Από Πέννυ Μαστοράκου

Ιδιαίτερα ευχάριστα είναι τα νέα για την γνωστή δημοσιογράφο και σεναριογράφο μεταξύ άλλων Έλενα Ακρίτα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να απέχει από την τηλεόραση, τουλάχιστον από το μπροστά στις κάμερες, και επιστρέφει σε αυτή κατά κάποιο τρόπο με ένα νέο ξεκίνημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντ1 την οποία εξέδωσε την Παρασκευή 16/9 (δείτε εδώ επίσης την ανακοίνωση για το The2night Show) , η ίδια, υπέγραψε την Πέμπτη 15/9 την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου της «Τα τάπερ της Αλίκης» στο ΑΝΤ1+, ένα βραβευμένο κοινωνικό μυθιστόρημα που έγραψε η ίδια, το οποίο θα γίνει σειρά την οποία θα απολαύσουμε μέσα στην ερχόμενη χρονιά.

Η ανακοίνωση του Αντ1 για την Έλενα Ακρίτα

«Τα τάπερ της Αλίκης», το βραβευμένο κοινωνικό μυθιστόρημα της Έλενας Ακρίτα, έρχεται αποκλειστικά στη streaming πλατφόρμα ΑΝΤ1+, σε εκτέλεση παραγωγής των Antenna Studios. Η καταξιωμένη Ελληνίδα δημοσιογράφος, σεναριογράφος και συγγραφέας ήρθε σε συμφωνία με το ΑΝΤ1+ και τα Antenna Studios για τη δημιουργία μιας σειράς βασισμένης στο best seller μυθιστόρημά της.

«Τα τάπερ της Αλίκης», που έχουν τιμηθεί από το αναγνωστικό κοινό με το Βραβείο Καλύτερου Ελληνικού Μυθιστορήματος στα Βραβεία Public 2020, είναι ένα γλυκόπικρο σύμβολο της σκληρής και, ταυτόχρονα, τρυφερής Αθήνας της εικοσαετίας 1980-2000, που άλλαξε για πάντα τη σύγχρονη ελληνική ταυτότητα. Μέσα από την τηλεοπτική τους μεταφορά, «Τα μπολ της Αλίκης» θα φέρουν στο μυαλό όλων αναμνήσεις από μια άλλη εποχή, με θέματα όμως που παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

Νέο επαγγελματικό βήμα για την Έλενα Ακρίτα
Αντ1

Λίγα λόγια για την Έλενα Ακρίτα

Η Έλενα Ακρίτα γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου του 1955 στην Φιλοθέη. Είναι κόρη του Ελληνοκύπριου λογοτέχνη και πολιτικού Λουκή Ακρίτα και της πολιτικού Σύλβας Ακρίτα, μικρασιατικής καταγωγής και είναι δημοσιογράφος, σεναριογράφος, συγγραφέας, ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια.

Ως δημοσιογράφος, συνεργάστηκε με το περιοδικό Ταχυδρόμος και τις εφημερίδες Το Bήμα, Έθνος, Έθνος της Κυριακής, Ειδήσεις και Τα Νέα. Αποχώρησε από την εφημερίδα Τα Νέα τον Δεκέμβριο του 2020 μετά από μη δημοσίευση του άρθρου της από την εφημερίδα, κάνοντας λόγο για λογοκρισία μετά από 20 χρόνια συνεργασίας.

Συνεργάστηκε επίσης με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς EPΑ1, Αθήνα 9.84, Flash, και ΑΝΤ1. Τον Ιανουάριο του 2021 ανακοινώθηκε η συνεργασία της με το News 24/7 - 24 MEDIA όπου γράφει ένα άρθρο άποψης κάθε Σάββατο και διατηρεί την στήλη «Μια γυναίκα στην πλατεία». Από το Οκτώβριο του 2021 ξεκίνησε τις δικές της εκπομπές podcasts μέσα από News 24/7.

Έχει κάνει τρεις γάμους. Ο πρώτος της σύζυγος ήταν ο συγκοινωνιολόγος Νάσος Κόκκινος. Έπειτα, το 1987, παντρεύτηκε τον ηθοποιό Κώστα Αρζόγλου και το 1992 υιοθέτησαν τον γιο τους, Παύλο Αρζόγλου. Στη συνέχεια, το 2012, παντρεύτηκε τον ηθοποιό και σεναριογράφο Γιώργο Κυρίτση, έπειτα από 18 χρόνια κοινής ζωής και επαγγελματικής συμπόρευσης.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Η τηλεθέαση της Πέμπτης (15/9) - Τι έκαναν τα προγράμματα

Αποκλειστικό: Χαμός με ΑΝΤ1 και Λιάγκα για τα μονοψήφια - Τι του ζήτησαν και απάντησε όχι