Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το Open από τη νέα σεζόν ετοιμάζει αντεπίθεση και φιλοδοξεί να μπει δυναμικά στον ανταγωνισμό με νέες σειρές. Εκτός από το «Κόκκινο ποτάμι 2», σχεδιάζει να εντάξει στο πρόγραμμά του μια ακόμη καθημερινή σειρά.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Το «Κόκκινο ποτάμι», η μεγάλη επιτυχία του Μανούσου Μανουσάκη, που προβλήθηκε τη σεζόν 2019-2020 από το OPEN, περιγράφοντας τα τραγικά γεγονότα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με αφορμή τον έρωτα δύο νέων, θα αρχίσει να κυλά ξανά τηλεοπτικά από τη νέα τηλεοπτική χρονιά με τον δεύτερο κύκλο του από την ίδια συχνότητα. Αυτή τη φορά το ζευγάρι που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον είναι η Αναστασία Παντούση, καθώς η ηρωίδα της Ιφιγένεια Νικολαΐδη κατάφερε να διασωθεί με τον γιο της, και ο Ομηρος Πουλάκης.

Κάποτε στην Κουκούροβα

Μάλιστα, παρόλο που δεν υπάρχει βιβλίο στο οποίο να βασίζεται η συνέχεια της ιστορίας, το συγγραφικό δίδυμο Σταύρος Αβδούλος και Ειρήνη Ριτσώνη, που συνεργάζεται πολλά χρόνια με τον σκηνοθέτη, γράφει το σενάριο βασιζόμενο σε ιστορικές πηγές και αρχεία. Τους υπόλοιπους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα κρατούν οι Κωνσταντίνος Καζάκος, Δήμητρα Σιγάλα, Σωτήρης Χατζάκης, Πέτρος Ξεκούκης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Αγγελος Ανδριόπουλος. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν άμεσα και θα πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Βέροια και Παλαιό Παντελεήμονα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΣ Γιάννης Λάτσιος και η διευθύντρια προγράμματος Χρύσα Μασούρου επεξεργάζονται ένα ακόμη πρόγραμμα που φιλοδοξούν ότι θα προσελκύει το τηλεοπτικό κοινό. Πρόκειται για την τουρκική παραγωγή «Bir Zamanlar Cukurova (μετ: Κάποτε στην Τσουκούροβα)», που στη διεθνή αγορά κυκλοφορεί με τον τίτλο «Bitter Lands», η οποία θα διασκευαστεί στα ελληνικά. Η νέα καθημερινή σειρά προορίζεται για την prime time, πιθανότητα στο slot των 21.00, και την παραγωγή θα αναλάβει η εταιρεία «Αργοναύτες».

Η ιστορία διαδραματίζεται στη δεκαετία του ’70, ωστόσο ο σταθμός αποφάσισε να μεταφέρει την όλη δράση στη δεκαετία του ’50, ενώ η σειρά θα ξεκινά από την Αθήνα και θα συνεχίσει στην επαρχία.

Η υπόθεση της νέας σειράς του Open

Η Ζουλεϊχά είναι ένα νέο και όμορφο κορίτσι που ζει στην Κωνσταντινούπολη μαζί με τον θετό αδελφό της Βέλι και την κουνιάδα της. Εργάζεται ως ράφτρα και ονειρεύεται να παντρευτεί τον αγαπημένο της Γιλμάζ, έναν εργατικό μηχανικό αυτοκινήτων, ο οποίος καθότι ορφανός, ανατράφηκε από το αφεντικό του. Ο Γιλμάζ δεν είναι πλούσιος, αλλά μπορεί να κάνει τα πάντα για να είναι ευτυχισμένη η αγαπημένη του. Οι δυο τους θέλουν να ξεκινήσουν το συντομότερο τη νέα τους κοινή ζωή. Συμβαίνει όμως κάτι αναπάντεχο και γίνονται θύματα της μοίρας.

Ο θετός αδελφός της κοπέλας, ο Βέλι, την πουλάει σε έναν νονό για να ξεπληρώσει το χρέος του στον τζόγο. Ο Γιλμάζ σκοτώνει τον νονό για να σώσει τη γυναίκα που αγαπά. Υστερα από αυτή την τραγωδία, το ζευγάρι ξεκινά ένα εξαντλητικό ταξίδι απόδρασης.

Open νέα σειρά

Η μοίρα το οδηγεί στα Αδανα. Γιλμάζ και Ζουλεϊχά προσπαθούν να βρουν δουλειά και να κερδίσουν χρήματα κρατώντας μυστική την ταυτότητά τους. Από καθαρή σύμπτωση, ο Γιλμάζ συναντά έναν φίλο του από τον στρατό και καταλήγει στη φάρμα Γιαμάν όπου πιάνει δουλειά με τη Ζουλεϊχά. Ωστόσο συστήνονται ως αδέλφια για να μη χωριστούν.

Ο γαιοκτήμονας Ντεμίρ είναι νέος, όμορφος, δραστήριος και στοχεύει να φέρει τη μηχανοποίηση στη γεωργία και με αυτόν τον τρόπο να πραγματοποιήσει την επιθυμία του πατέρα του να γίνει ο πιο ισχυρός άντρας στα Αδανα. Ζει μαζί με τη μητέρα του Χούνκαρ. Αφού χωρίζει, ρίχνεται στη δουλειά. Ωστόσο, η ζωή του αλλάζει όταν γνωρίζει τη Ζουλεϊχά.

Χωρίς να ξέρει ότι είναι ερωτευμένη με άλλον άντρα, ο Ντεμίρ αναπτύσσει αισθήματα για εκείνη. Ετσι όχι μόνο η ζωή των δραπετών - εραστών αλλά και η ζωή της φάρμας ανατρέπεται ξαφνικά. Από τη μια πλευρά υπάρχει η Χούνκαρ που μπορεί να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την κυριαρχία του γιου της, από την άλλη ο Γιλμάζ που μπορεί ακόμη και να σκοτώσει κάποιον για χάρη του έρωτά του. Ποιος θα κερδίσει αυτή τη μάχη: Οι ισχυροί που μπορούν να κάνουν τα πάντα για να πάρουν αυτό που θέλουν ή αυτοί που πιστεύουν στη δύναμη της αγάπης;

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Εξελίξεις με το X-Factor - Πότε ξεκινούν τα live

Night Out: Ο αυριανός (19/5) καλεσμένος του Θεοχάρη Ιωαννίδη