Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Τόσο ο Σασμός όσο και η Γη της Ελιάς επέστρεψαν φέτος με τους δεύτερους κύκλους τους και έχουν ήδη καταφέρει να μαγνητίσουν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. Οι δύο επιτυχημένες σειρές «σαρώνουν» στα νούμερα τηλεθέασης, ωστόσο το βράδυ της Πέμπτης (6/10) ο νικητής ήταν ένας.

Η τηλεθέαση που έκαναν Σασμός και Γη της Ελιάς χθες (6/10)

Σασμός Γη της Ελιάς τηλεθέαση 6/10

Τα δύο προγράμματα βρέθηκαν το ένα απέναντι από το άλλο, ωστόσο ο Σασμός, στην πρώτη εμφάνιση του Γιώργου Γεροντιδάκη στη σειρά, βρέθηκε στην πρώτη θέση της prime time ζώνης, σημειώνοντας κατά μέσο όρο στο δυναμικό κοινό 29,2% (28,9 - 28,4 - 31,7 - 31,5 - 30,7 - 29,9 - 23,6).

Όσον αφορά στη Γη της Ελιάς, η αγαπημένη σειρά του Mega έκανε επίσης εξαιρετική προσπάθεια ωστόσο βρέθηκε πίσω από τον Σασμό, αν και ανέβασε τα ποσοστά της όταν ολοκληρώθηκε η σειρά του ALPHA. Συγκεκριμένα σημείωσε 18,5% (16,5 - 16,5 - 16,2 - 12,7 - 15,6 - 13,5 - 17,8 - 21,6 - 18,8 - 17,5 - 19,1 - 16,3 - 20,1 - 23,8 - 23,2 - 20,7 - 25,5).

Prime time

  • ΑΝΤ1: Ποιος Παπαδόπουλος 12,7
  • ANT1: Σμύρνη μου αγαπημένη 8,3
  • ΑΝΤ1: Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος 16,7
  • OPEN: Η δική μας οικογένεια 3,8
  • OPEN: Streetdance 1,9
  • ALPHA: Ο Παράδεισος των Κυριών 19,2
  • ALPHA: Σασμός 29,2
  • STAR: Τι συνέβη στη Δευτέρα 7,8
  • ΣΚΑΙ: Τι 30 τι 40 τι 50 5,2
  • MEGA: Γη της Ελιάς 18,5
  • ΕΡΤ: Χαιρέτα μου τον Πλάτανο 4,5
  • ΕΡΤ: Κάνε ότι Κοιμάσαι 3,3

Τι θα δούμε στο επόμενο επεισόδιο του Σασμού

Στον απόηχο της έκρηξης στο σπίτι της Καλλιόπης, τίποτα δεν λειτουργεί όπως πριν, ενώ όλοι είναι ταραγμένοι. Οι κάτοικοι της Ανω Ποριάς παραμένουν σε σοκ και ζουν υπό την απειλή μιας νέας επίθεσης. Στο αστυνομικό τμήμα οι μάρτυρες δίνουν τις καταθέσεις τους αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά από ποιον προήλθε το χτύπημα.

Ανάμεσα στις φωνές και τους φόβους που εκφράζουν όλοι, η Καλλιόπη παλεύει να μάθει μέσα από τη φυλακή για το αν τα παιδιά της είναι καλά. Παρακαλεί και πάλι τον Αντώνη να την αφήσει να φύγει για να βρεθεί κοντά τους αλλά ο αστυνόμος είναι ανένδοτος. Ο Παύλος μαθαίνει πως όσο έλειπε έγιναν γεγονότα που δεν τα περίμενε και ταράζεται. Χάνει την ψυχραιμία του και τα βάζει με όλους γύρω του.

Την ίδια στιγμή, η Βασιλική αγωνίζεται να πείσει τον Νικηφόρο να φύγει για το Ηράκλειο, μακριά από τον κίνδυνο της βεντέτας, αλλά το μυαλό του γιου της τρέχει ξανά στον θάνατο του πατέρα του και τον φονιά του. «Δεν μπορώ να φύγω. Πώς θα σε αφήσω μόνη σου, μάνα; Τρέμω στην ιδέα να σου συμβεί κάτι», της τονίζει και εκείνη σπεύδει να του εξηγήσει πως έχει στο πλευρό της τον Μαθιό και δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται. «Δεν σε αφήνω ό,τι και να λες. Μαζί με τον Μαθιό θα μείνω εδώ να σε προσέχω.

Οι Βρουλάκηδες δεν το έχουν σε τίποτα να αρχίσουν τις επιθέσεις σε όποιον έχει το ίδιο επίθετο». «Μα, δεν είναι δυνατόν να αφήσεις τις σπουδές σου για να μείνεις εδώ και να με προσέχεις; Και η Τζένη τι θα γίνει;», αναρωτιέται η Βασιλική που ψάχνει διακαώς τρόπο για να τον διώξει από το χωριό. «Μάνα, μη βρίσκεις δικαιολογίες για να με κρατήσεις εδώ. Οι σπουδές μου αλλά και η Τζένη μπορούν να περιμένουν. Ολα μπορούν να περιμένουν. Προτεραιότητα έχεις εσύ, η οικογένειά μου. Αν δεν σιγουρευτώ πως δεν κινδυνεύεις, δεν θα το κουνήσω», της ξεκαθαρίζει και η κουβέντα τους διακόπτεται.

Η Καλλιόπη ζητά τη βοήθεια της Στέλλας για να τα ξαναβρεί με τον Αστέρη. Ενας παλιός αγαπημένος γνώριμος επισκέπτεται τον Αστέρη και τον βοηθά να σκεφτεί πιο ψύχραιμα τα πράγματα, αλλά μια συνάντηση με την Αργυρώ, ίσως αφήνει να φανεί το φως μιας ελπίδας.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός Spoiler: Ο Μανόλης εγκαταλείπει το χωριό - Σε αγωνία η οικογένειά του

Γη της Ελιάς Spoiler: «Είναι αλήθεια;» - Η Ευτυχία καταρρέει με την επανασύνδεση του Κουράκου με την Ιουλία