Από Στέλλα Μούτσιου

Μπορεί η Άριελ Κωνσταντινίδη με την εξομολόγησή της να γέμισε συγκίνηση το πλατό της εκπομπής Πάμε Δανάη, ωστόσο η συνέντευξη της Σμαράγδας Καρύδη τους άφησε όλους με ένα χαμόγελο στα χείλη. Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για όλους και για όλα.

Αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια, καθώς και στην πρώτη της δουλειά ως ηθοποιός, όταν ήταν ακόμα πολύ μικρή, ενώ μίλησε και για το Παρα Πέντε, αλλά και για τον Θοδωρή Αθερίδη με τον οποίο είναι μαζί εδώ και πολλά χρόνια.

Οι δηλώσεις της Σμαράγδας Καρύδη

«Όταν ήμουν έφηβη, ήμουν ανυπόφορη και ήθελα συνέχεια να φεύγω από το σπίτι», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Η πρώτη μου δουλειά ήταν όταν ακόμη ήμουν στην τρίτη λυκείου. Με πήρε τηλέφωνο ο Γιάννης Σμαραγδής και μου ζήτησε να υποδυθώ μια μαθήτρια στη σειρά «Σιγά η πατρίδα κοιμάται»

«Ο Γιώργος Καπουτζίδης στο “Παρά 5” ό,τι έπιανε το έκανε μεγάλο», συνέχισε έπειτα και πρόσθεσε για την ίδια: «Ήθελα πολύ να κάνω μεταμφιέσεις».

Όσον αφορά τον Θοδωρή Αθερίδη, επισήμανε: «Το πρώτο θεατρικό που παίξαμε μαζί και έγινε και ταινία, ήταν μια ιστορία που την έγραψε πάνω μας».

«Όταν ο Θοδωρής μου έστειλε το σενάριο του «Από έρωτα», το διάβασα και έκλαιγα μπροστά από τη θάλασσα», ανέφερε, μάλιστα.

«Η παραγωγή μου είχε πει πως λογικά το πρώτο γύρισμα θα το “πετάξουμε”. Διήρκεσε 12 ώρες αλλά πέτυχε!», κατέληξε για το Celebrity Game Night.

Λίγα λόγια για τη ζωή της

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Αυγούστου 1969 και γονείς της είναι οι επίσης ηθοποιοί Ντίνος Καρύδης και Τζούλια Αργυροπούλου. Μετά το σχολείο φοίτησε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία και αποφοίτησε.

Ξεκίνησε την καριέρα της στο χώρο της υποκριτικής όταν ήταν ακόμη παιδί και, συγκεκριμένα, το ντεμπούτο της έγινε το 1972, σε ηλικία μόλις 3 ετών, μέσα από την κινηματογραφική ταινία Ερωτική συμφωνία, στο πλευρό της Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου. Στην εν λόγω ταινία συμμετείχε και ο πατέρας της.

Πέρα απο ηθοποιός είναι σκηνοθέτιδα και παρουσιάστρια.

Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο έγινε το 1992, σε ηλικία 23 ετών, μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1 Βαμμένα κόκκινα μαλλιά, ενώ ακολούθησαν κάποια guests στις σειρές Ανατομία ενός εγκλήματος και Το χάραμα. Τη σεζόν 1996-1997 πρωταγωνίστησε στη σειρά Το χρώμα του φεγγαριού, ενώ παράλληλα εμφανίστηκε και στις σειρές Λόγω τιμής και Διπλή αλήθεια. Το 1997 συμμετέχει στη σειρά Για σένα και την επόμενη χρονιά στη σειρά Το φτερούγισμα του γλάρου. Συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπου ενσάρκωνε ρόλους περισσότερο δραματικούς, μέχρι και την συμμετοχή της στη σειρά Στο παρά 5 (2005), όπου μέσα από τον ρόλο της Ντάλιας κατέστη μια από τις πιο αγαπημένες κωμικές ηθοποιούς της χώρας .

Τη σεζόν 2007-2008 πρωταγωνίστησε στη σειρά «Γιούγκερμαν» και την επόμενη, στη σειρά Φίλα το βάτραχο σου μαζί με τον Θοδωρή Αθερίδη.Το 2014, αναλαμβάνει τη παρουσίαση της ψυχαγωγικής εκπομπής Celebrity Game Night στο ΜΕGA η οποία προβλήθηκε μέχρι το 2016, ενώ το 2015 πρωταγωνίστησε στην Εθνική Ελλάδος με τους Γιώργο Καπουτζίδη, Κατερίνα Παπουτσάκη κ.ά.

Εμφανίστηκε επίσης στις ταινίες Θηλυκή εταιρεία του Νίκου Περάκη (1999) και Ο καλύτερός μου φίλος (2001) του Λάκη Λαζόπουλου και του Γιώργου Λάνθιμου. Το 2007 πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Θοδωρή Αθερίδη "Μια μέλισσα τον Αύγουστο".

Στη συνέχεια, πρωταγωνίστησε στην ταινία Η κληρονόμος που έκανε πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2009. To 2014, πρωταγωνιστεί στη κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου θεατρικού έργου του Θοδωρή Αθερίδη Από έρωτα ταινία που τιμήθηκε με το βραβείο κοινού της Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η τελευταία κινηματογραφική της δουλειά είναι οι Τέλειοι ξένοι (2016) σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη.

Οι εμφανίσεις της στο θέατρο ξεκίνησαν το 1989 μέσα από τις συμμετοχές της σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και αργότερα στο Ανοιχτό Θέατρο του Γιώργου Μιχαηλίδη.

Έκτοτε ακολούθησαν συμμετοχές σε πολλές παραστάσεις όπως Οι δούλες (1997-1998), Αnorexia Nevrosa (1999-2000) , Το πάρτι (2002-2003) κ.ά. Επίσης, έχει πρωταγωνιστήσει σε δύο μιούζικαλ, το Chicago (2012-2013) και το Sweet Charity (2016). Την σεζόν 2019-2020 πρωταγωνίστησε αλλά και σκηνοθέτησε την κωμωδία Του Κουτρούλη ο γάμος.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Δεν έπρεπε να καθίσω στο ίδιο τραπέζι με...» - Το πρόσωπο με το οποίο δε θέλει επαφές ο Περρής όπως αποκάλυψε στο Πάμε Δανάη

"Άναυδη" η Χριστίνα Μπόμπα στον αέρα του Πάμε Δανάη - Τι συνέβη;