Από Ελένη Μήτση

Μια εβδομάδα με πολύ σημαντικές εξελίξεις έρχεται για τη σειρά ''Σασμός'' από τη Δευτέρα 24/10 έως και την Πέμπτη 27/10. Οι ζωές όλων των ηρώων είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο σίγουρα η συνάντηση του Αστέρη με την Αργυρώ θα επιφέρει αποφάσεις και για τους δύο...

Οι εξελίξεις του Σασμού για την εβδομάδα (24-27/10)

Δευτέρα 24/10

Ενα μήνυμα από τον Αγγελο έχει αναστατώσει την Ασπα και αυτό είναι το δαχτυλίδι που βρήκε στα πράγματά του λίγες ημέρες μετά την κηδεία του, το οποίο πιστοποιούσε το γεγονός πως ετοιμαζόταν να της κάνει πρόταση γάμου. Εξοργίζεται περισσότερο και σκέφτεται πόσο άδικο είναι να βρίσκεται ο δικός της άνθρωπος στο χώμα και ο Κώστας στη φυλακή. Το μόνο που εύχεται είναι η κουβέντα με τον Παύλο να ευόδωσε και σύντομα ο πρώην άντρας της να βρεθεί στη θέση που του αξίζει. Την ίδια στιγμή, Μαθιός και Βασιλική έρχονται και πάλι κοντά, με εκείνη να ζητά συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον Νικηφόρο, για να προχωρήσουν όλοι μαζί, σαν οικογένεια. «Δεν μπορώ να παντρευτώ τον Μαθιό αν δεν είμαι σίγουρη για τις κινήσεις σου, αγόρι μου.

Δεν γίνεται να εξαφανίζεσαι, να θες να κυκλοφορείς με όπλο και να θες να εξιχνιάσεις μόνος σου τον φόνο του πατέρα σου. Η δουλειά σου είναι στο Ηράκλειο, στη σχολή σου, όμως εσύ κάνεις τα πάντα για να μη φύγεις από το χωριό. Πώς λοιπόν να είμαι εγώ ήρεμη εδώ;», τον ρωτά και ο Νικηφόρος που δεν θέλει να της χαλάει ποτέ το χατίρι, της υπόσχεται να ηρεμήσει και να αφήσει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.

«Είσαι ό,τι πιο ιερό έχει η μητέρα σου. Μην τη στενοχωρείς. Σου το ζητώ σαν προσωπική χάρη», θα του πει και ο Μαθιός λίγο αργότερα και εκείνος θα απαντήσει πως θα μείνει συγκεντρωμένος στις σπουδές του. Συγκεκριμένα, θα του πει: «Δεν θα έκανα ποτέ κάτι για να τη στεναχωρήσω. Θέλω να τη βλέπω ευτυχισμένη και ξέρω πως μόνο δίπλα σου θα είναι. Αρα, εγώ θα φύγω για το Ηράκλειο το συντομότερο δυνατό». Οι δεσμεύσεις του όμως δεν θα τηρηθούν όταν ο Νικηφόρος συναντήσει τον Παύλο και μια τρομακτική υποψία πάρει σάρκα και οστά στο μυαλό του. Και αυτή αφορά στη δολοφονία του πατέρα του. Ο γιος της Βασιλικής αρχίζει να πιστεύει έντονα πως ηθικός αυτουργός του θανάτου του Στεφανή Σταματάκη δεν είναι άλλος από τον Παύλο Βρουλάκη.

Σασμός - Θεοδώρα

Η μυστηριώδης Νάντια (Πένυ Παπαγεωργίου) εμφανίζεται στο μαγαζί του Λευτέρη, ενώ εκείνος ψάχνει τη Θοδώρα, η οποία τον αποφεύγει. «Πού έχεις εξαφανιστεί; Δεν νομίζεις ότι μου χρωστάς εξηγήσεις; Νομίζεις ότι θα μου ξεφύγεις τόσο εύκολα; Μου χρωστάς εξηγήσεις», της λέει σε ένα φωνητικό μήνυμα αλλά και πάλι δεν θα πάρει καμία απάντηση.

Η σκέψη τού Αστέρη βασανίζει την Αργυρώ και κυρίως οι τελευταίες στιγμές που έζησαν κατά τις οποίες εκείνος της ορκιζόταν αγάπη και τη διαβεβαίωνε πως δεν έχει νόημα να ζει μακριά της. Για να μην ξεσπάσει στα αγαπημένα της πρόσωπα, αποφασίζει να επισκεφθεί το σπίτι στο βουνό για να σκεφτεί. Το μυαλό της κατακλύζει ο έρωτάς της για το Αστέρη που την καίει και από την άλλη ο Σταύρος που έκανε τα πάντα για να τη δει ευτυχισμένη.

Τρίτη 25/10

Η συμπλοκή στις φυλακές οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις και η σκιά του Κώστα πέφτει ξανά βαριά σε όλο το χωριό. Ολοι μαθαίνουν πως είναι νεκρός και ζητούν από τον Θεό να τον συγχωρέσει για τα σφάλματά του. Μόνο ένα άτομο δείχνει να είναι ευχαριστημένο από αυτή την εξέλιξη και αυτή είναι η Ασπα, που πλέον αισθάνεται καλά με τον εαυτό της και απέναντι στην ψυχή του Κώστα, ενώ νιώθει έτοιμη να συνεχίσει τη ζωή της.

Ο Αστέρης συγκλονισμένος αναζητά απαντήσεις, ενώ η Βασιλική για μια ακόμα φορά απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα βλέποντας την επικίνδυνη στροφή που έχει πάρει ο Νικηφόρος. «Είναι δυνατόν να τα βάζεις εσύ με τον Παύλο; Ο,τι κι αν έχει η Καλλιόπη μαζί του, εσύ δεν πρέπει να μιλάς.

Η βεντέτα δεν αφορά εσένα και πρέπει να το βάλεις καλά μέσα στο κεφάλι σου, πριν πεθάνουμε όλοι», του τονίζει η μητέρα του και εκείνος δεν σταματά να της λέει πως ο Παύλος Βρουλάκης και μόνο αυτός φταίει για τον θάνατο του πατέρα του. Μάταια η Βασιλική προσπαθεί να τον ηρεμήσει. Ο Παύλος από την άλλη έρχεται σε σύγκρουση με Καλλιόπη και Μαθιό όταν συναντιούνται ξανά τυχαία στον δρόμο και με αφορμή την κουβέντα που είχε ο ξάδελφος της Μαρίνας με τον Νικηφόρο, δημιουργείται ένταση.

Αντίθετα, η Ασπα αισθάνεται πιο ήρεμη από ποτέ και νιώθει πως έχει βρει στον Παύλο τον προστάτη που έψαχνε. Καθώς ο νέος έρωτας της Θοδώρας ευοδώνεται, η έφοδος του Αντώνη στα φορτηγά του Λευτέρη αποβαίνει άκαρπη, αφού δεν βρίσκουν όπλα στα κιβώτια.

Σασμός - Νικηφόρος

Τετάρτη 26/10

Μετά την έφοδο, ο Λευτέρης έρχεται αντιμέτωπος με τις υποψίες του Ευθύμη. Η Αιμιλία εμφανίζεται στο χωριό μετά από πολλά χρόνια και επισκέπτεται τον Παύλο, τη Μαρίνα και τη γιαγιά, δημιουργώντας ένα κλίμα συγκίνησης. «Πολλές φορές σας σκέφτηκα τα τελευταία χρόνια και ήθελα να έρθω να σας δω αλλά δεν είχα λόγια. Δεν ήξερα αν θέλατε, ούτε φυσικά να σας ξυπνήσω μνήμες του παρελθόντος.

Ο χαμός του παιδιού μας και στη συνέχεια του Παύλου, όπως πίστευα, γέμισαν με πόνο την ψυχή μου. Συχνά πάντως μάθαινα νέα σας και χαιρόμουν που συνεχίζατε τη ζωή σας, παρά τον πόνο που γέμισε και το δικό σας σπιτικό», τους λέει μεταξύ άλλων και η Μαρίνα χαίρεται πολύ που τη βλέπει ξανά μετά από τόσα χρόνια. «Εύχομαι οι συνθήκες να ήταν διαφορετικές, Αιμιλία μου.

Κάποτε αυτό το σπίτι ήταν γεμάτο από χαρές και γέλια. Και δες μας πώς καταντήσαμε», είναι τα λόγια της. Εξίσου συγκινημένη φαίνεται να είναι και η γιαγιά Ειρήνη που έστω και έτσι βλέπει την οικογένειά της να σμίγει ξανά. Οταν η Αιμιλία φεύγει και ο Παύλος στέκεται απέναντι από εκείνη και τη Μαρίνα, δέχεται την επίθεσή τους για τον φόνο του Κώστα. Τον κατηγορούν ευθέως και η ένταση θα δυναμώσει.

Την ίδια στιγμή ο Αστέρης ανακοινώνει στους δικούς του πως φεύγει από το νησί. «Ισως είναι καλύτερα έτσι. Λυπάμαι που το λέω, αλλά έχεις ανάγκη να ηρεμήσεις και ξέρω πως μόνο αν βρεθείς μακριά από την Αργυρώ θα γίνει αυτό», του λέει ο Μαθιός. Η Καλλιόπη συγκλονίζεται από αυτή την εξέλιξη και ξεσπά εναντίον της Αργυρώς αλλά δεν κάνει καμία προσπάθεια να τον αποτρέψει.

Ο Μαθιός και η Βασιλική οργανώνουν τον γάμο τους. Ο Παύλος δέχεται επίθεση από τον Μαθιό, που τον απειλεί με όπλο αλλά ο Βρουλάκης δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα και αυτό το ξέρει καλά ο μεγάλος γιος της καπετάνισσας.

Σασμός - Μαθιός

Πέμπτη 27/10

Ένταση δημιουργείται για ακόμα μια φορά μεταξύ Αργυρώς και Σταύρου. Εκείνος την πιέζει να γυρίσουν στα Γιάννενα για να ηρεμήσουν και να σώσουν τον γάμο τους, εκείνη επιμένει πως δεν μπορεί να αφήσει τους δικούς της σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή και το χάος μεταξύ τους είναι αναπόφευκτο.

Κι ενώ η Στέλλα πάει να πάρει απαντήσεις από την Καλλιόπη για την εμπλοκή της με τον Κώστα, η Αιμιλία κάνει μια μυστική συνάντηση, που αποκαλύπτει μια κρυφή συμμαχία. Ο Μαθιός ανακοινώνει την απόφασή του στη Βασιλική, να παντρευτούν την επόμενη κιόλας μέρα. «Τόσο πολύ βιάζομαι να γίνεις γυναίκα μου, δεν μπορώ να περιμένω ούτε μια στιγμή παραπάνω», της ανακοινώνει, ενώ στην πραγματικότητα φοβάται τις κινήσεις του Παύλου. Η Αιμιλία προειδοποιεί τον Λευτέρη ότι η κάλυψή του κινδυνεύει.

Η απόσταση Αργυρώς-Σταύρου μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, όπως και η ένταση στη σχέση Αιμιλίας-Δημήτρη. Η Καλλιόπη θα αποφασίσει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα με τον Παύλο, ενώ οι ετοιμασίες του γάμου προχωράνε...

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Έπιασαν και οι δύο σειρές 20ρι την Πέμπτη 20/10 - Σασμός vs Γη της ελιάς

Σασμός Spoiler: Πάνω που τα είχαν βρει - Ένα βήμα πριν τον χωρισμό οι...