Από Πέννυ Μαστοράκου

Έχουν πάρει φωτιά οι πρεμιέρες στα κανάλια, και το τηλεοπτικό κοινό ανυπομονεί για να δει όλη την γκάμα των μυθοπλασιών που πρόκειται να δούμε φέτος στις τηλεοράσεις μας. Λίγες μέρες λοιπόν πριν την επιστροφή της σειράς φαινόμενο, «Νησί»,ως «Μια νύχτα του Αυγούστου», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Βικώριας Χίσλοπ, οι ηθοποιοί μίλησαν στις κάμερες της ΕΡΤ για αυτό το βήμα.

Λίγο πριν την πρεμιέρα του «Μια νύχτα του Αυγούστου»

«Νιώθω περήφανη και τυχερή που συμμετέχω σε αυτή την δουλειά. Θα έχει πολύ μεγάλη απήχηση στον κόσμο», είπε η Μαρία Καβογιάννη, με τον Γιάννη Στανκογλου να συμπληρώνει «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος με αυτό που γίνεται. Θα είναι μια εξαιρετική δουλειά».

«Είμαι πολύ συγκινημένη σε ότι αφορά το Νησί και την συνέχεια του, την σειρά που ετοιμάζουμε», είπε επίσης και η Γιούλικα Σκαφιδά.

Η υπόθεση του «Μία Νύχτα του Αυγούστου»

25 Αυγούστου 1957: Η αποικία λεπρών στη Σπιναλόγκα κλείνει και ακολουθεί ένα γλέντι για την περίσταση στην Πλάκα, στο χωριό ακριβώς απέναντι. Οι υγιείς συναντούν τους πρόσφατα θεραπευμένους και όλοι μαζί τρώνε, χορεύουν και γιορτάζουν αυτή τη σπουδαία στιγμή απελευθέρωσης από τον φόβο και την αρρώστια.

ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ

Όλα παγώνουν, ωστόσο, όταν ακούγονται δυο πυροβολισμοί. Η Άννα πέφτει νεκρή. Και το κλείσιμο της αποικίας θα μείνει συνδεδεμένο για πάντα με την τραγωδία.

ΔΥΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΙΡΑ

Το ζήτημα είναι πώς θα συνεχίσουν να ζουν αυτοί που έμειναν πίσω. Η αδελφή της η Μαρία, ο σύζυγος της Άννας ο Αντρέας, ο εραστής της ο Μανόλης… Πώς θα αντιμετωπίσουν το στίγμα και το σκάνδαλο. Πώς θα χτίσουν ένα μέλλον πάνω στα ερείπια του παρελθόντος.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη: «Σούσουρο» στα γυρίσματα της σειράς - Backstage φωτογραφίες

Γη της Ελιάς: Η ώρα της κρίσης για την Αθηνά - Οι τραγικές ώρες που βιώνει στη φυλακή