Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο σημερινό (11/4) επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του Mega, Γη της Ελιάς μιας και μετά από μεγάλη προσπάθεια θα επανασυνδεθεί ένα ζευγάρι που μας έχει απασχολήσει πολύ (δείτε εδώ ποια είναι τα 7 σίριαλ που πήραν το πράσινο φως για την επόμενη σεζόν).

Οι 11/4 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Η Γη της Ελιάς

Η Μαργαρίτα και η Αθηνά φτάνουν στο Σούνιο, τη στιγμή που η Μαρία δέχεται τηλεφώνημα από την Αντιγόνη. Ο Κουράκος συνειδητοποιεί πως ο Ιάκωβος φιλοξενεί τον Στάθη και παρεξηγείται.

Οι καβγάδες ανάμεσα στη Μέλπω και τον Λυκούργο δίνουν και παίρνουν. Έτσι, η Ισμήνη πλησιάζει τη Χάιδω και της μιλά ανοιχτά για όλα όσα έχουν μεσολαβήσει. Η Ευτυχία αντιλαμβάνεται πως ο Αποστόλης καλοκοιτάζει τη νέα εργάτρια, τη Σοφία (Κατερίνα Κοντού), κι αρχίζει να ζηλεύει.

Η Χάιδω αποφασίζει να συγχωρέσει τον Λυκούργο και να αφήσει στην άκρη την παρεξήγηση που προέκυψε με την άφιξη της Μέλπως.

Η Αρετή συνεχίζει απτόητη να καταριέται την Εύα, ενώ αυτή τη φορά μπαίνουν στο στόχαστρό της η Ισμήνη και ο Κωνσταντίνος, επειδή της ανέθεσαν την ανακαίνιση του σπιτιού τους.

Το θερμοκήπιο της Άννας και του Λεωνίδα κινδυνεύει με καταστροφή λόγω ασθένειας στην καλλιέργεια, αλλά το ζευγάρι δεν δίνει την πρέπουσα σημασία, παρά τις επισημάνσεις του Φίλιππου. Ο Αποστόλης αντιλαμβάνεται πως η Ευτυχία έχει αρχίσει να ζηλεύει τις επαφές του με τη Σοφία και αποφασίζει να το τραβήξει στα άκρα.

Ο Ισίδωρος καλεί τη Μυρτάλη και, παρουσία του Ιάκωβου, του Μάνου και της Ιουλίας, της ανακοινώνει πως αποφάσισαν να της παραχωρήσουν το 50% της περιουσίας. Η απάντηση της Μυρτάλης όμως δεν είναι η αναμενόμενη.

Η Αρετή αποκληρώνει την Βασιλική

Μην χάσετε στο TiVi σήριαλ που κυκλοφορεί!!! Η Αρετή στην κυριολεξία βρίσκεται σε παράκρουση στην Γη της Ελιάς. Παρακολουθεί τον Στάθη και βάζει σκοπό της ζωής της να καταστρέψει όχι μόνο αυτόν, αλλά και όλους όσοι είναι δίπλα του, ακόμα και την ίδια της την κόρη.

Από την Μαρία Μεταξητινού

Η Αρετή και ο Στέφανος, σε μια ακόμα συμμαχία, αρχίζουν τις ενέργειες για να πετάξουν τον Στάθη έξω από τη ζωή τους και την περιουσία τους. Ετσι πηγαίνουν σε δικηγόρο και με τις συμβουλές του σφίγγουν όλο και περισσότερο τον κλοιό γύρω από τον Στάθη, με σκοπό να πάρουν εκδίκηση και να τον αφήσουν άφραγκο και ταπεινωμένο.

Την ίδια στιγμή η Βασιλική μιλά με τον Στάθη: «Η μάνα σου έχει βάλει σκοπό να με αφανίσει. Θέλει τα πάντα, θέλει να με δει να σέρνομαι, αλλά δεν θα τα καταφέρει. Ας τα πάρει όλα, παρότι όλα αυτά τα χρόνια με τη δική μου δουλειά μεγάλωσα την περιουσία της», της λέει.

Η κοπέλα συμπονάει τον πατέρα της και μάλιστα πάνω σε μια συναισθηματική φόρτιση, του λέει : «Μπαμπά, να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος σου σε όλο αυτό. Θέλω να υπολογίζεις σε μένα. Θα σταθώ στο πλευρό σου τόσο στις επιλογές σου για την Εύα, όσο και σε ό,τι αφορά το διαζύγιο με τη μαμά. Είμαι μαζί σου, έχεις δίκιο σε όλα», τον ενθαρρύνει και ο Στάθης συγκινείται με τη στάση της κόρης του.

Ωστόσο την ίδια ώρα ο Στάθης συνειδητοποιεί πως η Εύα έχει αρχίσει να τον ερωτεύεται, αλλά εκείνος δείχνει ότι δεν είναι έτοιμος να αφεθεί ολοκληρωτικά. Στο μεταξύ ο Ιάκωβος τον συμβουλεύει για το τι πρέπει να κάνει: «Στάθη, εγώ λέω να συνεχίσεις να μένεις εδώ, μέχρι να δεις τι θέλεις πραγματικά. Μην παίρνεις βιαστικές αποφάσεις που μπορεί να μετανιώσεις μετά».

Την ίδια ώρα, η Αρετή καρφώνει το μαχαίρι στο κόκαλο και παίρνει πίσω από τη Βασιλική τις ρίζες που τις είχε δωρίσει: «Σιγά μην της δώσω και προίκα. Ολα δικά μου είναι και δεν έχει να δει από μένα τίποτα. Την αποκληρώνω τώρα!», υποστηρίζει καθώς είναι σίγουρη ότι η κόρη της θα συμμαχήσει με τον Στάθη και θα τον ευνοήσει οικονομικά.

Λίγο αργότερα ο Στάθης ενημερώνεται από τη Βασιλική για την κίνηση της Αρετής: «Μου τα πήρε όλα. Ο,τι μου είχε κάνει δωρεά τα πήρε πίσω», του λέει. Ο Στάθης μόλις το ακούει γίνεται έξαλλος και αποφασίζει να περάσει στην κατά μέτωπο επίθεση: «Για μένα δεν με ενδιαφέρει, όμως με αυτό που έκανε, δεν πρόκειται να την αφήσω ήσυχη. Αφού θέλει πόλεμο, θα τον έχει», ισχυρίζεται στη Βασιλική.

Τα προβλήματα όμως συνεχίζουν να συσσωρεύονται για τον Στάθη, ο οποίος συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να διεκδικήσει σχεδόν τίποτα από την περιουσία και ας δούλευε στα κτήματα όλη του τη ζωή, ενώ η Εύα βλέποντάς τον σ’ αυτή την κατάσταση, τον καλεί να ταξιδέψει μαζί της στην Αθήνα προκειμένου να ξεχαστεί και να ηρεμήσει. Ενώ, την πλάτη στην Αρετή γυρνάει και ο Στέφανος.