Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το MasterChef, το ριάλιτι που αγαπάμε και που χάρισε μία σημαντική βράβευση στο Star, βρίσκεται μια ανάσα πριν το τέλος και ήδη οι φανατικοί του μαγειρικού διαγωνισμού έχουν αρχίσει να βάζουν τα στοιχήματά τους για τους παίκτες που θα δούμε στον τελικό. Το TV24 έψαξε, ρώτησε και έμαθε ποιοι είναι οι παίκτες της τυχερής πεντάδας και σας τους παρουσιάζει.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Η τελική πεντάδα του MasterChef 6

Ελπίδα Μορφούλη

MasterChef Ελπίδα

Είναι δύσκολο κάποιος που παρακολουθεί φανατικά το πρότζεκτ του STAR να πίστεψε ότι η Ελπίδα δεν θα είναι στον τελικό. Μπορεί να έφυγε πριν λίγο καιρό από τον διαγωνισμό και μάλιστα με δάκρυα στα μάτια, έπειτα από μια αντιγραφή πιάτου, όμως οι μαγειρικές της γνώσεις κυρίως στα γλυκά απέδειξαν πως έχει λόγο για να επιστρέψει στην κουζίνα και το σπίτι του «MasterChef».
Οι συμπαίκτες της συχνά την αμφισβητούν, όμως εκείνη έχει τον τρόπο να δουλεύει σεμνά και ταπεινά, έχοντας πάντα την εύνοια της κριτικής επιτροπής που έχει φάει υπέροχα γλυκά από τα χεράκια της. Να θυμίσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελπίδα παίρνει μέρος σε διαγωνισμό. Πριν λίγα χρόνια είχε πάρει μέρος στο «Hells Kitchen» και μάλιστα εκεί είχε γνωρίσει και τον σύζυγό της και νικητή του εν λόγω πρότζεκτ, Ραφαήλ Τσακίρη.

Καλλιόπη Μπεζαντέ

MasterChef Καλλιόπη

Δεν τη λένε άδικα εξολοθρευτή. Η Καλλιόπη από τη Νάξο, που για δεύτερη φορά δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό μαγειρικής (την πρώτη φορά επικράτησε ο Παναγιώτης Τζαμαλής), έχει καταφέρει να διώξει κόσμο και κοσμάκη από τον διαγωνισμό σε διαδικασίες αποχώρησης. Οπως λένε θα πάει στον μεγάλο τελικό αλλά η τύχη δεν θα είναι με το μέρος της αφού δεν θα καταφέρει να φτάσει στην τελική τριάδα. Και αυτό όχι γιατί δεν είναι καλή μαγείρισσα αλλά γιατί οι άλλοι είναι αρκετά καλύτεροι από εκείνη. Ομως, καλύτερα να κρατάμε μικρό καλάθι καθώς η Καλλιόπη έχει αποδείξει στον χρόνο ότι είναι σαν τις γάτες. Εφτάψυχη!

Γιάννος Σδούγκας

MasterChef Γιάννος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βέλγιο με δύο μεγάλες αγάπες. Τη μαγειρική και τη γυμναστική, κυρίως το cross fit. Τι και αν η προφορά του συχνά προκαλεί γέλιο στους κριτές; Kαι οι τρεις έχουν τονίσει πολλάκις πως το μαγειρικό του επίπεδο έχει φτάσει στο μέγιστο επίπεδο και πως σύντομα το κοινό θα απολαμβάνει τις συνταγές του σε κάποιο μαγαζί αφού από τη στιγμή που θα βγει από το παιχνίδι, θα γίνει ανάρπαστος στην αγορά εργασίας.

Δεν πήρε άδικα το Silver Award και τις 10.000 ευρώ, ωστόσο ο καλός του χαρακτήρας τον κάνει ακόμα πιο συμπαθή σε κοινό και κριτές. Λέγεται πως μαζί με τον Νικήτα θα «κουταλοχτυπηθούν» στον μεγάλο τελικό. Ναι, καλά διαβάσατε, ακούγεται πως οι δυο τους θα φτάσουν ακόμα πιο ψηλά στον μαγειρικό διαγωνισμό.

Παναγιώτης Κουμουνδούρος

MasterChef Παναγιώτης

Ο νέος «Ακης Πετρετζίκης», αφού όντως μοιάζει πολύ στον διάσημο μάγειρα, δίνει μια νέα πνοή στην κουζίνα με τις συνταγές και τις ιδέες του και δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε πως μπορεί να έχει την τύχη του Ακη στον πρώτο μαγειρικό διαγωνισμό, δηλαδή να στεφθεί νικητής. Ο Μανιάτης μάγειρας έχει στο μυαλό του μόνο τη νίκη και μάλιστα έχει τονίσει πως αν τα καταφέρει και αγγίξει το μεγάλο έπαθλο, θα ανοίξει το δικό του εστιατόριο. Μέχρι τότε μην τον βλέπετε έτσι ήρεμο και ήσυχο, από μέσα του βράζει και ξεδίνει κάνοντας -τι άλλο;- μαγειρική και cross fit.

Νικήτας Μπατσικούρας

MasterChef Νικήτας

Ο Καλαματιανός παίκτης δεν άργησε να δείξει τις ικανότητές του και φυσικά να γίνει ένας από τους καλύτερους μάγειρες του σπιτιού. Μην κοιτάτε που μέχρι πρότινος, δηλαδή μέχρι να μπει στο πρότζεκτ, χόρευε και δίδασκε φανατικά λάτιν και τσατσά στους λάτρεις του χορού... Από τη στιγμή που βρέθηκε απέναντι από τους Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο τα ξέχασε όλα και αφιερώθηκε στη μαγειρική τέχνη. Το Green Award που κέρδισε στην πράσινη εβδομάδα αντιγράφοντας το πιάτο του Τάσου Μαντή, ήταν μόνο η αρχή.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Μου ζήταγε συγγνώμη στις επιστροφές...» - Οι πρώτες δηλώσεις του Μπόμπαινα μετά την αποχώρηση από το MasterChef 6

«Η ζωή μου και τα οικονομικά μου...» - Η αποκάλυψη της Μαργαρίτας Νικολαΐδη ένα χρόνο μετά τη νίκη στο MasterChef