Από Πέννυ Μαστοράκου

Λίγες ώρες μετά τα νέα πλάνα που μας χάρισαν απλόχερα από το Mega, πριν την πρεμιέρα του Μαύρου Ρόδου, την οποία περιμένει πως και πως το τηλεοπτικό κοινό, παρακολουθήσαμε στο Twitter πως η σειρά έχει γίνει τάση πριν καν ξεκινήσει!

Πράγματι ο κόσμος έχει παθιαστεί τόσο με το καστ, όσο και με την υπόθεση της σειράς, μιας και είναι πεπεισμένη πως οι ηθοποιοί, οι οποίοι είναι όλοι τους ταλέντα ένας και ένας, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου το αποτέλεσμα να μας κάνει να παραμιλάμε! Μεταξύ των σχολίων στο Twitter, ξεχωρίσαμε εκείνα για τον Λεωνίδα Κακούρη, τον Γιάννη Κουκουράκη και φυσικά για την Κατερίνα Διδασκάλου, τους οποίους αποθέωσαν και στις Άγριες Μέλισσες και έχουν σκοπό να το επαναλάβουν και εδώ.

Το Μαύρο Ρόδο είναι τάση στο Twitter πριν καν ξεκινήσει

Οι μέρες της Κατερίνας Διδασκάλου στο μοναστήρι που κλείστηκε

Η Κατερίνα Διδασκάλου είναι μία από τους 26 ηθοποιούς που θα συμμετέχουν στο Μαύρο Ρόδο, που έχει κάνει πάταγο πριν καν ξεκινήσει. Με αφορμή, λοιπόν, τον νέο της ρόλο μίλησε στο ΒΗΜΑ και προχώρησε σε αποκαλύψεις για τον χαρακτήρα της στη σειρά, αλλά και προσωπικά της στοιχεία που έχουν να κάνουν με την θρησκεία, αφού στο σίριαλ υποδύεται μία καλόγρια.

Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για την εμπειρία της στο μοναστήρι που έμεινε, αλλά και για τον τρόπο που μεγάλωσε και τις απόψεις που βοήθησαν στην διαμόρφωση του χαρακτήρα της.

«Ξέρετε, κάθε ρόλο που υποδύομαι τον χαρτογραφώ. Φτιάχνω ένα βιογραφικό, κανονικότατα, με χαρτί και μολύβι. Εντοπίζω ορισμένα ερμηνευτικά κλειδιά, δικά μου, που δεν φαίνονται αναγκαστικά αλλά συγκροτούν το υπόβαθρο της ανάλυσής μου», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Η ηγουμένη Φιλαρέτη έχει πυγμή αλλά δεν είναι η “κακιά " αυτής της ιστορίας. Αντιθέτως, είναι μια θετική και δίκαιη ηρωίδα. Διότι εξισορροπείς καταστάσεις μεταξύ ασκητικού και κοσμικού βίου. Εν μέρει την έχω πλάσει βασισμένη σε μια άλλη, υπαρκτή ηγουμένη, τη Θέκλα, την οποία πρωτογνώρισα το 2016. Φέτος λοιπόν επισκέφθηκα πάλι την Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης στο Ρέθυμνο και αυτή τη φορά έμεινα για κάποιες μέρες με τις καλόγριες».

«Ναι, με φιλοξένησαν, έζησα για λίγο μαζί τους, κοντά τους. Ξυπνούσα στον όρθρο, διάβαζα ψαλμούς και άλλα εκκλησιαστικά κείμενα, έκανα μερικά διακονήματα, ελαφριά, όχι βαριά. Στις κότες δεν πήγα, ας πούμε, αλλά καθάρισα κάμποσα φασολάκια!» εξήγησε έπειτα.

Κατερίνα Διδασκάλου Μαύρο Ρόδο

Και πρόσθεσε: «Μια φορά, μια κοπέλα ασκούμενη η οποία ήθελε να γίνει μοναχή, είπε στην ηγουμένη Θέκλα ότι σκόπευε να σπουδάσει Θεολογία. Η Θέκλα την προέτρεψε να σπουδάσει Φιλολογία “γιατί η Θεολογία είναι βίωμα, δεν είναι επιστήμη ". Της το είπε αυτό για να της δώσει να καταλάβει ότι πρέπει να έχει εφόδια στη ζωή, ακόμη και στην περίπτωση που αποφάσιζε αργότερα να εγκαταλείψει το μοναστήρι. Τέτοιας υφής άνθρωπος είναι και η ηγουμένη Φιλαρέτη».

«Θα σας πω τι αναγράφεται στην ταφόπλακα του πατέρα μου. Παρότι η γνώση περιορίζει τον δογματισμό, διάγω προσευχόμενος, σεβόμενος την παγκόσμια αρμονία και την των πάντων ένωση. Ο ίδιος το είχε ζητήσει αυτό, χρόνια πολλά προτού πεθάνει. Ο πατέρας μου (υπήρξε δικαστικός και) έψελνε, του άρεσε, αλλά δεν με έσυρε ποτέ στην εκκλησία χωρίς να το θέλω. Ήταν ένας φιλελεύθερος και ανοιχτός άνθρωπος.

Στο σπίτι μας έρχονταν και έτρωγαν φτωχοί φοιτητές. Αυτό είναι ο χριστιανισμός στην πράξη. Εν ολίγοις, πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη και έχω μια σχέση με τη θρησκεία αρκούντως σεβαστική. Δεν εκκλησιάζομαι κάθε Κυριακή αλλά ενίοτε, όταν το έχω ανάγκη, μπαίνω μόνη σε κάποιον ναό και επινοώ τις δικές μου προσευχές», συνέχισε.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Δύο κόσμοι συγκρούονται - Ανατριχιαστικό το νέο trailer του Μαύρου Ρόδου

«Έδωσε το παιδί και...» - Το βαρύ φορτίο που κουβαλάει ο ρόλος του Γεράσιμου Σκιαδαρέση στο Μαύρο Ρόδο