Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Λίγο πριν τελειώσει για φέτος η Γη της Ελιάς, οι ιστορίες αρχίζουν σιγά-σιγά να κλείνουν. Μια από αυτές είναι και η ιστορία του Ιάκωβου με την Αθηνά, που πρώτοι σας είχαμε αποκλειστικά το ρεπορτάζ ότι το ζευγάρι χωρίζει και ότι ο Ιάκωβος φεύγει στην Ισπανία. Τι είναι αυτό όμως που τον διώχνει μακριά από τα αγαπημένα του πρόσωπα; To Tivi Σίριαλ έχει όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Από τη Μαρία Μεταξητινού

Ο Ιάκωβος Βρεττάκος είναι ευτυχισμένος που έχει δίπλα του την Αθηνά. «Θέλω να σε κάνω ευτυχισμένη», της λέει και της ξαναλέει. Κάνει σχέδια για το μέλλον τους, κάνει σαν να μην μπορεί να τον σταματήσει τίποτα. Κι όμως, κάτι μπορεί να του βάλει φρένο. Κάτι που ξαφνικά του γκρέμισε ό,τι είχε χτίσει μέχρι τώρα. Η υγεία του, η οποία παρουσιάζει ένα σοβαρό πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί. Εκείνος που για τα πάντα έχει μια λύση, αυτό δεν μπορεί να το διαχειριστεί, βέβαια η σχέση τους θα γίνει αντιληπτή στο χωριό (δείτε εδώ με ποιον τρόπο).

Έτοιμος να αφήσει τη Μάνη στη Γη της Ελιάς ο Ιάκωβος

Έτσι από τον χαρακτήρα του δεν θα μπορούσε να διαλέξει άλλο δρόμο από το να εξαφανιστεί... Ο Ιάκωβος είναι τόσο δυνατός και τόσο υπερήφανος που προτιμά να τον μισήσουν παρά να τον λυπηθούν. Και είναι και τόσο μεγάλη ψυχή που δεν θέλει να προκαλέσει πόνο σε κανέναν από όσους αγαπά. Στους φίλους του, στην οικογένειά του και πιο πολύ στην Αθηνά. Αυτός είναι ο λόγος που ετοιμάζει τη φυγή του. Είναι η προσωπική του ιστορία.

Κάτι που αφορά αποκλειστικά αυτόν. Όπως θα δούμε, ο Ιάκωβος κλείνει ένα-ένα τα ανοιχτά μέτωπα, ξεκινώντας από την Αθηνά. Μάλιστα την εξωθεί στα όριά της και της ανακοινώνει: «Αθηνά, όλο αυτό ήταν μια ανοησία. Τελειώνουμε οριστικά εμείς οι δύο. Φεύγω κι από τη Μάνη να ξέρεις», της λέει και η Αθηνά πέφτει από τα σύννεφα με την άσχημη συμπεριφορά του.

Το ίδιο ενημερώνει και τον Λυκούργο, αλλά ο Λυκούργος δεν πείθεται από τις δικαιολογίες που προβάλλει ο Ιάκωβος για την απόφασή του να φύγει μόνιμα για την Ισπανία: «Καλά, τώρα μας έπεισες! Τι σε έπιασε μου λες και τα μαζεύεις και φεύγεις έτσι ξαφνικά;».

Γη της Ελιάς το τέλος του Ιάκωβου

Μάλιστα μαζί με τον Στάθη παλεύουν να καταλάβουν τι τον ώθησε σε αυτή την επιλογή: «Μεγάλο μυστήριο. Αυτός ετοιμαζόταν για μεγάλες μπίζνες. Όλα ήταν καλά, περνούσαμε ωραία, ήταν ευχαριστημένος και τώρα μας σκάει την μπόμπα ότι φεύγει και μάλιστα για πάντα. Κάτι βρωμάει εδώ πέρα», λένε. Την ίδια ώρα η Μαργαρίτα προθυμοποιείται να μεσολαβήσει για να τα ξαναβρούν η Αθηνά και ο Ιάκωβος:

«Δεν μπορεί, κάτι θα έχει γίνει. Άσε με θα μάθω εγώ και θα πάω να του μιλήσω. Δεν μπορεί, ρε παιδί μου, στα καλά καθούμενα να άλλαξε», ισχυρίζεται, αλλά η Αθηνά, θυμωμένη από τη συμπεριφορά του, αρνείται οποιαδήποτε επαφή: «Όχι σε παρακαλώ Μαργαρίτα, δεν θέλω να πας πουθενά, δεν θέλω να τον ξαναδώ μπροστά μου», της λέει. Λίγο αργότερα ο Ιάκωβος ανακοινώνει στην αδελφή του: «Ιουλία, σε λίγες μέρες φεύγω. Αποφάσισα να επιστρέψω στην Ισπανία».

Η Ιουλία όμως δεν μπορεί να το δεχτεί και καταρρέει. Στο μεταξύ ο Λυκούργος είναι πολύ στενοχωρημένος με την απόφαση του Ιάκωβου να φύγει και σε μια βόλτα τους στο βουνό, του ανοίγει την ψυχή του. Μιλάει στον φίλο του για τη ζωή του σαν να πρόκειται να μην ξαναβρεθούν ποτέ και οι δύο είναι πάρα πολύ συγκινημένοι. Έκπληκτος όμως μένει ο Ισίδωρος τη στιγμή που ο Ιάκωβος του ανακοινώνει την επιστροφή του στην Ισπανία: «Καλά, πώς το αποφάσισες ξαφνικά; Είχες πει ότι γύρισες για να μείνεις για πάντα», τον ρωτάει.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της Ελιάς - αποκλειστικό: «Δώσε μου μία ευκαιρία»! Ο Στάθης παρακαλεί την Εύα να γυρίσει

Ατύχημα για την Αντιγόνη Κουλουκάκου - Αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο