Από Ελένη Μήτση

Με νέα επεισόδια συνεχίζεται ο Σασμός την ερχόμενη εβδομάδα (7-10/11) με τη Βασιλική και τον Μαθιό να ενώνονται με τα ιερά δεσμά του γάμου, παρόλο που ο παπάς φεύγει για το μοναστήρι, αφήνοντας με ερωτηματικά τον Μανόλη. Η Αργυρώ δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τον Αστέρη και για να τον δει, πηγαίνει κρυφά στον γάμο (δείτε εδώ τι θα συμβεί με το μέλλον του Αστέρη στο νησί).

Οι εξελίξεις στο Σασμό την εβδομάδα

Δευτέρα 1/11

Η Καλλιόπη δεν μπορεί ακόμα να δεχτεί πως ο μικρός της γιος αποφάσισε να φύγει από το νησί αφού η αγάπη του για την Αργυρώ δεν βρίσκει την παραμικρή ανταπόκριση. Κατηγορεί την Αργυρώ και μάλιστα όταν κάποια στιγμή βρεθούν τυχαία αντιμέτωπες, η καπετάνισσα δεν θα μασήσει τα λόγια της. «Εσύ φταις για όσα έχουν συμβεί στην οικογένειά μας.

Εσύ! Από τη στιγμή που πάτησες το ποδάρι σου στο χωριό μας, τίποτα καλό δεν έχει συμβεί», της λέει έξω από τα δόντια αλλά και η Αργυρώ με τη σειρά της δεν θα διστάσει να της πει: «Έχεις δίκιο. Αν δεν είχα έρθει, δεν θα είχατε σκοτώσει τα αδέλφια μου. Τώρα θα ήταν ζωντανά και θα κυκλοφορούσαν ακόμα ανάμεσά σας», αποστομώνοντάς την. Ο Αστέρης κάνει νόημα στη μητέρα του να μη μιλήσει άλλο και να συνεχίσουν τον δρόμο τους.

Την ίδια στιγμή, η Βασιλική ενημερώνει τον παπα-Μιχάλη πως αποφάσισαν με τον Μαθιό να παντρευτούν την ακριβώς επόμενη μέρα και εκείνος της λέει πως δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει στη μεγάλη αυτή χαρά της ζωής τους. «Δεν σε καταλαβαίνω, παπά μου.

Ποιος είναι ο λόγος που αρνείσαι να το κάνεις; Μας ξέρεις και τους δύο από μικρά παιδιά και θυμάσαι πόση προσπάθεια κάναμε για να είμαστε μαζί. Τώρα μου λες πως δεν θέλεις να είσαι αυτός που θα μας ενώσει για πάντα;», τον ρωτάει δίχως δισταγμό, εκείνος όμς θα βρει χίλιες δυο δικαιολογίες για να το αποφύγει. Τα λόγια του, σε συνδυασμό με την απόμακρη ματιά και στάση του, θα βάλουν τη Βασιλική σε χίλιες σκέψεις, σίγουρα όμως δεν θα μπορέσει να καταλάβει

ότι ο μόνος λόγος είναι πως δεν θέλει να την παντρέψει με τον δολοφόνο του άντρα της. «Λυπάμαι, παπά μου, αλλά αφού δεν θες να είσαι εδώ στη χαρά μας, θα πρέπει να βρω άλλον ιερέα», του μηνύει. Λίγο αργότερα, αφού η προσευχή δεν ελαφραίνει τη συνείδησή του, ο παπάς αποφασίζει να πάει σε μοναστήρι για να ζητήσει βοήθεια προκειμένου να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τα λόγια του Μανόλη, που έπεσαν πάνω του βαριά.

Η Κατερίνα ανησυχεί πως κάτι συμβαίνει στον άντρα της που δεν θέλει να μοιραστεί μαζί της και μιλάει γι’ αυτό στη Μαρίνα. «Ο Θεός να με βγάλει ψεύτρα αλλά κάτι κρύβει ο παπάς. Σαν κάτι να έμαθε που τον στενοχώρησε πολύ», τολμάει να πει στην καλύτερή της φίλη. «Κατερίνα, τι κουβέντες ξεστομίζεις; Τι μπορεί να έχει ο παπάς; Μη βάνεις το κακό με το μυαλό σου γιατί θ’ αρρωστήσεις. Ισως κουράστηκε να μας ακούει όλους και αναζητά λίγη ηρεμία. Δεν θα του κάνει κακό να μείνει λίγο στο μοναστήρι. Σύντομα θα τον δεις ξανά μπροστά σου», την καθησυχάζει και την κάνει να αισθανθεί καλύτερα.

Τρίτη 8/11

Ο Μανόλης να νιώθει ότι έχει διώξει ένα μεγάλο βάρος από πάνω του από τη στιγμή που μίλησε στον παπά, όμως όταν μαθαίνει από την Κατερίνα ότι εκείνος κατέφυγε σε μοναστήρι, συγκλονίζεται. Πιστεύει ότι με την εξομολόγησή του δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα και δεν ξέρει τι κινήσεις να κάνει για να το διορθώσει. Παράλληλα, στο σπίτι της Βασιλικής ξεκινάει η προετοιμασία του γάμου. Παντού ακούγονται γέλια και χαρές, τραγούδια και ευχές.

Η Βασιλική ντύνεται νύφη και ο Νικηφόρος την καμαρώνει. Η Στέλλα είναι στο πλευρό τους όπως και η Καλλιόπη, που από το δικό της σπίτι βοηθά τον γιο της να ντυθεί για δεύτερη φορά στη ζωή του γαμπρός και εύχεται αυτή τη φορά να μη σταθεί τίποτα εμπόδιο στον δρόμο του με τη Βασιλική. Η Αργυρώ εν τω μεταξύ, δεν έχει πάψει να σκέφτεται τον Αστέρη και τη διένεξη που είχε με τη μητέρα του, όταν νωρίτερα τους συνάντησε ξαφνικά. «Τι σκέφτεσαι, κορίτσι μου;

Πού είναι χαμένος ο λογισμός σου;», τη ρωτά ο Σταύρος όταν τη βλέπει να χαζεύει έξω από το παράθυρο χωρίς λόγο και εκείνη του απαντά πως είναι κουρασμένη. «Κρίμα. Κι εγώ σκεφτόμουν να πάρουμε τον Πετρή μας και να πάμε μια βόλτα που ο καιρός είναι τόσο καλός». Εκείνη του απαντάει «Καλύτερα όχι. Αλλη μέρα» και φεύγει από μπροστά του. Χώνεται στην ασφάλεια του δωματίου της και αφήνει τη σκέψη της και πάλι να ταξιδέψει στον παλιό αγαπημένο της.

Οι εικόνες που έζησε κοντά του περνούν από το μυαλό της καρέ-καρέ. Ομως και την επόμενη μέρα συνεχίζει να είναι χαμένη στις σκέψεις της και η Μαρίνα, όταν τη βλέπει, καταλαβαίνει αμέσως πού τρέχει ο λογισμός της. Δεν της λέει τίποτα, μόνο μιλά στον Αντώνη τονίζοντας πως ανησυχεί για την οικογένεια της κόρης της. «Μαρίνα, δεν νομίζω πως έχει νόημα να της μιλήσεις ή να την επιπλήξεις. Μεγάλο κορίτσι είναι, πρέπει να πάρει μόνη κάποιες αποφάσεις για τη ζωή της».

Τετάρτη 9/11

Ο Μαθιός και η Βασιλική ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας και οι καλεσμένοι δεν μπορούν να κρύψουν τη συγκίνησή τους. Παρόλο που στη θέση του παπά είναι κάποιος που δεν γνωρίζουν, το ζευγάρι χαίρεται με την ιερή εκείνη στιγμή που τόσο περίμεναν να έρθει. Υπόσχονται αγάπη και σεβασμό ο ένας στον άλλον και αποχωρούν από τον ιερό ναό. Το ίδιο βράδυ στήνεται το γλέντι στην πλατεία και την ίδια στιγμή γίνεται έφοδος του ΣΔΟΕ στο μπαρ του Λευτέρη, με τον Ευθύμη να εξαφανίζεται και να αφήνει τον Πάνο να τα κανονίσει. Παράλληλα η Νάντια γνωρίζει ένα πρόσωπο που της δίνει μια ελπίδα στην αναζήτησή της για την οικογένειά της και ο Τόλης αποφασίζει να ανοίξει το γράμμα που άφησε ο Κώστας.

Πέμπτη 10/11

Όλο το χωριό είναι μαζεμένο στο γλέντι του γάμου του Μαθιού και της Βασιλικής. Ανάμεσα στις χαρές και τα γέλια, ο Μαθιός θα δει κάποιον που θα του χαλάσει τη διάθεση και δεν θα είναι άλλος από τον Παύλο Βρουλάκη. «Δεν είσαι καλοδεχούμενος εδώ πέρα, Βρουλάκη. Δεν έχεις θέση στο γλέντι του γάμου μου και καλά θα κάνεις αυτό που έχεις να μου πεις να το αφήσεις για κάποια άλλη στιγμή.

Οταν δεν θα είναι κοντά μας γυναίκες και κοπέλια», του τονίζει και η Βασιλική, φοβούμενη μήπως θρηνήσουν κάποιο θύμα, τους πλησιάζει και παρακαλεί τον Παύλο να φύγει. Στον χώρο θα φτάσει λίγο αργότερα και η Θοδώρα, η οποία συνοδεύεται από τον Λευτέρη. Μάλιστα δεν διστάζει να τον συστήσει στους γονείς της, την Αννα και τον Παντελή, που χαίρονται βλέποντας πως η κόρη τους μετά από πολύ καιρό κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της.

Κατά τη διάρκεια του γλεντιού, η Σοφία βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει λίγο με τον Αστέρη και να του ζητήσει να ξεκόψει από τη Στέλλα διά παντός, φέρνοντάς τον σε δύσκολη θέση καθώς ποτέ δεν σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί την πρώην αγαπημένη του. Την ίδια στιγμή, Δημήτρης και Αιμιλία έρχονται για ακόμα μια φορά σε σύγκρουση και αφορμή είναι η παρουσία του Παύλου που μπαίνει εμπόδια στο μέλλον τους.

Η γιαγιά Ειρήνη αποκαλύπτει ότι γνωρίζει την αλήθεια για τον μικρό Πετράκη, τη στιγμή που ο Τόλης βασανίζεται από το δίλημμα, αν πρέπει να μεταφέρει το περιεχόμενο του γράμματος του Κώστα. Μαθιός και Βασιλική ζουν στιγμές ευτυχίας, οι σκιές, ωστόσο, γύρω τους πυκνώνουν. «Από εδώ και στο εξής πορευόμαστε μαζί. Εγώ είμαι για σένα κι εσύ για μένα. Δεν θέλω να έχουμε μυστικά και κρυφές σκέψεις. Μας αξίζει η ευτυχία. Παλέψαμε γι’ αυτήν και δεν θα αφήσω κανέναν να μας τη χαλάσει», τονίζει ο Μαθιός, ενώ δεν σταματά να λέει στη γυναίκα του πόσο πολύ ευτυχισμένος είναι.

Η Στέλλα ζητά από τον Αστέρη να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους, και να είναι ξανά μαζί, ενώ του αποκαλύπτει ότι γνωρίζει για τη μεταμόσχευση νεφρού. Αντώνης και Ευθύμης αναμετρώνται για τις αμαρτίες του παρελθόντος. Ο Νικηφόρος αποκαλύπτει στην Καλλιόπη ότι πιστεύει πως ο Παύλος σκότωσε τον πατέρα του. Ενα νέο σχέδιο αρχίζει να σχηματίζεται στο μυαλό της. Ο Σταύρος οδηγείται κατευθείαν στον Αστέρη, σίγουρος ότι η Αργυρώ είναι μαζί, τη στιγμή που στο σπιτάκι της γιαγιάς στο βουνό φαίνεται να συμβαίνει κάτι που κανείς δεν περιμένει

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός - ανατροπή: Μένει στην Κρήτη ο Αστέρης! Τι κρύβεται πίσω από την απόφασή του

Μετά την τεράστια επιτυχία της στον Σασμό - Το επόμενο βήμα της Μαρίας Πρωτόπαππα