Στην κατανυκτική ατμόσφαιρα και τη μυσταγωγία της Μεγάλης Εβδομάδας μάς μεταφέρει η ΕΡΤ προσαρμόζοντας το πρόγραμμα της ΕΡΤ1, της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3, από τις 17 έως τις 22 Απριλίου 2022, στο πνεύμα των ημερών με ειδικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, συναυλίες κλασικής και θρησκευτικής μουσικής, κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και σειρές.

Το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης αλλάζει όπως θα γίνει και στο πρόγραμμα του Star (δείτε εδώ τις αλλαγές που θα γίνουν).

Τι θα δούμε τη Μεγάλη Εβδομάδα στην ΕΡΤ

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/04/2022

Μουσικό Κουτί ΕΡΤ

Μουσικές που θα μας μυήσουν στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας έρχονται στο «Μουσικό Κουτί», τη Μεγάλη Τετάρτη, στις 22:00. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον μοναχικό τροβαδούρο Λουδοβίκο των Ανωγείων, που αφηγείται με το μαντολίνο του μελαγχολικά παραμύθια, καθώς και τη χαρισματική ερμηνεύτρια Μόρφω Τσαϊρέλη. Στην παρέα έρχεται και η Ιφιγένεια Ιωάννου, η μουσικός που συγκινεί το κοινό με το κανονάκι της.

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων καθηλώνει με την ερμηνεία του στο τρυφερό «Ποιο το χρώμα της αγάπης» και τη θλιμμένη μαντινάδα για τη «Μάνα», ενώ η Μόρφω Τσαϊρέλη με την «Τέτοια παράξενη ομορφιά» μαγεύει με τη φωνή της.

Τα μοιρολόγια και οι μαντινάδες της Κρήτης συναντούν τα τραγούδια και τις μουσικές του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου σε μια μοναδική βραδιά.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 21/04/2022

Η Βίβλος: Ιωσήφ ΕΡΤ

Τη βραβευμένη μίνι σειρά 2 επεισοδίων, «Η Βίβλος: Ιωσήφ» (The Bible: Joseph), συμπαραγωγής Ιταλίας-Γερμανίας-ΗΠΑ 1994, θα παρακολουθήσετε τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 16:00.

Η ιστορία του Ιωσήφ, που πουλήθηκε ως σκλάβος στους Αιγύπτιους από τ’ αδέρφια του, καθώς ζήλευαν τις προφητικές του ικανότητες και την αδυναμία που του είχε ο πατέρας τους.

Η σειρά, που γυρίστηκε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 1994 στην έρημο του Μαρόκου, κέρδισε το Βραβείο ΕΜΜΥ στην κατηγορία «Καλύτερη Μίνι Σειρά» το 1995.

Σκηνοθεσία: Ρότζερ Γιανγκ. Παίζουν: Μπεν Κίνγκσλεϊ, Πολ Μερκούριο, Μάρτιν Λαντάου, Λέσλι Αν Γουόρεν, Μόνικα Μπελούτσι, Ντομινίκ Σαντά.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/04/2022

Βίβλος: Γένεση ΕΡΤ

Την τηλεταινία «Η Βίβλος: Γένεση» (The Bible: Genesis, The Creation and the Flood), συμπαραγωγής Ιταλίας-Γερμανίας 1994, σε σκηνοθεσία Ερμάνο Όλμι, με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Ομέρο Αντονούτι, θα παρακολουθήσετε στις 13:00.

Στη «Γένεση», που γυρίστηκε στα βουνά του Μαρόκου, παρακολουθούμε την ιστορία της Δημιουργίας, την Πτώση του Ανθρώπου και τον Μεγάλο Κατακλυσμό.

Ο υιός του Θεού ΕΡΤ

To ιστορικό δράμα «Ο Υιός του Θεού» (Son of God), παραγωγής ΗΠΑ 2014, θα παρακολουθήσετε στις 22:00.

Η ιστορία της ζωής του Ιησού από την ταπεινή Γέννησή του μέσα από τις διδασκαλίες, τη Σταύρωση και την Ανάσταση.

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Σπένσερ. Πρωταγωνιστούν: Ντιόγκο Μοργκάντο, Ρόμα Ντάουνι, Γκρεγκ Χικς, Άντριαν Σίλερ, Άμπερ Ρόουζ Ρίβα, Ντάργουιν Σο κ.ά.