Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Μπορεί αυτή την περίοδο η εταιρεία παραγωγής του Survivor να ετοιμάζει τον All Star κύκλο του παιχνιδιού, ωστόσο την ίδια στιγμή, ο Ατζούν Ιλιτζαλί έχει να διαχειριστεί ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα. Μία παίκτρια του 4ου κύκλου, κατέθεσε αγωγή ύψους 200.000 ευρώ για ηθική βλάβη και παραμόρφωση.

Την είδηση έκανε γνωστή το πρωί της Τρίτης (11/10) η εκπομπή Mega Καλημέρα, στην οποία μίλησε ο συνήγορος της διαγωνιζόμενης, Απόστολος Λύτρας.

H παίκτρια του Survivor 4 που κατέθεσε αγωγή κατά του ριάλιτι επιβίωσης

Ο λόγος για τη Σοφία Μαργαρίτη, η οποία είχε αποχωρήσει από το παιχνίδι μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό που είχε. Μάλιστα, ο τραυματισμός αυτός την είχε περιορίσει σε σημείο που δεν μπορούσε καν να δουλέψει και γι΄αυτό το λόγο αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά της εταιρείας παραγωγής του ριάλιτι επιβίωσης..

«Η αγωγή κατατέθηκε, περιμένουμε μέσα στο επόμενο διάστημα να συζητηθεί. Το ποσό που ζητάει για ηθική βλάβη και παραμόρφωση είναι 200.000 ευρώ. Περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσουν τα δικαστήρια. Όταν μπαίνει κάποιος παίκτης στο Survivor τον βάζουν να υπογράψει μια σύμβαση που είναι άκρως καταχρηστική σε όλους τους όρους. Ότι δε φέρει καμία ευθύνη η παραγωγή για τίποτα. Αυτό τους βάζουν και υπογράφουν. Αυτό είναι καταχρηστικό. Οι όροι αναγράφονται στο συμβόλαιο αναλυτικά. Το υπογράφουν μεν, αλλά είναι καταχρηστικό. Ο νόμος υπερτερεί της υπογραφής.

Εγώ αυτό που θέλω να εξηγήσω είναι η καταχρηστικότητα των όρων του συμβολαίου. Δεν έλαβε τη φροντίδα που έπρεπε και την υποχρέωσαν να συνεχίσει να αγωνίζεται. Για μια εβδομάδα, που αυτό ήταν καταστροφικό για την υγεία της. Της έχει αφήσει βλάβη, δε μπορεί να περπατήσει τώρα. Έκανε αρκετές επεμβάσεις και συνεχίζει να επισκέπτεται γιατρούς στα νοσοκομεία. Πάρα πολλά έξοδα.

Η παραγωγή δεν έχει ενδιαφερθεί ούτε τηλέφωνο να την πάρει. Η διάγνωση που της έγινε από κάποιον που δεν ήταν γιατρός, ήταν πως δεν έχει τίποτα. Συνέχισε για μια βδομάδα, μέχρι που δεν άντεχε άλλο και έφυγε. Δεν έχω επικοινωνήσει με την παραγωγή εγώ, η παραγωγή θα έπρεπε να έχει επικοινωνήσει μαζί μας» είπε, μεταξύ άλλων, ο Απόστολος Λύτρας.

«Κάθε μέρα ζητούσα να πάω στο νοσοκομείο...»

Η ίδια η παίκτρια είχε μιλήσει στην εκπομπή πριν από μερικούς μήνες για τον Γολγοθά που έζησε στον Άγιο Δομίνικο:

«Ο καθένας από εμάς, όταν αδικείται και θεωρεί ότι εξαπατάται και δεν υπάρχει κάποιος δίαυλος επικοινωνίας με την άλλη πλευρά, έχει δικαίωμα να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη και να διεκδικήσει το δίκιο του. Όταν χτύπησα, οι νοσηλευτές εκτίμησαν ότι μπορώ να ξαναπαίξω. Εσείς έχετε δει πλάνα από τον πρώτο τραυματισμό, και όχι από αυτόν που κατέληξα στο χειρουργείο.

Η μόνη αναφορά έγινε από τον Λιανό και όταν δεν ήμουν πλέον στο συμβούλιο. Κάθε μέρα ζητούσα επίμονα να πάω στο νοσοκομείο και με πήγαν μετά από μία εβδομάδα. Οι γιατροί μου λένε τώρα πως πρέπει να ξανακάνω επέμβαση».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Survivor all star: «Θα κλαίγομαι στους φίλους μου» - Οι δηλώσεις του Χρήστου Δάντη για τη συμμετοχή της Ασημίνας Χατζηανδρέου στο παιχνίδι

Θα φέρει τα πάνω κάτω στον Άγιο Δομίνικο - Η παίκτρια του Survivor 5 που συζητάει για το All Star