Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου είναι για τους καλά γνωρίζοντες η αποχώρηση του Γιάννη Λάτσιου για τον ΑΝΤ1.

Από την Τίνα Μεσσαροπούλου:

Η τελευταία πράξη του «δράματος» παίχτηκε την προηγούμενη Πέμπτη όταν μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα έφτασε στα μέιλ των δημοσιογράφων και η επίσημη -λιτή- ανακοίνωση από το σταθμό που αριθμούσε συνολικά μόλις 16 λέξεις. Φυσικά, όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν λίγες οι φορές που οι φήμες οργίαζαν στα δημοσιογραφικά γραφεία αλλά πάντα ερχόταν μια διάψευση που ποτέ δεν ήταν και τόσο πειστική.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η συνάντηση της Τετάρτης ανάμεσα στον Θοδωρή Κυριακού και το διευθυντή προγράμματος, μάρκετιγκ και επικοινωνίας. Εκεί ανταλλάχθηκαν πολύ βαριές κουβέντες ανάμεσα στους δύο άντρες και οι φωνές τους ακούστηκαν μέχρι τη Λεωφόρο Κηφισίας.

Η λύση της συνεργασίας τους ήταν μονόδρομος. Ωστόσο, επρόκειτο για απόλυση ή για παραίτηση του στελέχους που έφτασε τον Ιούνιο στο κανάλι του Αμαρουσίου ως Μεσσίας αλλά μέσα σε εννέα μήνες αποδείχθηκε απλά άνθρακας… ο θησαυρός;

Αυτό ήταν και ο λόγος που άργησε μία μέρα να βγει και η επίσημη ανακοίνωση από το κανάλι, η οποία κάνει λόγο για «από κοινού απόφαση να διακόψουν τη συνεργασία τους». Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν εκατέρωθεν πολλές ρήτρες στο τρίχρονο συμβόλαιο του Γιάννη Λάτσιου και έπρεπε να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οσο για τους λόγους που οδήγησαν στο διαζύγιο, είναι παραπάνω από προφανείς.

Διαβάστε ακομα: Χαμός με τον Στέφανο Χίο και τους πυροβολισμούς σε δικαστικό επιμελητή! Η απάντηση του ίδιου: "Μπήκε βίαια και..."

Ο Θοδωρής Κυριακού, ο οποίος είχε άποψη και συμμετοχή στο πρόγραμμα, χρέωσε στον Γιάννη Λάτσιο τόσο το Βατερλό του προγράμματος, κυρίως από τον Δεκέμβριο και μετά, όσο και το γεγονός ότι δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα προς την κατεύθυνση αυτή, έχοντας αυτή τη στιγμή ο ΑΝΤ1 ίσως και το μεγαλύτερο budget της αγοράς για τη φετινή σεζόν, χωρίς τα χρήματα αυτά να έρθουν ποτέ πίσω στο κανάλι. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο ΑΝΤ1 φιγουράρει στα συνολικά τηλεμερίδια στην 4η θέση μετά το STAR, τη χειρότερη ιστορικά θέση που έχει ποτέ καταλάβει ο σταθμός.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που εσωτερικά κατηγορούν τον Γιάννη Λάτσιο ότι ουσιαστικά είχε τρεις τίτλους και αμειβόταν αδρά γι’ αυτούς, ενώ στην πραγματικότητα ασκούσε μόνο αυτόν του διευθυντή προγράμματος και οι άλλοι δύο ήταν διακοσμητικοί απλά για να αμείβεται τριπλά.

Η επόμενη μέρα στο Μαρούσι

Το μείζον θέμα, ωστόσο, από εδώ και στο εξής είναι τι μέλλει γενέσθαι στο Μαρούσι από εδώ και πέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, παγώνουν όλα τα νέα προγράμματα που ήταν να βγουν στον αέρα μετά το Πάσχα με εξαίρεση τους «Δέκα μικρούς Μήτσους».

Επίσης, πληροφορίες κάνουν λόγο για τσουνάμι απολύσεων και μειώσεων μισθών που θα θυμίζουν μέρες 2008 και 2014 όπου είχε συμβεί κάτι ανάλογο. Ηδη παραιτήθηκε η στενή συνεργάτιδα του Γιάννη Λάτσιου, Χρύσα Μασούρου, η οποία είχε έρθει πολύ πρόσφατα στον ΑΝΤ1 από τον ALPHA. Παράλληλα, έχει φουντώσει πολύ και η διαδοχολογία.

Ηδη έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα όπως αυτό της Ζήνας Κουτσελίνη, η οποία έκανε ένα ραντεβού για τη θέση της υπεύθυνης ψυχαγωγικών εκπομπών, ενώ θα μεταφέρει από το STAR και την εκπομπή της. Το σενάριο που θέλει τον Πέτρο Μπούτο στη θέση του διευθυντή προγράμματος αποδυναμώνεται καθώς έχει βρει στο εσωτερικό αρκετούς εχθρούς.

Διαβάστε ακόμα: Survivor - αποκάλυψη: Ήρθε το τέλος! Δυστυχώς δεν θα προβληθεί ξανά επεισόδιο με...

Αντιθέτως, έδαφος κερδίζει η υποψηφιότητα του Τζώρτζη Ποφάντη, ο οποίος ήταν και επί Τζώνη Καλημέρη στο κανάλι και πιο πριν στον ALPHA, μια υποψηφιότητα που υποστηρίζει και ο Τζόναθαν Πρόκτερ, αντιπρόεδρος του Ομίλου.