Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Τα κανάλια έκαναν εαρινή αντεπίθεση προσφέροντας στους τηλεθεατές ολοκαίνουριες τηλεοπτικές επιλογές, προκειμένου να κερδίσουν στα τελευταία μέτρα της φετινής διαδρομής την κούρσα της τηλεθέασης.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Δυναμική πρεμιέρα στην τηλεθέαση για τα Ψέματα

Η νέα φιλόδοξη παραγωγή του ALPHA είναι ήδη στον αέρα από την Πέμπτη 5 Μαΐου, οπότε έκανε επίσημη πρώτη, και έχει όλες τις προδιαγραφές για να καταγραφεί στις επιτυχημένες σειρές της σεζόν. Η σκηνοθεσία του Γιώργου Γκικαπέππα με την κινηματογραφική ματιά, η εξαιρετική φωτογραφία, το καλογραμμένο σενάριο του Νίκου Μήτσα και οι πολύ καλές ερμηνείες των ηθοποιών αποτελούν τα δυνατά συστατικά στοιχεία της νέας αυτής τηλεοπτικής πρότασης. Το πρώτο επεισόδιο μας έδωσε μια ξεκάθαρη εικόνα της πλοκής και του τι θα ακολουθήσει.

Η Ελενα έχει μόλις χωρίσει, οπότε όταν ο Αντρέας, καρδιοχειρουργός και γοητευτικός πατέρας ενός από τους μαθητές της στο Λύκειο που διδάσκει, της ζητά να βγουν, είναι εύλογα διστακτική. Ωστόσο δέχεται. Το ραντεβού πάει απροσδόκητα καλά και ο Αντρέας καταλήγει στο σπίτι της. Την επόμενη μέρα εκείνος της στέλνει μήνυμα για να την ευχαριστήσει για την υπέροχη βραδιά και η Ελενα πηγαίνει στην αστυνομία και τον καταγγέλλει για βιασμό.

Το στόρι φαίνεται πως γοήτευσε το κοινό καθώς, σε μια δύσκολα ανταγωνιστικά ζώνη, κατάφερε να συγκεντρώσει όχι μόνο ικανοποιητικά ποσοστά, αλλά και διθυραμβικά σχόλια. Για του λόγου το αληθές η σειρά κατέγραψε 17,9% στο σύνολο κοινού και 17,7% στο δυναμικό κοινό.

Ο μεγάλος ανταγωνιστής, οι «Αγριες μέλισσες» του ΑΝΤ1, κατάφεραν να κρατήσουν το κοινό τους και βγήκαν πρώτες με 25,1% και 20,8% αντίστοιχα. Παρ’ όλα αυτά, η νέα σειρά «Ψέματα» έχει προοπτικές, οπότε ίσως τα βράδια της Πέμπτης να έχουμε ένα εβδομαδιαίο ντέρμπι.

Στην κορυφή τον Απρίλιο οι «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Η κοινωνική εκπομπή με τη Ζήνα Κουτσελίνη αποτύπωσε τη δύσκολη επικαιρότητα του προηγούμενου μήνα και τις δυσάρεστες εξελίξεις που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία, με ολοκληρωμένη δημοσιογραφική έρευνα, αναλυτικά ρεπορτάζ και αποκλειστικότητες, αξιολογώντας την κάθε πληροφορία πάντα με σεβασμό, ανθρωπιά και πάθος για την αλήθεια.

Το τηλεοπτικό κοινό εμπιστεύτηκε την παρουσιάστρια και την έμπειρη δημοσιογραφική της ομάδα για την καθημερινή ενημέρωσή του και για το διάστημα 1-30/4 οι «Αλήθειες με τη Ζήνα» βρέθηκαν στην πρώτη θέση στη ζώνη προβολής τους. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: 24,2% στο σύνολο κοινού, 26% στο δυναμικό κοινό 18-54, 28,6% στο γυναικείο κοινό 18-54, 20,6% στο ανδρικό κοινό 18 -54.

Τι δεν είδαν οι τηλεθεατές

  • Την ψυχαγωγική εκπομπή «Καλό μεσημεράκι» στον ΣΚΑΪ (2/5) με τον Νίκο Μουτσινά, που αυτή τη σεζόν δεν έχει καθόλου χημεία με το κοινό και δεν σημειώνει την αντίστοιχη επιτυχία των προηγούμενων ετών. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο κατάγραψε 9,4%.
  • Την καθημερινή σειρά «Τρία μίλια» στο STAR (3/5), που μπήκε αργά στον τηλεοπτικό στίβο και δεν κατάφερε να κερδίσει έδαφος καταγράφοντας 8,5%.
  • Την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή «Πάμε Δανάη» (4/5) στο MEGA με τη Δανάη Μπάρκα που έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Αυτή τη φορά έμεινε στο 9,7%.
  • Το τάλεντ σόου «Χ Factor» (5/5) στο MEGA, που, παρά το γεγονός ότι είναι μια άρτια παραγωγή, δεν ξεπέρασε το 9,3%.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Αυλαία» για τη μυθοπλασία - Τα φινάλε όλων των ελληνικών σειρών

«Πόλεμος» ανάμεσα σε ΑΝΤ1 και ALPHA - Τι συνέβη