Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η αγαπημένη σειρά της ΕΡΤ, «Φλόγα και Άνεμος», που κάθε εβδομάδα κάνει χαμό στο Twitter, επιστρέφει απόψε (15/10) με ένα νέο καθηλωτικό επεισόδιο. Στο παρελθόν, θα δούμε την στιγμή που ο Γεώργιος γίνεται υπουργός, ενώ στο παρόν, η Κυβέλη αναπολεί την εποχή που χώρισαν.

Τι θα δούμε σήμερα (15/10) στο Φλόγα και Άνεμος

1920-1927: Ο Γεώργιος πηγαίνει στην Αθήνα για να συναντήσει τον Βενιζέλο μόνος, χωρίς την οικογένειά του. Η συνάντησή του με την Κυβέλη είναι αναπόφευκτη και μοιραία. Ανάμεσά τους ξεκινάει μια παράνομη σχέση με πολύ πάθος και έρωτα, που φροντίζουν στον μέγιστο βαθμό να μείνει κρυφή. Παράλληλα ο Βενιζέλος αναθέτει στον Γεώργιο το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Όμως και η πολιτική είναι έρωτας και το ερώτημα είναι κατά πόσο θα επηρεάσει η σχέση τους την πολιτική του καριέρα. Στο μεταξύ Αλίκη και Μιράντα, οι κόρες της Κυβέλης, αποφασίζουν να ακολουθήσουν την καριέρα της μητέρας τους και βγαίνουν στο θέατρο.

1968: Ο Παπανδρέου στο νοσοκομείο… Η κατάστασή του δεν είναι καλή. Η Κυβέλη είναι χαμένη στις αναμνήσεις της. Σκέφτεται τον χωρισμό τους. Δίπλα της η Βαλεντίνη τής συμπαραστέκεται πάντα. Ο έρωτας της Αγάπης και του Σπύρου εξακολουθεί να μένει κρυφός. Στο μεταξύ ο Φώντας αποφασίζει να κάνει δώρο στη γυναίκα του και βγάζει εισιτήριο για την παράσταση του Χορν, όμως δεν θα προλάβει να της το δώσει. Ο Μιχάλης και η Φωτεινή πάλι ψάχνουν να βρουν τι λάθος έχουν κάνει στη ζωή τους για να φτάσουν σ’ αυτό το σημείο, να τους καταδιώκει ένας θάνατος. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, στο γραφείο του Γκούβερη στήνονται συνωμοσίες εις βάρος των δημοκρατικών διαδικασιών και της δημόσιας ζωής.

Τι είπε η Πέγκυ Τρικαλιώτη για τον ρόλο της στη σειρά

«Ερωτεύτηκα τον ρόλο της Μαρίκας Κοτοπούλη. Είναι ένα πλάσμα που έχει έρθει κοντά μου και θεατρικά και τηλεοπτικά άλλη μια φορά. Θέλω να παίζω συνεχώς τη Μαρίκα Κοτοπούλη σαν τρελή... Όταν με πήρε η Ρέινα Εσκενάζι είπα αμέσως σκηνή ακόμα και εάν έχω μισή σκηνή. Έχει πολύ καλή διανομή των ρόλων η σειρά. Θεωρώ όσοι παίζουν σε αυτή τη σειρά, από νέους μέχρι τους έμπειρους ηθοποιούς, είναι σπουδαίες ερμηνείες.

Τις περισσότερες σκηνές τις έχω με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η οποία είναι ανατριχιαστική. Δεν έχω λόγια πραγματικά. Θα ανταγωνιστώ την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη; Δεν γίνεται αυτό. Είναι μία και μοναδική! Η Κυβέλη και η Μαρίκα Κοτοπούλη ήταν αντίπαλες σε σημείο όπου ανέβαζαν την ίδια παράσταση την ίδια μέρα. Όταν πέθανε ο Ίωνας, πήγε η Κυβέλη στο καμαρίνι της Κοτοπούλη και της είπε “Ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα” και έπεσαν η μία στην αγκαλιά της άλλης. Μετά από αυτό αποφάσισαν να συμπράξουν στο θέατρο» είπε χαρακτηριστικά η σπουδαία ηθοποιός.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Έπρεπε να βρω τον τρόπο να...» - Έτσι μπήκε στο "πετσί" του ρόλου στο "Φλόγα και Άνεμος" η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Λένα Παπαληγούρα: Η "Όλγα" του Φλόγα και άνεμος στην πραγματικότητα είναι κόρη πρώην υπουργού!