Από Ελένη Μήτση

Ένα νέο επεισόδιο θα δούμε την Κυριακή 9/10 για σειρά ''Κόκκινο ποτάμι - η συνέχεια'' με την περιγραφή της ζωής των προσφύγων να καθηλώνει. Η Ιφιγένεια με το παιδί της ζει τη φρίκη, έχει όμως πλάι της τον Δημοσθένη...

Οι εξελίξεις για το Κόκκινο ποτάμι την Κυριακή 9/10

Ο Δημοσθένης προσπαθεί να αποκαλύψει την εκμετάλλευση που γίνεται εις βάρος των προσφύγων, την ώρα που η Ιφιγένεια αγωνιά για το παιδί της και ο Νικολαΐδης συνεχίζει να ζει στη φρίκη του πολέμου. Η Ιφιγένεια αγωνιά για το παιδί της. Είναι πολύ άρρωστο και φοβάται ότι μπορεί ακόμη και να το χάσει. «Παναγιά μου, βοήθησέ το», παρακαλάει και προσεύχεται. Αργότερα η Ιφιγένεια εξομολογείται στη Ρωξάνη, την οποία έχει γνωρίσει στο πλοίο, ότι φοβάται πως το παιδί της δεν θα ζήσει.

Εκείνη της δίνει κουράγιο. «Να δεις που ο Μιλτιάδης σου είναι δυνατό αγόρι και θα τα καταφέρει. Θα βγει νικητής», την εμψυχώνει. Την ίδια ώρα ο Δημοσθένης προσπαθεί να αποκαλύψει την εκμετάλλευση που γίνεται εις βάρος των προσφύγων στο Καραμπουρνάκι. Είναι τρομερά θυμωμένος με όλα όσα συμβαίνουν και με το γεγονός ότι κάποιοι δεν σέβονται αυτές τις δύσκολες ώρες τον ανθρώπινο πόνο, αλλά αντίθετα κοιτάνε να βγάλουν χρήματα από αυτόν.

Ο Ισμαήλ σώζει τη Λουσίν και τον Γρηγόριο: Στη Θεσσαλονίκη οι πρόσφυγες ζουν δύσκολες στιγμές αλλά το ίδιο συμβαίνει και στην αντίπερα όχθη. Ο Οσμάν λεηλατεί το μοναστήρι που είναι η Λουσίν. Ομως αυτό για εκείνον δεν είναι αρκετό. Η εκδικητική του μανία και η κακία της ψυχής του δεν έχει όρια. Θέλει να σκοτώσει την Λουσίν και τον Γρηγόριο. «Πρέπει να τον σταματήσεις. Γλίτωσέ τους.

Εσύ δεν είσαι σαν αυτόν. Σώσε τους», λέει ο Νικολαΐδης στον Ισμαήλ. Εκείνος, αν και θερμός πατριώτης, είναι αντίθετος στους διωγμούς των χριστιανών που έχουν κορυφωθεί, αντιδρά ευθέως στις σφαγές των αμάχων και όλες τις αυθαιρεσίες που κάνουν οι Τσέτες. Έτσι σώζει από τα χέρια του Οσμάν τη Λουσίν και τον Γρηγόριο.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το νέο ζευγάρι της σειράς

Ήδη στο tv-24.gr είχαμε μιλήσει για το νέο ζευγάρι που θα μπει στη σειρά "Κόκκινο Ποτάμι" στα επόμενα επεισόδια, το οποίο έχει στόχο να πλουτίσει. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που εγκαταλείπει την Πόλη, για να ταξιδέψει στο Παρίσι.

Μέχρι να φτάσουν, όμως εκεί θα χρειαστεί να μείνουν για λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα παρακολουθήσουν τα βασανιστήρια που περνούν οι Έλληνες στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Η Ρωξάνη και ο Αριστείδης Πιατάς, όπως ονομάζονται λοιπόν, δεν χρειάστηκε να βιώσουν ποτέ αυτού του είδους τις συνθήκες, όμως γνωρίζοντας την Ιφιγένεια θα θελήσουν να την βοηθήσουν και θα μείνουν για παραπάνω από όσο υπολόγιζαν στην Ελλάδα.

Σε μία στάση τους για καφέ, ζητούν ένα μπισκότο και τότε είναι που συνειδητοποιούν πως οι Έλληνες δεν έχουν μάθει ακόμη τι σημαίνει αυτή η λέξη. Έτσι, θα γεννηθεί στη σειρά μια ιστορία που μοιάζει αρκετά με αυτή της οικογένειας Παπαδοπούλου, της οικογένειας που έφερε τα μπισκότα στην χώρα. Το ζευγάρι που είναι γεμάτο όνειρα και φιλοδοξίες θα πρωτοπορήσουν και ο ρόλος τους θα είναι πολύ σημαντικός για την εξέλιξη του σίριαλ.

Κόκκινο Ποτάμι νέο ζευγάρι

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Το Κόκκινο Ποτάμι: Μεταναστεύουν για να γίνουν πλουσιότεροι - Τα πάνω κάτω με το νέο ζευγάρι της σειράς

«Ό,τι έχει απομείνει από τον Μίλτο...» - ''Σπάραξε'' το twitter με τη σκηνή του Ιωάννη Παπαζήση στο Κόκκινο ποτάμι