Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Στον Σασμό, η μεγάλη στιγμή φτάνει που ο Μαθιός με τη Βασιλική θα ενωθούν ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Το ζευγάρι, με όλα τα έθιμα του τόπου τους, ετοιμάζεται να αλλάξει τα στέφανα στην εκκλησία και η ευτυχία είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Ο πόθος τόσων χρόνων γίνεται πραγματικότητα, όμως για μια ακόμα φορά η μοίρα τούς επιφυλάσσει ένα άσχημο παιχνίδι και το TV24 έχει όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Από τη Μαρία Μεταξητινού

Η Βασιλική λάμπει από ευτυχία. Στο σπίτι της είναι μαζεμένα όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα. Ο γιος της ο Νικηφόρος που θα γίνει και κουμπάρος της, η Τζένη, η Κλαίρη, η Θοδώρα, είναι δίπλα της και την ετοιμάζουν νύφη (δείτε εδώ ποιος ηθοποιός των Άγριων Μελισσών θα μπει στη σειρά τη δεύτερη σεζόν).

Σασμός Backstage

Ανάμεσα σε γέλια και χαρές, σε γλυκά και άφθονη ρακή, η Βασιλική δείχνει το νυφικό της που θα βάλει σε λίγη ώρα όταν ο μονάκριβος γιος της θα τη συνοδεύει στην εκκλησία.

Βασιλική γάμος

Την ίδια ώρα στο σπίτι του Μαθιού, φίλοι και συγγενείς τον ντύνουν γαμπρό. Με την παραδοσιακή κρητική στολή, με τραγούδια και με μαντινάδες, στήνεται μια κανονική γιορτή. Κι ενώ του τραγουδούν και η ρακή ρέει άφθονη, η χαρά στα μάτια του Μαθιού είναι μισή. Το βλέμμα του σκοτεινιάζει από το μυστικό που κουβαλάει.

Παράλληλα, το γλέντι έχει στηθεί για τα καλά σε όλο το χωριό. Την ίδια στιγμή ο Μανόλης είναι κυριευμένος από τις τύψεις και τις ενοχές. Δεν μπορεί να διαχειριστεί το γεγονός ότι ξέρει τον δολοφόνο και ότι και ο Μαθιός γνωρίζει ότι τον έχει δει και παρ’ όλα αυτά, δεν βρήκε τη δύναμη να τον καταγγείλει.

Σασμός Νικηφόρος Τζένη

Η Κλαίρη και η αδελφή του η Θοδώρα για μια ακόμα φορά τον βλέπουν να είναι αναστατωμένος και αναρωτιούνται τι μπορεί να του συμβαίνει. Τελικά, ο Μανόλης δεν αντέχει πλέον αυτό το βάρος που κουβαλάει και τους αποκαλύπτει ότι ο Μαθιός είναι ο δολοφόνος του Στεφανή. Στο μεταξύ η ώρα του μυστηρίου φτάνει.

Η στιγμή του γάμου της Βασιλικής και του Μαθιού στον Σασμό

Όλο το χωριό είναι μαζεμένο στην εκκλησία με τον παπά Μιχάλη να περιμένει με αγωνία για να αρχίσει το μυστήριο. Ο Μαθιός ντυμένος γαμπρός περιμένει στην εκκλησία με ανυπομονησία. Η Βασιλική, ντυμένη στα λευκά με τη συνοδεία λυράρηδων και τον Νικηφόρο στο πλευρό της, διασχίζει με τα πόδια σχεδόν όλο το χωριό και φτάνει στην εκκλησία.

Σασμός Δανάη Παππά

Κι εκεί για μια ακόμα φορά ντυμένη νύφη, όπως και τότε που παντρεύτηκε τον Στεφανή, παίρνει τη μεγαλύτερη πίκρα της ζωής της. Ο γάμος δεν γίνεται ποτέ. Μπροστά σε όλους του καλεσμένους, τον παππά, τη νύφη και τους κουμπάρους, η αστυνομία φτάνει στην εκκλησία και συλλαμβάνει τον Μαθιό για τον φόνο του Αγγελου. Ολοι μένουν άναυδοι. Οι ψίθυροι δίνουν και παίρνουν. Οι πάντες παγώνουν, ο ένας κοιτάζει τον άλλον στα μάτια και αναρωτιούνται τι έχει συμβεί. Η Καλλιόπη ουρλιάζει να αφήσουν ήσυχο το κοπέλι της και ότι δεν έχει κάνει τίποτα, ο Νικηφόρος γίνεται έξαλλος και η Βασιλική με δάκρυα στα μάτια καταρρέει. Αισθάνεται ότι δεν είναι της μοίρας της να είναι ποτέ με τον μοναδικό άντρα που αγάπησε.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Ευχάριστα νέα για τη σειρά «Σασμός» - Ανακοινώθηκε πως...

Σασμός: Πολλοί το είδαν λίγοι το παρατήρησαν - Το σκηνοθετικό λάθος στην εκτέλεση του Καραπάνου