Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η νέα τηλεοπτική σεζόν έχει ξεκινήσει για τα καλά και έτσι όλα τα κανάλια έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους εκπομπές και σειρές που θα καταφέρουν να καταφέρουν να καθηλώσουν το τηλεοπτικό κοινό. Ο ΑΝΤ1 από τη μεριά του, έχει έναν μεγάλο άσσο στο μανίκι του.

Συγκεκριμένα, στις 22/9 θα ξεκινήσει στο κανάλι του Αμαρουσίου, μία κορυφαία ταινία που έγινε σειρά και έχει «σπάσει» τα ταμεία εντός και εκτός συνόρων.

Το «Σμύρνη μου Αγαπημένη» από τις 22/9 στον ΑΝΤ1

Η σειρά «ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ», που αποτελείται από 4 επεισόδια διάρκειας 50 λεπτών, περιλαμβάνει πλούσιο αποκλειστικό υλικό και ανέκδοτες σκηνές, μέσα από τις οποίες το κοινό έχει την ευκαιρία να εμβαθύνει στα γεγονότα που σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά και τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

Με πρωταγωνιστές τους Μιμή Ντενίση, Λεωνίδα Κακούρη, Burak Hakki, Κρατερό Κατσούλη, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού και ένα δυνατό διεθνές καστ, με γυρίσματα σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο, σύγχρονα ψηφιακά εφέ, καθώς και εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, μετέφερε με γνησιότητα την ατμόσφαιρα της εποχής και εξιστόρησε τα καταστροφικά γεγονότα.

Η «ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ» αποτελεί μια υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών και, ταυτόχρονα, τη μεγαλύτερη στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, με σκοπό να αποτυπώσει τη σκληρή πραγματικότητα του προσφυγικού κύματος, ρίχνοντας φως στην τεράστια διεθνή ανθρωπιστική κρίση και να εκφράσει σήμερα, 100 χρόνια μετά, το πανανθρώπινο, επίκαιρο μήνυμα ότι κάθε λαός έχει μια χαμένη πατρίδα.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 22:00 και για τέσσερις Πέμπτες θα βρίσκεται στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 αμέσως μετά την σειρά "ΠΟΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ;" .

Η πλοκή της σειράς

Η ιστορία παρακολουθεί μια μεγάλη οικογένεια της Σμύρνης, τους Μπαλτατζήδες. Η Φιλιώ (Ντενίση), η μάνα και οικοδέσποινα, είναι μια γυναίκα… «σμυρνιά», κοσμοπολίτισσα, ευγενική αλλά και δραστήρια, στα σαλόνια αλλά και πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Ο άντρας της (Κακούρης) είναι Βενιζελικός παθιασμένος, ο αδελφός του (Κατσούλης) επιφυλακτικός με τη Μεγάλη Ιδέα, η κόρη της (Παντούση) ερωτευμένη με Άγγλο αξιωματούχο στην πόλη, η υπηρέτρια Ζαχαρούλα (Γερονικολού) ερωτευμένη με το γιο της οικογένειας, η φίλη Τακουΐ (Κουλίεβα) προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια της ζωής της. Στο σπίτι ζει κι ο Χαλίλ (Μπουράκ Χακί), ο οδηγός, με τον πατέρα του (σύντροφος, αυτός, από δεκαετίες του πατριάρχη του σογιού, Πολύκαρπου), ο οποίος, γεροδεμένος κι όμορφος Χαλίλ, έχει μεγαλώσει με τη Φιλιώ και δεν κρύβει την αγάπη του για εκείνη. Και κανείς τους δεν ξέρει τι τους περιμένει (το ξέρουμε, όμως, εμείς, άρα τραγική ειρωνεία).

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Ράδιο Αρβύλα: Η απόφαση του ΑΝΤ1 για την πρεμιέρα του Αντώνη Κανάκη

Πρωινό Μας: Αυτοί θα είναι οι συνεργάτες της Φαίης Σκορδά στο ΣΚΑΪ