθέτρια και χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη, μαζί με την οποία δοκιμάζουν χορευτικές κινήσεις που «ζουν» μέσα μας σαν μια ενστικτώδης χορογραφία.

Στον Σύλλογο Ποντίων Σουρμένων στο Ελληνικό, ο Θανάσης συναντά τον χοροδιδάσκαλό του Γιώργο Σαραφίδη. Χορεύουν πυρρίχιο και συζητούν για το ιστορικό βάρος των ποντιακών χορών.

Στον Κεραμεικό, ο Θανάσης παρακολουθεί την υπαίθρια πρόβα του χορευτή και χορογράφου με αναπηρία Γιώργου Χρηστάκη μαζί με την ομάδα χορού που έχει ιδρύσει, η οποία αποτελείται από άτομα με και χωρίς αναπηρία. Κοντά τους μαθαίνει πώς ο χορός εξαλείφει τις διακρίσεις και ανοίγει δρόμους ενδυνάμωσης των ανθρώπων.

Τέλος, ο Θανάσης επισκέπτεται το πολιτιστικό κέντρο αφρικανικής τέχνης και πολιτισμών ANASA. Μυείται στη μυστικιστική ενέργεια του αφρικανικού ρυθμού και γίνεται μέλος της χορευτικής ομάδας για μία ημέρα

Όσα είδαμε στην πρεμιέρα του Ευθυμιάδη

Μια νέα και αρκετά διαφορετική από τα συνηθισμένα εκπομπή έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 8/10 στο Mega με τον Θανάση Ευθυμιάδη να συστήνει στο κοινό τις ''Ρίζες'' του μια εναλλακτική σειρά - ντοκιμαντέρ.

Με πλάνα από τη φύση άνοιξε το πρώτο επεισόδιο (δείτε εδώ όσα προβλήθηκαν) και στη συνέχεια δέχτηκε καλεσμένους άσημους και γνωστούς, που έχουν να προτείνουν έναν τρόπο για καλύτερη ζωή.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Νέο επεισόδιο για το Fishy - Στις Σπέτσες με τον Γιάννη Ζουγανέλη ο Γιάννης Τσιμιτσέλης

''Όλα για τη ζωή μας'' με διπλό επεισόδιο (22- 23/10): Οι εντυπωσιακές καλεσμένες του Μιχάλη Κεφαλογιάννη