Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ο έρωτας του Αστέρη για την Αργυρώ στον Σασμό δεν σταμάτησε ποτέ και έτσι, ο μικρότερος γιος της Καλλιόπης φροντίζει να βρίσκεται δίπλα της, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουν να είναι και πάλι μαζί (δείτε εδώ τι έγινε στο Twitter με το τρυφερό τετ-α-τετ τους), γεγονός που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον Σταύρο.

Η αντιπαράθεση του Σταύρου με τον Αστέρη στον Σασμό

Στο μνημόσυνο του Άγγελου στον Σασμό, ο Σταύρος γίνεται μάρτυρας ενός ξεσπάσματος της Αργυρώς στον Αστέρη και αποφασίζει να μιλήσει ο ίδιος κατ’ ιδίαν στον πρώην της γυναίκας του.

Σασμός καυγάς Αστέρη Σταύρου

«Αναρωτιέμαι μέχρι πού είσαι ικανός να φτάσεις», του λέει έξω από τα δόντια και συνεχίζει: «Νόμιζα μέχρι πριν λίγο καιρό πως απλά ήσουν ερωτευμένος με τη γυναίκα μου, τώρα όμως καταλαβαίνω πως έχεις εμμονή μαζί της. Μια εμμονή που δεν σε αφήνει να δεις καθαρά πως της χαλάς τη ζωή».

Ο Αστέρης κάνει ένα βήμα πίσω να σκεφτεί αλλά πριν αρχίσει να του εξιστορεί την αλήθεια των συναισθημάτων του, ο Σταύρος του ξεκαθαρίζει: «Δεν θέλω να σε δω ξανά μπροστά μου. Δεν θέλω να έχεις την παραμικρή σχέση με τη γυναίκα μου. Την επόμενη φορά δεν θα είμαι τόσο ευγενικός ούτε με εσένα, ούτε με την οικογένειά σου».

Τι θα δούμε σήμερα (13/10) στον Σασμό

Η Καλλιόπη και ο Παύλος έρχονται σε σφοδρή αντιπαράθεση, την ώρα που ο Μαθιός, βλέποντας πως η Βασιλική χάνει την εμπιστοσύνη της σ’ αυτόν, φεύγει για το Ηράκλειο, για να συνετίσει τον Νικηφόρο. «Βασιλική, πού πηγαίνεις; Είσαι σίγουρη πως θες να το κάνεις αυτό; Αν θες βοήθεια με τον Νικηφόρο είμαι κι εγώ εδώ. Δεν χρειάζεται να το πάρεις όλο πάνω σου, όμως είσαι σίγουρη πως είναι τα πράγματα τόσο σοβαρά όσο σου τα περιέγραψε η Τζένη;».

Η Βασιλική χάνει την ψυχραιμία της και του λέει να διαχειριστεί καλύτερα τα θέματα της οικογένειας του και να την αφήσει στην ησυχία της. Η Άσπα προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ της παγίδευσης του Κώστα. Το γεγονός ότι ο πρώην άντρας της, ο άντρας που εμπιστεύτηκε και έκανε τόσα όνειρα μαζί του, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον Άγγελο, δεν μπορεί να βγει από το μυαλό. Θέλει να πάρει τον νόμο στα χέρια της αλλά πάντα κάτι τη συγκρατεί πίσω και αυτό είναι η ξαδέλφη της, που της υπενθυμίζει πως δεν χρειάζεται να βάψει τα χέρια της με αίμα για να ησυχάσει η ψυχή του αγαπημένου της.

Στο μεταξύ η Καλλιόπη επιστρέφει στο σπίτι της αλλά ο Αστέρης φεύγει μην αντέχοντας πια να βλέπει τη μάνα του. «Αστέρη, θέλω να με ακούσεις. Ό,τι έκανα, ήταν για να προστατεύσω εσένα. Μην είσαι τόσο σκληρός μαζί μου. Ξέρεις καλά πως δεν είμαι δολοφόνος και ούτε θα γίνω ποτέ», του φωνάζει, όμως η πόρτα πίσω του έχει κλείσει για τα καλά.

Η Αργυρώ το μαθαίνει, σε μια απρόσμενη συνάντηση με τον Αστέρη, την οποία όμως παρακολουθεί ο Παύλος. Η Θοδώρα συναντιέται ξανά με τον Λευτέρη και αυτή τη φορά γνωρίζει και τον Ευθύμη. Ο Σταύρος φτάνει στα όριά του και αποφασίζει να φύγει μόνος του για τα Γιάννενα.

Είναι καιρός τώρα που ο μικρός γιος της οικογένειας Αγγελάκη βασανίζεται από τύψεις και οράματα. Το γεγονός πως ακόμα δεν έχει μαρτυρήσει τον δολοφόνο του Στεφανή παρά μόνο στον Άγγελο, ο οποίος μία μέρα αργότερα βρέθηκε νεκρός στο ιατρείο του, δεν τον αφήνει να ησυχάσει. Έτσι, αποφασίζει να φύγει από το χωριό που τόσο τον έχει πληγώσει.

Θα αναζητήσει ένα νέο μέρος που τίποτα δεν θα του θυμίζει το μίσος και την αιματοχυσία που επικρατεί στην Κρήτη. Εννοείται πως η οικογένειά του θα ταραχθεί όταν συνειδητοποιήσει πως ο Μανόλης έχει μαζέψει τα πράγματά του και έχει φύγει μακριά και όταν μάλιστα καταλάβουν πως η Κλαίρη δεν είναι μαζί του, το μυαλό τους θα πάει στο κακό. Μάταια θα αρχίσουν να του τηλεφωνούν οι γονείς του και η αδελφή του Θοδώρα. Εκείνος είναι αποφασισμένος να μη μιλήσει σε κανέναν για κάποιο διάστημα.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός αποκλειστικό: Ο Αστέρης εγκαταλείπει την Κρήτη

Σασμός αποκλειστικό: Παντρεύονται επιτέλους ο Μαθιός και η Βασιλική