Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η νέα καθημερινή σειρά του ΣΚΑΪ, «Γλυκάνισος» κάνει πρεμιέρα το βράδυ της Δευτέρας (19/9) και οι εξελίξεις αναμένεται να είναι καταιγιστικές. Το Tv-24.gr βρέθηκε στο κάλεσμα του σταθμού για την προβολή του πρώτου επεισοδίου και οι εντυπώσεις μας είναι πολύ θετικές.

Η σειρά ξεκινάει και προβάλλει δύο παράλληλες ιστορίες. Από τη μία, ο Στρατής Δεμίρης, υποπλοίαρχος, προσπαθεί να σώσει το καράβι του από το ναυάγιο, με τον κουνιάδο του, Πάρη ο οποίος είναι πλοίαρχος, να αδυνατεί να τον βοηθήσει μιας και είναι μεθυσμένος και από την άλλη η Ραζάν, μία Σύρια πρόσφυγας βλέπει τον καταυλισμό της στη Μυτιλήνη να καίγεται, αφού άγνωστοι ήρθαν και και του έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο μικρός αδερφός της.

Στρατής Γλυκάνισος

Οι δύο αυτές τραγικές ιστορίες κατά κάποιο τρόπο ενώνουν τους δύο ήρωες. Ο Στρατής μετά από ένα τραγικό περιστατικό που συμβαίνει στην οικογένεια της γυναίκας του, την αφήνει και αποφασίζει να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του, τη Μυτιλήνη, εκεί όπου οι γονείς του έχουν ένα μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής ούζου.

Οι εικόνες του Γλυκάνισου «μάγεψαν»

Ο Γλυκάνισος είναι μία καθημερινή σειρά, η οποία ωστόσο θα μπορούσε άνετα να μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Οι δύο κόσμοι του Στρατή και της Ραζάν παραλληλίζονται διαρκώς και δείχνουν πως οι δύο αυτοί ήρωες, αν και είναι πολύ διαφορετικοί, έχουν 1000 λόγους για να είναι δεμένοι.

Μπορεί ο ανταγωνισμός φέτος να είναι μεγάλος, ωστόσο ο Γλυκάνισος αναμένεται να μπει σίγουρα από την πρώτη μέρα προβολής του, στις καρδιές του τηλεοπτικού κοινού, μιας και μεταφέρει μία ιστορία που πατάει με γερά βήματα πάνω στην πραγματικότητα.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Ένας απαγορευμένος έρωτας θα καθηλώσει το κοινό - Οι χαρακτήρες της νέας σειράς ''Γλυκάνισος''

«Ο Στρατής έρχεται αντιμέτωπος με έναν αναπάντεχο έρωτα...» - Οι πρωταγωνιστές του Γλυκάνισου «σπάνε» τη σιωπή τους λίγο πριν την πρεμιέρα