Από Έπη Τρίμη

Για μια ακόμη φορά ο Νίκος Μάνεσης και η Σίσσυ Χρηστίδου αναμετρήθηκαν εχθές Κυριακή (13/11) με τις εκπομπές τους, «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» και «Χαμογέλα και Πάλι». Και οι δύο παρουσιαστές βάζουν τα δυνατά τους καθώς και οι δύο εκπομπές θέλουν μερίδιο της πίτας και πιέζονται από τα κανάλια να φέρνουν όσους περισσότερους τηλεθεατές στις εκπομπές τους. (Η τηλεθέαση της Κυριακής (13/11) - Πώς τα πήγαν τα προγράμματα).

Και οι δύο εκπομπές με το δημοσιογραφικό τους επιτελείο βάζουν τα δυνατά τους και είναι γεγονός πως η μάχη της τηλεθέασης είναι δύσκολη.

Να θυμίσουμε πως πριν λίγο διάστημα ο δημοσιογράφος και οικοδεσπότης της εκπομπής «Σαββατοκύρικο με τον Μάνεση είχε εκφράσει την οργή του για την πορεία που έχουν τα νούμερα κι όσα καταγράφονται στους πίνακες τηλεθέασης έχοντας πει: «Καταρχήν θα πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Alpha, που δε με ενόχλησε για να με λογοκρίνει. Είναι θέμα ταμπού οι τηλεθεάσεις. Πείστηκα να δώσω ένα δύο στοιχεία γιατί αμφισβητήθηκα. Εξηγώ ότι τα νούμερα τηλεθέασης δεν είναι η πρώτη σελίδα που λέει νικήσαμε χάσαμε. Είναι ένα εργαλείο δουλειάς για να ξέρουμε τι θέλει το κοινό. Έκατσα και διάβασα τα νούμερα του Σαββατοκύριακου. Τι συμβαίνει; Το γνωστό που είπα και γελάγατε. Την Πέππα το Γουρουνάκι. Την Κυριακή βρήκα σημεία και τέρατα. Να δείξω και να κάνουμε σχόλια.

Αλλοιώνεται το δείγμα; Αυτό μόνο εγώ το βλέπω; Σας φαίνεται φυσιολογικό; Δεν είναι. Δε λέω ότι συμβαίνει κάτι το περίεργο, δε λέω ότι υπάρχει συνωμοσία. Δε λειτουργεί. Από αυτά τα νούμερα που εμφανώς είναι αλλοιωμένα, έχασαν άνθρωποι τη δουλειά τους. Παραπλανούμαστε από το πρόγραμμα που σας παρουσιάζουμε. Fake τα νούμερα, fake και η σκαλέτα. Το περίφημο δυναμικό κοινό φαίνεται να παρακολουθεί Πέππα το γουρουνάκι και ένα ρωσικό καρτούν. Δε λέω ότι γίνεται κάτι ύποπτο. Έχει αποτύχει το μοντέλο. Πρέπει να εκσυγχρονιστεί το μοντέλο…»! Και είχε καταλήξει σχετικά με τα νούμερα έχοντας πει: «Είπαν κάποιοι ότι μιλάω φέτος εκ του πονηρού. Σας ενημερώνω ότι μίλαγα από πέρσι, αλλά μίλαγα αποσπασματικά. Πέρσι είχα πει χειρότερα. Φέτος έγινε περισσότερο οργανωμένο, γιατί κουράστηκα επί ενάμιση χρόνο να γίνεται αυτό το πράγμα. Δεν είμαι μόνος, αλλά είμαι αυτός που πρώτος μίλησε… Δημιουργούνται πλασματικά νούμερα. Αν προκληθούμε θα επανέλθουμε. Η πρόθεσή μου είναι να διαπιστώσουν οι ειδικοί ότι παραπλανιούνται»!

H τηλεθέαση της Σίσσυς Χρηστίδου και του Νίκου Μάνεση (13/11)

Χαρακτηριστικά, την πρώτη θέση κατέκτησε για ακόμη μια φορά ο Νίκος Μάνεσης, ο οποίος σημείωσε κατά μέσο όρο στο δυναμικό κοινό 15,6% (9,8 - 12,6 - 18,8 - 16,5 - 16,9). Η Σίσσυ Χρηστίδου από τη μεριά της, κινήθηκε σε πιο χαμηλά ποσοστά για τα δεδομένα της, μιας και έκανε κατά μέσο όρο στο δυναμικό κοινό 12,3% (9,3 - 10,6 -11,9 - 11,2 - 12,1- 12,0 - 12,0 - 10,9 - 10,4 -13,2 - 17,6 - 15,8 -14,2).

Πρωινή ζώνη

ΣΚΑΪ: Οι Δεκατιανοί 6,9

Mega: Όλα για τη ζωή μας 9,0

Mega: Χαμογέλα και πάλι 12,3

ALPHA: Σαββατοκύριακο τον Μάνεση 15,6

OPEN: Open Weekend 7,7

**Τα παραπάνω στοιχεία τηλεθέασης δεν είναι καθαρά αλλά κατά προσέγγιση και απεικονίζουν ενδεικτικά την χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων όλων των καναλιών. Η αναλυτική αναφορά τηλεθέασης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Πρώτη φορά Σαββατοκύριακο για το The Chase - Τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε χθες (12/11)

Τηλεθέαση (12/11): Το show είχε απ' όλα - Τα νούμερα που έκανε το J2US