Από TV24 Team

Στην Elif, η Μελέκ καταφέρνει να σωθεί από τον πνιγμό της Κιγιμέτ και η Φικρέτ ξεκινάει έρευνες για να βρει αποδείξεις για την ενοχή της σατανικής γυναίκας. Μέχρι και ο Μαχίρ γυρίζει την πλάτη του στη μητέρα του μετά απ’ ό,τι έκανε (δείτε εδώ το συγκλονιστικό φινάλε της σειράς).

Ο Εμιρχάν επιστρέφει στο σπίτι και η Λεμάν τον ρωτάει αν ξέρει πού πήγαν οι μερίδες από τα φαγητά που έφτιαξε. Εκείνος της λέει ψέματα πως δήθεν τα πήρε για να τα μοιραστεί με τους φίλους του. Ο Κερέμ με την Ελίφ επιστρέφουν στην έπαυλη και η Ματσιντέ λέει στη μικρή: «Τρομάξαμε πολύ έτσι όπως εξαφανίστηκες! Έχεις δίκιο αν θύμωσες που δεν σε πήγαμε στο νοσοκομείο, αλλά μην το κάνεις αυτό ποτέ ξανά». Στη συνέχεια, στο δωμάτιο η Κιγιμέτ αρπάζει την Ελίφ από το χέρι και της φωνάζει.

Η μικρή υπερασπίζεται τον εαυτό της και η Ματσιντέ ακούει τις φωνές και μπαίνει μέσα: «Γιατί φωνάζεις; Είπαμε δεν θα πούμε τίποτα για το θέμα αυτό», λέει στην αδελφή της. Η στάση της Χουμεϊρά και του Κερέμ που έχει επηρεαστεί από τη συναισθηματική κατάσταση της Ελίφ, προκαλεί φόβο στην Κιγιμέτ μήπως αποκαλυφθούν τα σχέδιά της. Έτσι πηγαίνει κρυφά στο νοσοκομείο για να σκοτώσει τη Μελέκ μεταμφιεσμένη σε νοσοκόμα.

Elif Κιγιμέτ Μαχίρ

Κι ενώ πιστεύει πως έχει πνίξει τη Μελέκ με το μαξιλάρι, εκείνη την ώρα έρχονται οι γιατροί και κρύβεται στην ντουλάπα. Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, στη γειτονιά η Λεμάν πάει στο μαγαζί του Τουφάν και βρίσκει εκεί το πιάτο της και καταλαβαίνει πως ο Εμιρχάν είχε πει ψέματα. Η Ζουλιντέ ζητάει εξηγήσεις από τον γιο της για τα ψέματά του. Εκείνος θυμώνει: «Ο μπαμπάς μου είχε πυρετό και ήθελα να τον βοηθήσω! Δεν είπα την αλήθεια γιατί συνέχεια θυμώνετε μαζί μου! Βαρέθηκα πια», τους λέει και φεύγει.

Η δικηγόρος Φικρέτ επισκέπτεται τη Μελέκ και εκείνη της εξιστορεί όλα όσα έγιναν στη φυλακή με το τηλέφωνο και τη Φιντάν και πως κατέληξε τελικά στην εντατική. Στη συνέχεια θυμάται πως κάποιος προσπάθησε να τη σκοτώσει και η Φικρέτ είναι βέβαιη πως η Κιγιμέτ κρύβεται πίσω από αυτό. Παράλληλα, η δικηγόρος πάει να βρει τον γιατρό και του ζητάει εξηγήσεις που απέκρυψαν ένα τόσο σοβαρό περιστατικό, αλλά εκείνος λέει πως είναι αδύνατον να συνέβη κάτι τέτοιο και πως η ασθενής ίσως είχε παραισθήσεις εξαιτίας της κατάστασής της. Ωστόσο η Φικρέτ ζητάει να δει τις κάμερες ασφαλείας του νοσοκομείου.

Φικρέτ & Κιγιμέτ αντιμέτωπες στην Elif

Η Φικρέτ θεωρεί τη νούμερο ένα ύποπτη για τα όσα συμβαίνουν στη Μελέκ την Κιγιμέτ και έτσι πηγαίνει να την αντιμετωπίσει στα ίσα. «Η δίκη πλησιάζει και είπα να μη γνωριστούμε πρώτη φορά εκείνη τη μέρα», της λέει η δικηγόρος και η Κιγιμέτ της απαντάει: «Έχω ακούσει πολλά για εσάς. Αλλά θεωρώ πως το να αναλάβετε την υπόθεση της Μελέκ, μόνο κακό θα σας κάνει». Η Φικρέτ της απαντάει: «Έχετε δίκιο, δεν έχει ενδιαφέρον το να αθωώνεις έναν αθώο! Αλλά αν είχα αναλάβει εσάς θα ήθελε πολλά κότσια και αντοχές για να σώσω έναν ένοχο». Και συμπληρώνει: «Να ξέρετε πως η Μελέκ κατάφερε και σώθηκε», με την Κιγιμέτ να προσπαθεί να κρατήσει τον θυμό της.

Ο γιατρός λέει στη Μελέκ πως η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται και πως θα μπορέσει να παρευρεθεί στην ακρόαση. Στην έπαυλη η Κιγιμέτ κάνει ξεκάθαρο στην Ελίφ πως η μητέρα της δεν πρόκειται ποτέ να βγει από τη φυλακή! Στο μεταξύ ο Εμιρχάν, που παρασύρεται ξανά από τον Τουφάν, κλέβει από τον Σαφάκ τις απαντήσεις από το διαγώνισμα στο σχολείο.

Ο Μαχίρ επιτίθεται στη μητέρα του

Η Χουμεϊρά συναντάει τον Λεβέντ και του εξομολογείται όσα νιώθει για εκείνον και του ζητάει να γυρίσει στη δουλειά του, αλλά εκείνος αρνείται. Ο Μαχίρ πάει να δει τη Μελέκ και εκείνη του λέει για την απόπειρα δολοφονίας που της έγινε! Εκείνος έξαλλος συναντάει την Κιγιμέτ και την πιέζει να σταματήσει να προκαλεί συνέχεια κακό: «Προσπάθησες να σκοτώσεις τη Μελέκ! Δεν καταλαβαίνω τι έχεις πια μέσα στο μυαλό σου», αναρωτιέται και εκείνη αρνείται την κατηγορία: «Δεν έχω κάνει τίποτα! Πώς μπορείς να σκέφτεσαι έτσι για τη μητέρα σου;», υποστηρίζει.

Εκείνος όμως επιμένει: «Ξέρουμε και οι δύο ποια είναι η αλήθεια! Αναρωτιέμαι πώς κατάφερες τόσα χρόνια να κρύβεις αυτό το σατανικό φίδι μέσα σου ακόμα κι από εμένα». Η Κιγιμέτ πληγώνεται από τα λόγια του, ενώ παράλληλα του λέει και για τη συνάντηση με τη Φικρέτ. «Αν δεν είχες κάνει αυτά στη Μελέκ και την Ελίφ, τώρα η δικηγόρος δεν θα ήταν μέσα στα πόδια σου! Σύντομα είναι η δίκη και θα φανεί ποια είναι η Μελέκ και ποια το φίδι», λέει ο Μαχίρ και φεύγει.

Ο Κερέμ «καίει» τη Μελέκ στη δίκη

Η μέρα του δικαστηρίου της Μελέκ έχει φτάσει. Η Ελίφ, η Ασλί και ο Μαχίρ είναι ενθουσιασμένοι και σίγουροι πως η Μελέκ θα αθωωθεί, ενώ ο Κερέμ βρίσκεται σε ένταση καθώς δεν ξέρει τι να περιμένει και η Χουμεϊρά θέλει ένα δίκαιο αποτέλεσμα: «Είμαι θυμωμένη για όσα έκανε, αλλά δεν είμαι και σίγουρη αν πράγματι φταίει εκείνη. Θέλω να βγει ένα δίκαιο αποτέλεσμα», παραδέχεατι.

Η Κιγιμέτ για ακόμα μια φορά φέρεται άσχημα στην Ελίφ και της λέει: «Δεν θα πας στο δικαστήριο! Να ξέρεις πως αυτό αποφάσισε και η Χουμεϊρά, που την αγαπάς τόσο πολύ». Η Ελίφ κλαίει και στενοχωριέται γιατί η Χουμεϊρά της το είχε υποσχεθεί. Η Ματσιντέ θέλει να πάει κι εκείνη στο δικαστήριο, αλλά τα παιδιά δεν την αφήνουν, ενώ η Χουμεϊρά παίρνει και την Ελίφ μαζί, αφού της το είχε υποσχεθεί. Και φυσικά δεν είπε ποτέ ότι δεν θα πάει, αλλά αυτό ήταν ψέμα της Κιγιμέτ. Η δίκη ξεκινάει και κατά τη διάρκεια, τα γεγονότα λειτουργούν υπέρ της Μελέκ και καταφέρνει να δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα.

Ο Κερέμ ανησυχεί γι’ αυτό και όταν έρχεται η ώρα της κατάθεσής του καταφέρνει να αλλάξει την άποψη του δικαστή για τη Μελέκ: «Τη θεωρήσαμε φίλη μας, αδελφή, οικογένεια. Τη βάλαμε σπίτι μας και την εμπιστευτήκαμε. Όμως μας πρόδωσε. Το σχέδιό της ήταν να μας πάρει το σπίτι και σαν να μην έφτανε αυτό δηλητηρίαζε τη μητέρα μας αλλάζοντάς της τα χάπια», καταθέτει και ο δικαστής την καταδικάζει σε 15 χρόνια φυλάκιση. Ελίφ και Μελέκ καταρρέουν! Μετά από αυτό, η Ελίφ αρρωσταίνει και ανεβάζει πυρετό. Η Κιγιμέτ προσπαθεί να κρύψει την κατάσταση της μικρής και μάλιστα την προειδοποιεί: «Δεν θα βγεις από το δωμάτιο μέχρι να γίνεις καλά! Δεν θα μάθει κανείς ότι είσαι άρρωστη», την τρομοκρατεί, αλλά ο Κερέμ πάει να δει τη μικρή και το ανακαλύπτει.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Άπιστος»: Η νέα τουρκική σειρά του ΣΚΑΪ που θα σπάσει τα κοντέρ

Στον αστερισμό της μυθοπλασίας - Οι 16 σειρές που έρχονται την επόμενη σεζόν

TAGS