Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η Γη της Ελιάς κάνει πρεμιέρα αύριο (19/9) και η αγωνία των τηλεθεατών για τις εξελίξεις και τα νέα επεισόδια είναι μεγάλη. Το πρωί της Κυριακής (18/9), η εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι έδειξε ένα αποκλειστικό απόσπασμα από το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου.

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς θα δούμε πως μετά τη σύλληψη της Αθηνάς, την ημέρα του γάμου του Φίλιππου και της Βασιλικής, ο Λυκούργος επιστρέφει στο σπίτι του προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει όσα συνέβησαν. Οι δυσάρεστες εκπλήξεις όμως δεν έχουν σταματήσει. Μπροστά στα μάτια του θα συμβεί ένα συγκλονιστικό γεγονός, που θα τον μπλέξει σε μια πολύ επικίνδυνη ιστορία. Στο μεταξύ, ο Κουράκος πιέζει την Αθηνά να ομολογήσει για τη δολοφονία του Δημήτρη. Εκείνη είναι απελπισμένη, καθώς συνειδητοποιεί πως όλα τα στοιχεία είναι εναντίον της.

Ο δρόμος για την προφυλάκισή της έχει ανοίξει και η Αθηνά σύντομα θα γνωρίσει την αγριότητα της φυλακής. Η Μαρία μαθαίνει από τις ειδήσεις τι έχει συμβεί και αμέσως κατεβαίνει στη Μάνη για να βρεθεί κοντά στη κόρη της. Η Ιουλία τα βάζει με τον Γιώργη για την ωμή σύλληψη της Αθηνάς και το ζευγάρι καβγαδίζει έντονα. Τρεις μήνες μετά, η ζωή θα φέρει ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα γεγονότα στους ήρωες (δείτε εδώ τι θα παρακολουθήσουμε την υπόλοιπη εβδομάδα).

Γη της Ελιάς Μαρία Μαργαρίτα

Ο Μάνος και η Μαρίνα παντρεύονται με απώτερο στόχο την αναδοχή της μικρής Αγγελικής. Η Αθηνά εξακολουθεί να είναι προφυλακισμένη και περιμένει τη δίκη της, ενώ μια επίσκεψη που θα δεχτεί στη φυλακή θα την ξαφνιάσει. Ο Λυκούργος, εντελώς τυχαία, θα ανακαλύψει κάτι που θα ξετυλίξει το κουβάρι της ιστορίας στην οποία, άθελά του, έχει μπλέξει. Η Αρετή και ο Θανάσης αρχίζουν να βλέπουν ο ένας τον άλλο με ερωτική διάθεση.

Απόσπασμα από το πρώτο επεισόδιο της Γης της Ελιάς

Το βίντεο που θα κρίνει τη μοίρα της Αθηνάς

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις ήδη από τα πρώτα επεισόδια της νέα σεζόν της επιτυχημένης σειράς του Mega, «Γη της Ελιάς». Η Αθηνά μετά τη σύλληψή της στον γάμο της Βασιλικής και του Φίλιππου, βρίσκεται στη φυλακή για τον φόνο του Δημήτρη, ενώ όλοι αναμένουν τη δίκη της.

Ο Λυκούργος, μετά από τα παρακάλια της Μαργαρίτας, αποφασίζει να αναλάβει την υπεράσπιση της Αθηνάς προκειμένου να τη γλιτώσει από το μαρτύριο που περνά. Άλλωστε, τα βασανιστήρια στη φυλακή θα ξεκινήσουν πολύ νωρίς για εκείνη μιας και θα δοθεί εντολή να τη μαχαιρώσουν (δείτε εδώ τι θα συμβεί).

Τα στοιχεία δεν είναι υπέρ της Αθηνάς και ειδικά το ψέμα που είπε σε όλη τη Μάνη σχετικά με το ότι ο Δημήτρης είναι γιός της, είναι αρκετό για να την κάνει να φανεί ακόμη πιο ένοχη. Ένα στοιχείο ωστόσο θα έρθει προκειμένου να ανατρέψει τα πάντα.

Συγκεκριμένα, θα βρεθεί ένα βίντεο από τη δολοφονία του Δημήτρη και εκεί θα φανεί πως ο δολοφόνος θα φοράει το δαχτυλίδι των Βρεττάκων. Η Αθηνά δεν είχε ποτέ στην κατοχή της αυτό το δαχτυλίδι, μιας και αυτό του Ιπποκράτη, το πήρε η Μυρτάλη.

Γη της Ελιάς δαχτυλίδι Βρεττάκων

Έτσι ο Λυκούργος ξεκινάει να συγκεντρώνει στοιχεία, τα οποία μοιράζεται με τον Κουράκο προκειμένου να βγάλει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την Αθηνά από τη φυλακή.

Ο Λυκούργος δίνει στον αστυνόμο μια εξήγηση για το δαχτυλίδι με το οικόσημο των Βρεττάκων, που φοράει ο δολοφόνος στο βίντεο: «Μπορεί να το έχει κλέψει από το σπίτι του Ιάκωβου».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της Ελιάς: Ο Πάνος Μουζουράκης ερμηνεύει το νέο τραγούδι της σειράς του MEGA - «Η Γιορτή»

Γη της Ελιάς: Η πραγματική αιτία πίσω από τον γάμο του Μάνου και της Μαρίνας - Τι συμβαίνει με το ζευγάρι;