Από Πέννυ Μαστοράκου

Λίγες ώρες μετά την πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη μετά τον χαμό του πολυαγαπημένου συζύγου της Γιάννη Κοντούλη, η Δέσποινα Μοιραράκη το απόγευμα του Σαββάτου 24/9 έκανε μια έκκληση προς τους ανθρώπους των media, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram.

H επιχειρηματίας και παρουσιάστρια του Cash or Trash ζήτησε από τους δημοσιογράφους και τις κάμερες, να σεβαστούν την απώλειά της και να μην προσπαθούν να εισχωρήσουν σε τόσο προσωπικές στιγμές.

Η δημόσια έκκληση της Δέσποινας Μοιράκη

«Σήμερα στο κοιμητήριο, με αφορμή το 3μηνο μνημόσυνο του συζύγου μου, υπήρχαν δίπλα από το μνήμα δημοσιογράφοι με κάμερα. Παρακαλώ ιδιαιτέρως όλα τα ΜΜΕ να σεβαστούν την επιθυμία μου να βιώνω την απώλεια του συζύγου μου χωρίς να συμμετέχουν στις προσωπικές μου στιγμές. Σας ευχαριστώ θερμά» έγραψε χαρακτηριστικά η Δέσποινα Μοιραράκη.

Η όλο νόημα ανακοίνωση της Δέσποινας Μοιραράκη
Πηγή φωτογραφίας Instagram

Η αποκαλυπτική συνέντευξη της για τον Γιάννη Κοντούλη και την αρρώστια του

Μιλώντας στο Secret των Παραπολιτικών και την Σάσα Σταμάτη, η "βασίλισσα των χαλιών" εξομολογήθηκε πως ο σύζυγός της διαγνώσθηκε με καρκίνο στην αμυγδαλή το 2018 και αφορμή για να μην γίνει γνωστός ο γολγοθάς που περνούσε ήταν η καραντίνα και η απαγόρευση κυκλοφορίας, αφού βοήθησε στο να μην κυκλοφορεί και τον βλέπουν.

«Μας είπαν οι γιατροί: “Μη σας ανησυχεί, είναι κάτι αντιμετωπίσιμο” και ξεκίνησε αμέσως χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Μάλιστα, την ώρα που το διαπίστωσε, που του ήρθαν στο mail του τα αποτελέσματα της βιοψίας, είχα τη μεγάλη έκθεση στο Hilton και δεν μου είπε απολύτως τίποτα.

Μόλις τελείωσε η έκθεση και ήρθαμε στο σπίτι μας, μου το ανακοίνωσε. Είπαμε και οι δύο ότι θα το ξεπεράσουμε μαζί, κοιταχτήκαμε στα μάτια, αγκαλιαστήκαμε. Υποσχεθήκαμε να μην το μάθει κανείς. Δεν θέλω να με λυπάται κανείς, δεν θέλω να μας λυπάται κανείς. Απαγορεύεται να μας λυπούνται.

Η περιπέτεια ξεκίνησε και σιγά σιγά εξελισσόταν σε έναν Γολγοθά. Η νόσος προχωρούσε, κάναμε θεραπείες, χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, άρχισε να χάνει κιλά, αλλά για εμάς το μεγάλο δώρο εκείνη τη στιγμή ήταν ότι ήρθε στην Ελλάδα ο κορονοϊός και άρχισε η καραντίνα και η απαγόρευση κυκλοφορίας. Αυτό μας βοήθησε υπερβολικά, καθώς δεν κυκλοφορούσαμε και δεν μπορούσε κανείς να τον δει από κοντά.

Έτσι πέρασαν δυόμισι χρόνια μέχρι τα μέσα του 2021. Η νόσος προχωρούσε, εκείνος γνώριζε τα πάντα, αλλά είχε τεράστια θέληση και δίψα για ζωή. Πέρυσι, την 1η Ιουνίου, πήγαμε στη Μύκονο για να γιορτάσουμε τα δέκα χρόνια επετείου του γάμου μας. Από τον Σεπτέμβριο άρχισε η φθίνουσα πορεία. Ξεκίνησαν οι εγχειρήσεις στον εγκέφαλο, μετά έκανε στο έντερο.

1η Μαΐου του 2022 ήταν τα γενέθλιά μου και με ρώτησε τρεις μέρες πριν: “Δεσποινούλα, δεν θα πάμε στον Ωρωπό, στο σπίτι μας, να γιορτάσουμε τα γενέθλιά σου, όπως κάθε χρόνο”; Και του είπα: “Γιαννάκη μου, είμαι πολύ κουρασμένη, καλύτερα να το αποφύγουμε”. Με ρώτησε: “Γιατί; Συμβαίνει κάτι; Υπάρχει κάτι που μας κωλύει”; Πήγαμε τελικά και κάναμε τα γενέθλιά μου με τους γονείς μου, τα παιδιά μου και τους κουμπάρους μας.

Μου λείπει η παρουσία του, η στήριξή του, το αγέρωχο ανάστημά του, το βλέμμα του που ήταν γεμάτο αγάπη, θαυμασμό και προστασία για μένα. Με συνόδευε παντού και ποτέ δεν με άφηνε. Δεν ξέρω γιατί μου τον στέρησε ο Θεός αυτόν τον άνθρωπο» εξομολογήθηκε η Δέσποινα Μοιραράκη.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Για πρώτη φορά τρεις μήνες μετά το χαμό του συζύγου της - Μαυροφορεμένη και λιτή στις κάμερες η Δέσποινα Μοιραράκη

Αγέλαστος στην θάλασσα - Αποκλειστικές φωτογραφίες του Γιώργου Μοιραράκη 2 περίπου μήνες μετά τον θάνατο του Γιάννη Κοντούλη