Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Αν νομίζατε πως τα βάσανα του Φίλιππου και της Βασιλικής στη Γη της Ελιάς θα τελειώσουν μόνο με την απαγωγή τους, είστε βαθιά γελασμένοι! Το ζευγάρι έχει να αντιμετωπίσει ακόμα πολλά δεινά, μιας και πέρα από την επικείμενη απόπειρα αρπαγής του μωρού τους, θα βρεθεί σε θανάσιμο κίνδυνο η ίδια η Βασιλική και μάλιστα, από τα χέρια της μάνας της.

Η Αρετή είναι αποφασισμένη να χωρίσει τη Βασιλική μες τον Φίλιππο και μαζί της στο πλάνο αυτό είναι και η Ασπασία, παρότι η τελευταία συγκρούστηκε άγρια με τον Δημοσθένη για χάρη της και για τα χρήματα που της δάνεισε.

Μεγάλος κίνδυνος για τη Βασιλική στη Γη της Ελιάς

«Να χωρίσει, να έρθει σε μένα το παιδάκι μου και η εγγόνα μου, που κακό χρόνο να έχει η Χάιδω, την έχει και τη χαίρεται κι εγώ δεν μπορώ ούτε να τη δω», λέει στην Ασπασία η Αρετή.

Έτσι πιάνουν τη Χρυσούλα κι αυτή τους δίνει κάποια «μαγικά» βότανα: «Μόλις τα φάει αυτός που θέλετε, θα δείτε και θα με θυμηθείτε», ισχυρίζεται. Καταχαρούμενες και οι δύο, πηγαίνουν στο σπίτι και ετοιμάζουν τα μαγικά τους, σίγουρες για τον χωρισμό.

Τελικά η Ασπασία, σε συνεργασία με την Αρετή, καταφέρνει να ρίξει ένα μαντζούνι στο φαγητό της Βασιλικής, ελπίζοντας σε ένα θαύμα προκειμένου να τη χωρίσουν από τον Φίλιππο. Τα πράγματα όμως δεν πηγαίνουν καθόλου καλά. Μόλις η Βασιλική τρώει λίγο από το φαγητό που της δίνει η Ασπασία, αρχίζει να πονάει αφόρητα και να κάνει εμετούς.

Γη της Ελιάς Αρετή Βασιλική

Με λίγα λόγια η Βασιλική παθαίνει δηλητηρίαση από το φαγητό που της ετοίμασε η Ασπασία και η Αρετή γίνεται έξαλλη με τη Χρυσούλα: «Τι έκανες κακούργα; Δηλητηρίασα το παιδί μου με τα ίδια μου τα χέρια. Θα σε σκοτώσω», της ουρλιάζει. Τα νέα όμως δεν θ’ αργήσουν να μαθευτούν και για κακή τύχη της Ασπασίας φτάνουν στα αυτιά και του Δημοσθένη, ο οποίος γίνεται έξαλλος και πιάνει τη γυναίκα του από τον λαιμό να την πνίξει: «Τέρμα, εξαφανίσου από μπροστά μου γιατί θα σε πνίξω. Δεν ντρέπεσαι καθόλου; Πήγατε να πεθάνετε το κορίτσι για να χωρίσει με τον Φίλιππο; Εσύ τι ανακατεύεσαι και γιατί να χωρίσει, τι σας έχει κάνει;», τη ρωτάει

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της Ελιάς: «Όλη η σειρά είναι δική τους!» - Φίλιππος και Βασιλική το εθνικό ζευγάρι του Twitter

Γη της Ελιάς: Τον καταριώταν μέρα νύχτα και τώρα την κρατά στο χέρι - Ο Πότης ανακαλύπτει το βρώμικο σχέδιο της Αρετής