Από Πέννυ Μαστοράκου

Στο κοιμητήριο Ζωγράφου το πρωί της Τετάρτης 5/10, γράφτηκε ο επίλογος για τον σπουδαίο καλλιτέχνη Σταμάτη Κόκοτα, ο οποίος έφυγε τη ζωή τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου 1/10 σε ηλικία 85 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Την ημέρα που έγινε γνωστό το δυσάρεστο γεγονός, τα social media πλημμύρισαν από μηνύματα αγάπης, καθώς εκτός από τεράστιος τραγουδιστής, ήταν και πολύ καλός άνθρωπος και αγαπημένος συνάδελφος. Φίλοι, συγγενείς και απλός κόσμος λοιπόν συγκεντρώθηκαν πριν από λίγη ώρα για να αποχαιρετήσουν τον κορυφαίο ερμηνευτή στην τελευταία του κατοικία.

Οι πρώτες φωτογραφίες από την κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα

Θλίψη στην κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα
NDP
Θλίψη στην κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα
NDP
Θλίψη στην κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα
NDP

Έφυγε με το χαμόγελο - Η τελευταία συνέντευξη του

Θλίψη μεγάλη γέμισε το πανελλήνιο η είδηση θανάτου του Σταμάτη Κόκοτα, με τον τραγουδιστή να αφήνει την τελευταία του πνοή στα 86 του χρόνια νικημένος από τον καρκίνο.

Τα σχόλια των πιστών ακόλουθων του έπεσαν βροχή στα social media, αφού εκτός από το ταλέντο του ήταν και μια πολύ ευγενική παρουσία. Αυτό άλλωστε φάνηκε και από την τελευταία συνέντευξη του τραγουδιστή στην ΕΡΤ με εκείνον να μιλάει με αγάπη για το επάγγελμα του και τους συνεργάτες του.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Κατά τη στρατιωτική δικτατορία συμμετείχε στους χουντικούς εορτασμούς της επετείου της 21ης Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανάμεσα σε άλλους ηθοποιούς και τραγουδιστές. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι οι μακριές φαβορίτες του. Ο γιος του, Δημήτρης, είναι επίσης τραγουδιστής. Είναι δηλωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού.Ασχολήθηκε, επίσης, με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

"Το μάθαμε κι εμείς νωρίς το πρωί... " - Συντετριμμένη η Ναταλία Γερμανού στον αέρα του Καλύτερα δεν γίνεται με τον θάνατο του Κόκοτα

Έφυγε από την ζωή ο αγαπημένος Σταμάτης Κόκοτας