Από TV24 Team

Μια γυναίκα-φλόγα που είχε όλο τον κόσμο στα πόδια της, ακολούθησε τον άνεμο που έφερε ένας και μόνο άντρας στην καρδιά της. Μια φιλία που εξελίχθηκε σε έναν παθιασμένο έρωτα, μια σχέση ζωής που έμεινε ανεξίτηλη στην ιστορία. Η ΕΡΤ1 μεταφέρει στη μικρή οθόνη τη θρυλική ιστορία αγάπης της μεγάλης ηθοποιού Κυβέλης με τον Γέρο της Δημοκρατίας Γεώργιο Παπανδρέου, που είχε το πιο πικρό τέλος που θα μπορούσε κανείς να προβλέψει και το ΤiVi Σίριαλ βρέθηκε στα γυρίσματα.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης ξεδιπλώνεται με όλες τις κρυφές πτυχές του στη νέα σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ «Φλόγα και άνεμος», που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα τη νέα σεζόν, και βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ρέινα Εσκενάζυ και το σενάριο η Ρένα Ρίγγα, ενώ στην ΕΡΤ φέτος θα δούμε και τη σειρά Παραλία.

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη Φλόγα και Άνεμος

Μέσα από 12 συναρπαστικά επεισόδια, μ’ ένα εξαιρετικό καστ έρχονται στο φως τα μυστικά της ερωτικής ιστορίας που κυριάρχησε στη θεατρική και πολιτική σκηνή της χώρας. Ενας έρωτας γεμάτος ανυπέρβλητα εμπόδια, που όμως κατάφερε να ζήσει κρυφά και φανερά, για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του Φλόγα και Άνεμος

Αθήνα, 1968. Δικτατορία. Η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (Αρης Λεμπεσόπουλος), ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του, Ολγα (Λένα Παπαληγούρα).

Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες της χώρας. Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου; Μέσα από το καλειδοσκόπιο σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη (Μαρία Παπαφωτίου) και τον Γεώργιο Παπανδρέου (Γιώργος Τριανταφυλλίδης) από τα πρώτα τους χρόνια έως τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους το 1951.

Λεμπεσόπουλος Φλόγα και Άνεμος

Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), ο Δημήτρης Χορν (Αναστάσης Ροϊλός), ο Μήτσος Μυράτ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου), τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου (Λυδία Σγουράκη), τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου (Γεράσιμος Σκαφίδας) κ.ά. Το 1968, ο επιτελής της χούντας Γκούβερης (Θέμης Πάνου) και ο λοχαγός (Αργύρης Αγγέλου) βασανίζουν τους ήρωες της ιστορίας μας.

Την Κυβέλη σε νεαρή ηλικία υποδύεται η Μαρία Παπαφωτίου και τον Γεώργιο Παπανδρέου ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Στον ρόλο της Μαρίας Αδριανού, μητέρας της Κυβέλης, η Κόρα Καρβούνη. Τη Ροζίτα Σεράνο υποδύεται η Δωροθέα Μερκούρη. Τη μουσική της σειράς, καθώς και το ομότιτλο τραγούδι που ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνάσιος.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μία Νύχτα του Αυγούστου: Καθηλωτικό το trailer της νέας σειράς της ΕΡΤ

Ο Κατάδικος: Το διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη έρχεται στην ΕΡΤ