Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το Μαύρο Ρόδο, η νέα επιτυχημένη σειρά του Mega που ξετρέλανε το τηλεοπτικό κοινό από την πρώτη μέρα προβολής της, επιστρέφει την Κυριακή (16/10) με ένα καθηλωτικό επεισόδιο, στο οποίο θα δούμε επιτέλους τον Πέτρο και την Ελισάβετ να έρχονται κοντά (δείτε εδώ τα σχόλια του Twitter για το trailer του νέου επεισοδίου).

Καθώς ο Πέτρος επιστρέφει από το μοναστήρι, η Ελισάβετ βγαίνει από το μπάνιο, γνωρίζοντας πως κανείς δεν είναι σπίτι, και έτσι δεν φοράει το μαντήλι στο κεφάλι της. Ο νεαρός άνδρας τη βλέπει και μαγεύεται από την ομορφιά της, ωστόσο εκείνη τρέχει γρήγορα να βάλει το μαντήλι της.

Μόλις επιστρέφει, ο Πέτρος προσπαθεί να της πιάσει την κουβέντα: «Θα μπορούσες να μου κάνεις ένα μικρό φροντιστήριο για το μοναστήρι; Για να μην εκτεθώ, όχι ότι δεν εκτέθηκα δηλαδή. Πήγα για να δω τις ζημιές από τον σεισμό και ήταν η πρώτη φορά που μπαίνω», της λέει, με την Ελισάβετ να του απαντάει με απορία: «Δεν καταλαβαίνω, από εμένα τι θέλετε;»

«Την αρχηγό πώς τη λένε;», της λέει και εκείνη του εξηγεί με υπομονή: «Ποια αρχηγό; Την Ηγουμένη λέτε, Γερόντισσα τη λέμε, δεν έχει να κάνει με την ηλικία της αλλά είναι θέμα σεβασμού. Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για τα τυπικά, δε θα σας παρεξηγήσει κανείς, ειδικά η Γερόντισσα».

Παρακολουθώντας με προσοχή τα λόγια της, της επισημαίνει: «Το χέρι πότε το φιλάμε, τα μαθαίνω που τα μαθαίνω, ας τα μάθω σωστά»

«Δε θα αξιώσει από εσάς κάτι τέτοιο η Γερόντισσα, σας το είπα και πριν μην αγχώνεστε με τα τυπικά», του λέει η Ελισάβετ.

Μην μπορώντας να αντισταθεί στην ομορφιά της, ο Πέτρος προσπαθεί να της βγάλει ξανά το μαντήλι από τα μαλλιά: «Είδα πριν μία εικόνα που θέλω να ξαναδώ». Η κίνησή του αυτή ωστόσο ταράζει την Ελισάβετ, η οποία φεύγει τρέχοντας να κρυφτεί.

Το απόσπασμα από το νέο (16/10) επεισόδιο του Μαύρου Ρόδου

Ο Λευτέρης προσπαθεί να φέρει κοντά την Ελισάβετ με τον Πέτρο

Η άφιξη της Ελισάβετ στο πατρικό της στο Μαύρο Ρόδο φέρνει μεγάλες αντιδράσεις. Από τη μία η Πολυξένη θέλει να τη στείλει όσο πιο νωρίς γίνεται πίσω στο μοναστήρι και να την αποκληρώσει και από την άλλη, ο Λευτέρης προσπαθεί να την πείσει να βγάλει τα ράσα και να επιστρέψει στην ζωή της.

Η απόφαση του Πέτρου να παραμείνει στο χωριό, λόγω των εργασιών για το μοναστήρι, βάζει τον Λευτέρη σε σκέψεις.

Ο Λευτέρης στρέφεται στον Πέτρο με ένα παράξενο αίτημα προκειμένου να κάνει την κόρη του να μείνει εκεί. «Βλέπω την Αννούλα μου να χαμογελάει μετά από πολλά χρόνια. Καταλαβαίνω πως την κάνεις να περνάει καλά. Υποφέρω να τη βλέπω να χάνει τα νιάτα της μέσα σ’ ένα μοναστήρι, ενώ έχει όλη τη ζωή μπροστά της να τη ζήσει. Θα ήθελα να σου ζητήσω μια χάρη, θα σου φανεί παράξενο, αλλά μπορείς να μείνεις κι άλλο εδώ στο χωριό μας; Να γίνεις παρέα της, ίσως να καταφέρεις εσύ να την κάνεις να γυρίσει πίσω και να πετάξει τα ράσα», του προτείνει και ο Πέτρος παραξενεύεται, αλλά ωστόσο θέλει μέσα του να το κάνει καθώς έχει αρχίσει και ερωτεύεται την Ελισάβετ (δείτε εδώ το πρώτο τους φιλί).

Μαύρο Ρόδο Ελισάβετ

Από την άλλη, η Πολυξένη που φοβάται μήπως το παρελθόν της βγει στο φως, αντιδράει στα σχέδια του Λευτέρη και θέλει με κάθε τρόπο να απομακρύνει τον Πέτρο από τις ζωές τους.

«Είναι μια τρέλα αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Το κορίτσι μεγάλωσε και ζει στο μοναστήρι, δεν έχει ιδέα από αυτά τα πράγματα! Γιατί προσπαθείς να της αλλάξεις γνώμη για την απόφαση που έχει πάρει, δεν μπορώ να σε καταλάβω. Αφησέ τη να κάνει αυτό που επέλεξε! Ακούς εκεί, να την κάνεις να ερωτευτεί τον Πέτρο! Πού ακούστηκε αυτό!». Με ποιο τρόπο θα προσπαθήσει η Ελισάβετ να πείσει τους πάντες για την αποστολή της;

Μαύρο Ρόδο Πολυξένη

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Αποκλειστικό: Ηλέκτρα Νικολούζου - Μαύρο Ρόδο: «Η σχέση της Αγγελικής με τον Βίκο θα...»

Αποκλειστικό: "Βόμβα" στο Μαύρο Ρόδο - Η Όλγα είναι εξώγαμο του Θέμη