Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο αποψινό (31/10) επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του ALPHA, «Σασμός», μιας και θα δούμε πως η Βασιλική ετοιμάζεται να ντυθεί νύφη και να ανέβει επιτέλους τα σκαλιά της εκκλησίας στο πλευρό του Μαθιού.

Τι θα δούμε σήμερα (31/10) στον Σασμό

Στο σπίτι της Βασιλικής όλα φαίνεται πως έχουν πάρει τον δρόμο τους και κυρίως ο Νικηφόρος, που δέχτηκε να γυρίσει πίσω στη σχολή του. Ο Μαθιός λοιπόν βρίσκει την ευκαιρία και ανακοινώνει την απόφασή του στη Βασιλική, να παντρευτούν την επόμενη κιόλας μέρα.

«Προλαβαίνουμε λες; Μαθιό, δεν θέλω να κινηθούμε βιαστικά. Ο γάμος μας, η στιγμή που περιμέναμε σε όλη μας τη ζωή, θέλω να μείνει για πάντα χαραγμένη στην καρδιά μας. Δεν παντρευόμαστε απλά για να το κάνουμε αλλά γιατί μας ενώνει μια δυνατή αγάπη. Πώς είναι δυνατόν να παντρευτούμε σε μία μέρα λοιπόν;», τον ρωτάει και ο Μαθιός την καθησυχάζει πως το μόνο που χρειάζεται για να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας είναι αυτή ακριβώς η αγάπη που του ανέφερε.

«Ξέρω ότι θα είσαι εκεί γιατί με αγαπάς. Όπως σε αγαπώ κι εγώ. Όλα τα άλλα δεν έχουν καμία αξία στα μάτια μου. Σε παρακαλώ πες το ναι», την ικετεύει και μη μπορώντας να του χαλάσει χατίρι, δέχεται να γίνει γυναίκα του, ακριβώς μία μέρα μετά (δείτε εδώ φωτογραφίες από τον γάμο).

Σασμός Μαθιός

Την ίδια στιγμή, η απόφαση του Αστέρη να φύγει από την Κρήτη προκαλεί την οργή της Καλλιόπης, που ξεσπά στην Αργυρώ. «Ανάθεμα τη Βρουλάκενα και όλο της το σόι. Τίποτα καλό δεν συνέβη στη ζωή μας από τότε που τη γνώρισε το κοπέλι μου. Και τώρα με τον τρόπο της θέλει να μου τον διώξει ξανά μακριά. Εκείνη έκαμε την οικογένειά της, το παιδί. Το δικό μου το παιδί που έχει μείνει μόνο και κάθε μέρα που περνάει αρρωσταίνει όλο και περισσότερο με τη σκέψη της, τι θα γίνει;», λέει στον μεγάλο της γιο, που τη συμβουλεύει να αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν από μόνα τους, ενώ της τονίζει πως είναι σοφή η απόφαση του Αστέρη να φύγει, μήπως και καταφέρει να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του.

Ο δικηγόρος του Κώστα συνεχίζει τις έρευνες για τον φάκελο που άφησε πίσω πριν δολοφονηθεί, ο κάτοχός του ωστόσο αρνείται να τον παραδώσει. «Δεν καταλαβαίνω τι παιχνίδι είναι αυτό που ξεκίνησε με τον Κώστα. Σκότωσε άνθρωπο και αυτό είναι αρκετό. Τι μπορεί να περιέχει δηλαδή ο φάκελος του και γιατί επιμένει ο δικηγόρος του να κάνει έρευνες;», ρωτά η Άσπα την ξαδέλφη της αλλά άκρη δεν μπορούν να βγάλουν. «Εσύ μείνε συγκεντρωμένη στο ότι αυτός ο άνθρωπος βγήκε από τη ζωή σου και είχε το τέλος που του άξιζε. Αυτό θα έπρεπε να έχουν πάθει και οι Σταματάκηδες. Όλα τα άλλα να μη σε νοιάζουν. Απλά κοίτα τη ζωή σου στο εξής», της απαντά και η Αργυρώ.

Λίγο αργότερα, η Αιμιλία προειδοποιεί τον Λευτέρη ότι η κάλυψή του κινδυνεύει και αυτός βάζει τον κόσμο του να εξακριβώσει αν τα λόγια της εμπεριέχουν αλήθεια. Καταλαβαίνει ότι κάποιος από την ομάδα του έχει αρχίσει να μιλάει στην αστυνομία αλλά δεν μπορεί να καταλάβει ποιος.

Στο μεταξύ, η απόσταση μεταξύ της Αργυρώς και του Σταύρου μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. «Δεν με αφήνεις να σε βοηθάω, δεν με αφήσεις να είμαι στο πλευρό σου, ούτε να σταθώ στο πλάι μου», της επισημαίνει και συνεχίζει: «Τότε για ποιο λόγο παντρευτήκαμε, Αργυρώ; Για ποιο λόγο ήρθα μαζί σου από τα Γιάννενα, όταν βρίσκεις συνεχώς αφορμές να με κρατάς μακριά από τη ζωή σου;», είναι τα λόγια του, αλλά εκείνη εξακολουθεί να είναι χαμένη στις σκέψεις της. Εκείνες που περιλαμβάνουν μόνο τον πραγματικό πατέρα του Πετρή, τον Αστέρη.

Ένταση όμως έχει αρχίσει να προκαλείται και στη σχέση της Αιμιλίας με τον Δημήτρη. «Τι μπορεί να είναι αυτό που σε έχει αλλάξει έτσι απότομα; Σαν να είδες τον Παύλο μπροστά σου φέρεσαι. Για την ακρίβεια έχω να σε δω σε τέτοια ένταση από τότε που ήσουν μαζί του, πριν πεθάνει». Η Αιμίλια, που προς το παρόν κρύβει από τον άντρα της πως ο πρώην κολλητός του ζει και βασιλεύει και κυκλοφορεί ανενόχλητος στο χωριό, βρίσκει δικαιολογίες για να του αποσπάσει την προσοχή.

Στο μεταξύ, η Καλλιόπη θα αποφασίσει να ξεκαθαρίσει μια και καλή τα πράγματα με τον Παύλο. «Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος που ήρθες πίσω στο χωριό, πάντως να ξέρεις πως θα με βρεις μπροστά σου αν απειλήσεις ξανά τα παιδιά μου. Ο Μαθιός μου και ο Αστέρης μου δεν έχουν κάνει πράμα και καλά θα κάνεις να κοιτάξεις τη δική σου οικογένεια που όπου σταθεί και όπου βρεθεί μας κατηγορεί για φόνους που δεν κάναμε», του επισημαίνει. Ο Παύλος δεν έχει άλλα λόγια να της πει. Το ύφος του μόνο μαρτυρά πως στο εξής θα της απαντάει με πράξεις. «Δεν σε φοβάμαι! Μείνε απλά μακριά από την οικογένειά μου», θα του πει τελικά και θα φύγει.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός Spoiler: Η Βασιλική υποψιάζεται την αλήθεια - Ένα βήμα πριν μάθει ότι ο Μαθιός σκότωσε τον Στεφανή

Σασμός Spoiler: Καταρρακωμένος ο Σταύρος - Ζητάει συγγνώμη από τη Μαρίνα