Από Στέλλα Μούτσιου

Η Νίκη Λυμπεράκη, η γνωστή δημοσιογράφος, παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο περιοδικό Secret και μίλησε για την επιστροφή της στην τηλεόραση, μέσα από την εκπομπή της "Μεγάλη Εικόνα" στο κανάλι του MEGA (δείτε εδώ την τηλεθέαση του σταθμού).

Μίλησε για τις δυσκολίες που έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσει στον "αέρα" και όχι μόνο, αλλά και για τα προβλήματα της δουλειάς που πολλές φορές μπορεί να "κουβαλάει" και στο σπίτι της.

Οι δηλώσεις της Νίκης Λυμπεράκη

Από τη μέχρι τώρα δημοσιογραφική σας πορεία ξεχωρίζετε στιγμές που σας δυσκόλεψαν πάρα πολύ ενώ βρισκόσασταν στον αέρα;

Πάντα υπάρχουν αυτά. Είναι κομμάτι της δουλειάς μας. Και για τη διαχείριση αυτών των στιγμών κρινόμαστε. Θα μπορούσα να σας αναφέρω πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Συνολικά, πάντως, προσπαθώ στον αέρα να κρατώ την ψυχραιμία μου και να θυμάμαι τον ρόλο μου.

Να θυμάμαι, δηλαδή, πως δεν πρέπει ο δημοσιογράφος να γίνεται μέρος της είδησης, με τα νεύρα, την άποψη ή τη συγκίνηση του. Έτσι είναι σαν να νοθεύεται η είδηση από τον άνθρωπο που έχει το καθήκον να τη μεταφέρει στον κόσμο. Δεν τα καταφέρνω πάντα αλλά προσπαθώ.

Νίκη Λυμπεράκη
Νίκη Λυμπεράκη / Instagram

Ένα δυσάρεστο γεγονός που θα συμβεί και θα πρέπει να το αναφέρετε στη δουλειά σας το «παίρνετε» μαζί σας και στο σπίτι; Σας επηρεάζει;

Εντάξει, οι άνθρωποι δεν έχουμε, νομίζω, πολύ καλό μηχανισμό διαχωρισμού. Προσπαθώ, όμως, πολύ να μην το κάνω, ειδικά τώρα με το παιδί, γιατί δεν θέλω να μεταφέρω ένταση ή αρνητικά συναισθήματα στο σπίτι.

Λίγα λόγια για τη ζωή της

Η Νίκη Λυμπεράκη γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 20 Ιανουαρίου 1982 και είναι Ελληνίδα δημοσιογράφος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά η καταγωγή της είναι εξ ολοκλήρου από τη Λευκάδα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2002, ξεκίνησε την επαγγελματική της ενασχόληση με τη δημοσιογραφία και έως σήμερα έχει εργαστεί σε σειρά τηλεοπτικών μέσων, με έμφαση στο εξωτερικό δελτίο και στην παρουσίαση εκπομπών και δελτίων ειδήσεων.

Εργάστηκε στο Alter Channel από το 2005, στο Kontra Channel, στο SBC, ενώ στον ΣΚΑΪ ξεκίνησε να εργάζεται τον Δεκέμβριο του 2014, όπου παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα. To 2016, για μικρό χρονικό διάστημα συμπαρουσίαζε μαζί με το Kωνσταντίνο Ζούλα την εκπομπή "Η Ελλάδα στον καθρέφτη". Από τις αρχές του 2017 ανέλαβε την παρουσίαση του Κεντρικού Ραδιοφωνικού Μαγκαζίνο του ΣΚΑΪ 100.3, ενώ από τον Φεβρουάριο έως τον Μάϊο του 2019 παρουσίαζε την εκπομπή "Ρουά Ματ".

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2019 ανέλαβε την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open, και από τον Aπρίλιο του 2020 ξεκίνησε να παρουσιάζει έκτακτα την εκπομπή iNFO-19 για περιορισμένο χρονικό διάστημα λόγω επικαιρότητας συσχετιζόμενης με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Τον Ιούλιο του 2021 ολοκληρώθηκε η συνεργασία της με τον σταθμό, ενώ την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων ανέλαβε η Πόπη Τσαπανίδου.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 εντάχθηκε στο δημοσιογραφικό δυναμικό του Mega TV, όπου από τον Νοέμβριο παρουσιάζει την εβδομαδιαία πολιτική εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα».

Τον Ιανουάριου του 2020 παρέλαβε το δημοσιογραφικό βραβείο Μπότση για την αντικειμενική, δεοντολογικά ορθή και με πληρότητα παρουσίαση του κεντρικού δελτίου του τηλεοπτικού σταθμού Open TV.

Τον Απρίλιο του 2020 ανακοίνωσε ότι κυοφορεί το πρώτο της παιδί από τον επιχειρηματία και δικηγόρο Αλέξανδρο Χατζόπουλο και στις 6 Αυγούστου 2020 γέννησε τον γιο της, Πάνο.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της Ελιάς: Ο Πάνος Μουζουράκης ερμηνεύει το νέο τραγούδι της σειράς του MEGA - «Η Γιορτή»

Η νέα κωμική σειρά του Mega - Το trailer για το ''Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη'' ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη