Κι ενώ ο ALPHA έχει επιστρατεύσει ήδη το καλό του χαρτί για την επόμενη σεζόν, το κανάλι του Αμαρουσίου προσπαθεί να διαμορφώσει όσο καλύτερα γίνεται το πρόγραμμά του.

Το δημοφιλές τηλεπαιχνίδι Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος επιστρέφει μετά από 16 ολόκληρα χρόνια στην ελληνική τηλεόραση, αυτή τη φορά από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει και γίνονται με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να υπάρχει στοκ επεισοδίων μέχρι τη μεγάλη πρεμιέρα.

Το πρόγραμμα θα κάνει επίσημη πρώτη την Δευτέρα 25 Απριλίου, στην ώρα προβολής των «Ράδιο αρβύλα», δηλαδή στις 20.00, καθώς η παρέα της Θεσσαλονίκης θα έχει ολοκληρώσει τον φετινό κύκλο εκπομπών. Οσο για το χρηματικό έπαθλο που θα διεκδικούν οι παίκτες, αυτό θα φτάνει τις 100.000 ευρώ.

Το ιστορικό του παιχνιδιού

Το τηλεπαιχνίδι ξεκίνησε να προβάλλεται, για πρώτη φορά, στα Ελληνικά δεδομένα τον Οκτώβριο του 1999, από την συχνότητα του Mega, όπου γνώρισε τεράστια επιτυχία, και προβαλλόταν, αρχικά κάθε απόγευμα στις 18:50, μέχρι το καλοκαίρι του 2002.

Το φθινόπωρο του ίδιου έτους, τα δικαιώματα προβολής του τηλεπαιχνιδιού, τα πήρε η ΕΡΤ, όπου προβλήθηκε το τηλεπαιχνίδι στο δεύτερο κρατικό κανάλι, την ΝΕΤ, ως τον Μάϊο του 2004. Την τηλεοπτική σεζόν 2004-2005, ο Εκατομμυριούχος δεν προβλήθηκε καθόλου. Επανήλθε τον Απρίλιο του 2006, από την συχνότητα του Alpha, με παρουσιαστή τον ηθοποιό Θοδωρή Αθερίδη, καινούργια ποσά και μια καινούργια βοήθεια.

Η προβολή του στον Alpha, διήρκεσε από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο του 2006. Από τις 30 Ιουλίου 2006 ως τις 29 Σεπτεμβρίου 2006, προβάλλονταν σε επανάληψη επεισόδια της σεζόν 2006, πάλι από τον Alpha. Το τηλεπαιχνίδι όλα τα χρόνια προβολής του, μεταδιδόταν καθημερινά στην απογευματινή ζώνη, συνήθως πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του εκάστοτε καναλιού. Την περίοδο 2000-2002 προβλήθηκαν κατά καιρούς από το Mega και κάποια special επεισόδια με διάσημους παίκτες που έπαιζαν για φιλανθρωπικό σκοπό, στην prime time ζώνη του καναλιού. Τώρα το 2022 θα πρωταγωνιστήσει στον ANT1 μετά από 16 χρόνια απουσίας.