Τριάντα σίριαλ έκαναν πρεμιέρα φέτος στην ελληνική τηλεόραση. Κάποια διακόπηκαν ξαφνικά, άλλα ολοκληρώθηκαν στο πρώτο μισό της σεζόν, ενώ κάποια άλλα θα ρίξουν «αυλαία» τον Ιούνιο.

Μάλιστα κάποια από όλα αυτά έχουν πάρει το εισιτήριο για την επόμενη σεζόν, που προβλέπεται γεμάτη από συγκινήσεις.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» - ΕΡΤ1

Τρία ξαδέλφια άφησαν τις υπέροχες και άκρως στρωμένες ζωές τους για να παραλάβουν την περιουσία του παππού τους, στο πιο γραφικό χωριό της ελληνικής τηλεόρασης. Η ζωή (τους) όμως τα έφερε έτσι που έπρεπε να ζήσουν σε αυτό... Προέκυψαν έρωτες, μίση, πάθη, αλλά πάνω απ’ όλα δίψα για τον θησαυρό του Βαγγέλα, που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να πιάσουν στα χέρια τους. Αρα δικαίως ο Ανδρέας Μορφονιός αποφάσισε να δώσει μια ακόμα παράταση σε αυτή τη σειρά, που χρόνο με το χρόνο κερδίζει ακόμα μεγαλύτερη μερίδα του κοινού. Και αν φέτος περιμένετε να δείτε αν τελικά ο Παναγής θα γίνει πατέρας, σας λέμε να κάνετε υπομονή, γιατί την επόμενη χρονιά οι συγκινήσεις που θα προκύψουν από αυτό το χωριό θα είναι μεγαλύτερες.

«Αγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον ουρανό» - MEGA

Το κοινό υποκλίθηκε σε ηθοποιούς, παραγωγή, σεναριογράφο και σκηνοθέτη γι’ αυτή τη σειρά που ολοκληρώθηκε σε μόλις εννέα επεισόδια. Η ιστορία του Αγίου Παϊσίου κατάφερε να συγκεντρώσει πολύ μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού και να μαγνητίσει ακόμα και εκείνους που δεν έλκονται από καθετί θρησκευτικό. Με λύπη του παρακολούθησε πριν λίγες ημέρες το τελευταίο επεισόδιο, δηλαδή την απόφαση του Αγίου Παϊσίου να έχει στο εξής μητέρα του την Παναγία, όμως αυτό που οι περισσότεροι αγνοούν είναι πως αυτό το διάστημα ο σεναριογράφος της σειράς, Γιώργος Τσιάκκας, έχει ήδη ξεκινήσει τη συγγραφή του δεύτερου κύκλου. Και επειδή πολύ θα θέλατε να μάθετε τι ακριβώς θα δει το κοινό την επόμενη σεζόν, να σας πληροφορήσουμε πως θα είναι η ζωή του αγίου από τη στιγμή που αφιερώνεται στον Κύριο, τα θαύματά του και, φυσικά, το τέλος της ζωής του. (δείτε εδώ τι θα συμβεί στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν που θα προβληθεί αύριο 7/4)

«Η γη της ελιάς» - MEGA

γη της ελιας mega

Ο Αντρέας Γεωργίου το έκανε πάλι το θαύμα του και μύησε το τηλεοπτικό κοινό στις βεντέτες της Μάνης. Ολα ξεκίνησαν, όπως σε κάθε του σίριαλ, από μια ερωτική σκηνή, όμως τελικά το κοινό κατάλαβε πως η σειρά ήταν πολλά περισσότερα από αυτή τη σκηνή. Το καστ είναι πλούσιο, όπως συμβαίνει σε κάθε σειρά του και οι ιστορίες των πρωταγωνιστών μπλέκονται με «μαεστρία» από τη σεναριογράφο που ακούει στο όνομα Βάνα Δημητρίου. Τα ανοιχτά μέτωπα είναι ήδη αρκετά και αν σκεφτεί κανείς πως ο σκηνοθέτης και παραγωγός της σειράς έχει ήδη ανακοινώσει πως ψάχνει νέους ηθοποιούς για τον επόμενο κύκλο, τότε μάλλον τη σεζόν 2022-2023 θα δούμε ένα πιο εξελιγμένο... Μπεν Χουρ. (δείτε εδώ τι θα συμβεί απόψε 6/4 στη σειρά)

«Ασε μας ρε μαμά» - ALPHA

Το κανάλι δεν επιβεβαιώνει πως η σειρά θα συνεχιστεί, αλλά ούτε και διαψεύδει την παραπάνω φήμη. Οι πρωταγωνιστές ελπίζουν να δουν τους χαρακτήρες τους να εξελίσσονται, μαζί με εκείνους κι εμείς, όμως ακόμα οριστική απόφαση δεν έχει παρθεί. Ας ελπίσουμε πως όλα θα πάνε καλά και η αρχική σκέψη για τη συνέχεια της κωμικής αυτής σειράς που έχει ξεχωρίσει, θα βγει πέρα ως πέρα αληθινή.

«Τα καλύτερά μας χρόνια» - ΕΡΤ

Δεν υπάρχει ζωντανός οργανισμός που να είδε, έστω και μία φορά, αυτή τη σειρά και να μην τη λάτρεψε. Για το καστ της, την εξέλιξή της ως ιστορία και φυσικά για την αισθητική της. Και αν φέτος βλέπουμε τις περιπέτειες του Στέλιου και της Μαίρης στο 1977, την επόμενη σεζόν θα απολαύσουμε την εξέλιξη της οικογένειας κοντά στο 1980, τότε που ο Αγγελος θα έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο και θα κυνηγάει τα όνειρά του. Ανυπομονούμε, ωστόσο να πούμε πως δεν μας κάνει εντύπωση το γεγονός πως η συγκεκριμένη σειρά πήρα το «πράσινο φως» και για τρίτη σεζόν. Και για τέταρτη θα προτείναμε εμείς...

«Super mammy» - ΑΝΤ1

Είτε αρέσει σε κάποιον ο Μάρκος Σεφερλής είτε όχι, δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως είναι ένας... σύγχρονος μετρ της κωμωδίας. Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μάς σύστησε πριν λίγες ημέρες τη «Super mammy» του, βασισμένη στην κορυφαία κωμωδία του BBC «Mr Browns boys» kαι φυσικά το πιστό του κοινό ανταποκρίθηκε. Και όπως λοιπόν συνηθίζει το κανάλι του Αμαρουσίου, σειρές και πρότζεκτ που σημειώνουν επιτυχία δεν τα αφήνει να ολοκληρωθούν εύκολα. Για την ακρίβεια, τα συνεχίζει επ’ αόριστον! Βλέπε: «Αγριες μέλισσες». Αρα και η σούπερ μαμά του Μάρκου Σεφερλή θα κάνει ένα διάλειμμα το καλοκαίρι για διακοπές και θα επανέλθει δριμύτερη από φθινόπωρο.

«Σασμός» - ALPHA

σασμος alpha

Θα ήταν αστείο να μη συνεχιστεί την επόμενη σεζόν η σειρά που κατάφερε να κλείσει όλους τους Ελληνες μέσα στο σπίτι. Καλά καταλάβατε, κυρίες μου και κύριοι... Η βεντέτα των Βρουλάκηδων και των Σταματάκηδων δεν θα λήξει σε λίγες ημέρες με τη δίκη του Αστέρη, αλλά θα περάσει ακόμα από χίλια κύματα. Για να παρέλθει ο λεγόμενος «Σασμός» θα πρέπει να χυθεί αρκετό αίμα αλλά και να δημιουργηθεί νέα ζωή... Και όλα αυτά για να τα δούμε θα πρέπει να περάσουμε ακόμα μία σεζόν μπροστά από τους δέκτες μας. Τέλος, επειδή ακούστηκε πως πολλοί από τους πρωταγωνιστές (Ορφέας Αυγουστίδης και Μαρία Πρωτόπαππα) δεν θα συνεχίζουν καθώς έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαιο να παίξουν στον δεύτερο κύκλο του «Νησιού» της Βικτόριας Χίσλοπ, σας ενημερώνουμε πως οι ηθοποιοί αυτοί θα βρίσκονται σε δύο σειρές ταυτόχρονα. Δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά που θα συμβαίνει αυτό.