Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Με διαφορετικό τρόπο ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου (15/10) την εκπομπή Open Weekend η Ελένη Τσολάκη, η οποία αναφέρθηκε σε δύο περιστατικά που χαρακτήρισαν την εβδομάδα που πέρασε. Από τη μία την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό και από την άλλη, τον θάνατο του ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Τα λόγια της Ελένης Τσολάκη στην έναρξη του Open Weekend

«Ένα μουντό Σάββατο όπως μουντή είναι και η διάθεση όλων μας όλη αυτή τη βδομάδα που παρακολουθούμε χωρίς λόγια και με κομμένη την ανάσα όλες αυτές τις εξελίξεις. Ο ρόλος της ψυχαγωγίας κάτι τέτοιες στιγμές είναι κάπως περίεργος και εμείς αισθανόμαστε λίγο περίεργα, πολλές φορές λίγο παράταιρα. Αλλά αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Όλη αυτή η υπόθεση με την 12χρονη και η ιστορία που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας μόνο ένα μούδιασμα στην καρδιά, ένα σοκ και έναν πόνο προκαλεί σε όλους μας, άσχετα αν είσαι μητέρα, γονιός. Εγώ δεν είμαι αλλά ευελπιστώ να γίνω. Νομίζω ότι όλοι αυτά νιώθουμε, τα αποκρουστικά συναισθήματα με αυτή την φρικτή υπόθεση η οποία μας αφήνει παγερούς, χωρίς να μπορούμε να πιστεύουμε στα μάτια μας όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σαν άνθρωποι όλοι θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη όσο πιο γρήγορα γίνεται, να πληρώσει κάθε άνθρωπος που έχει βιάσει το σώμα και τη ψυχή αυτού του κοριτσιού. Είμαστε όλοι λίγο περίεργα» είπε αρχικά για την υπόθεση στον Κολωνό και τον βιασμό της 12χρονης.

Και στη συνέχεια είπε «Μάθαμε τον τραγικό χαμό του αθλητή μας, του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Ένας άνθρωπος στα 43 του που ξαφνικά έχασε τη μάχη για τη ζωή, ένας άνθρωπος που εγώ είχα τη χαρά να συναντήσω στα μικρά μου χρόνια στην Θεσσαλονίκη αλλά και να αποτελέσει το πρότυπο μου γιατί όταν ο Αλέξανδρος πήγαινε στις Ολυμπιάδες και έφερνε τα μετάλλια εγώ έκανα πρωταθλητισμό σε αυτό το άθλημα και ήταν αφίσα στο δωμάτιο μου.

Έπειτα εξελίχθηκε σε έναν σπουδαίο άνθρωπο, σε έναν εκπληκτικό οικογενειάρχη. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην Δώρα, την οικογένειά του και τα παιδιά του. Θα ξεκινήσουμε την εκπομπή με την ελπίδα να έρθουν καλύτερες μέρες».

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης (γενν. στις 17 Οκτωβρίου 1979) ήταν Έλληνας αθλητής του τάε κβον ντο. Ανήκε στο Αθλητικό Σωματείο «Μέγας Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης. Είχε στο ενεργητικό του αρκετές διακρίσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις του αθλήματος, με σημαντικότερη τα αργυρά μετάλλια στην κατηγορία των +80 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Προπονητής του ήταν ο Κώστας Τζιδημόπουλος. Το Δεκέμβριο του 2008, ψηφίστηκε με 1.875 ψήφους ως ο κορυφαίος αθλητής για το 2008 από τον ΠΣΑΤ.

Το Μάρτιο του 2019, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2019 και το Σεπτέμβριο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή εκπροσώπου του κόμματος.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 υπέστη κάταγμα στην κνημιαία ακρολοφία, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο χρόνια. Επανήλθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στη διοργάνωση αυτή, αγωνίστηκε στην κατηγορία των +80 κιλών και έφθασε μέχρι τον τελικό, που έγινε στις 29 Αυγούστου του 2004. Στον τελικό ηττήθηκε από τον Νοτιοκορεάτη Μουν Ντάε-σανγκ με νοκ άουτ στον πρώτο γύρο, με αποτέλεσμα να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο.

Το 2008, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Ρώμη και προηγήθηκε χρονικά κατά 3 μήνες των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των +87 κιλών στον τελικό με τον Γάλλο πρωταθλητή Πασκάλ Ζεντίλ.

Η επόμενη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο. Ο Νικολαΐδης στις 23 Αυγούστου του 2008 προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό (στην κατηγορία των +80 κιλών), όπου όμως γνώρισε και πάλι την ήττα στις λεπτομέρειες (5-4) από τον Νοτιοκορεάτη Τσα Ντονγκ-Μιν. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, αποκλείστηκε νωρίς και δεν διεκδίκησε μετάλλιο.

Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των +87 κιλών, χάνοντας στον ημιτελικό από τον Αζέρο Ταβαγκούλ Μπαϊράμοβ.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Κλαίω γιατί...» - Κατέρρευσε στον αέρα του Open Weekend ο Μαυρίκιος Μαυρικίου

«Αυτό που έχει ανάγκη ο κόσμος είναι...» - Η όλο νόημα δήλωση της Ελένης Τσολάκη για τη νέα σεζόν