Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Στην εκπομπή μέρα «Μεσημέρι με τη Μαριόν» βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 30/5 ο γνωστός ηθοποιός Αλέκος Συσσοβίτης και με αφορμή το κίνημα metoo μίλησε και για τη δική του δύσκολη επαγγελματική πορεία.

Μίλησε επίσης για την ψυχανάλυση την «ελεύθερη κατάδυση», αλλά και το πως αντιμετωπίζουν τα δύο φύλα συγκεκριμένες καταστάσεις. Ο ηθοποιός, που θα συμμετέχει στη νέα σειρά του ΣΚΑΪ, «Στοργή», τους τελευταίους μήνες έχει παραχωρήσει και άλλες συνεντεύξεις στις οποίες μίλαγε για τα πιστεύω του.

Οι δηλώσεις του Αλέκου Συσσοβίτη

«Όταν το άτομο προσπαθεί να ενταχθεί στην κοινωνία, σίγουρα θα υπάρχει ανταγωνισμός, ζήλια, ζήτηση, ένας ερωτισμός ο οποίος ερωτισμός δεν είναι πάντα θετικός ούτε αντιμετωπίζεται ως έτσι, μπορεί να έχει και μια άλλου είδους ένταση, μπορεί να διεκδικεί κάτι κάποιος από εσένα. Το ζητούμενο όμως είναι ότι αντί να δείχνουμε πάντα τους άλλους με το δάχτυλο, να καταλάβουμε και εμείς τι μέρος ευθύνης έχουμε σε αυτό που συμβαίνει.

Και να καταλάβουμε επίσης ότι αν εμείς δε θέλουμε κάτι, δε θα συμβεί. Στις γυναίκες βέβαια, δεν είναι ακριβώς έτσι, είναι λίγο διαφορετικά. Στους άντρες όμως… Και εμένα μου έχουν γίνει προτάσεις που έβλεπα ότι υπήρχαν άλλες σκοπιμότητες από πίσω και τις απέφυγα» είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Οι γυναίκες είστε πιο εγκεφαλικές. Είστε ίσως και πιο πανούργες και αυτό είναι πάλι αφύσικο. Μην αγιοποιούμε το ένα φύλο και δαιμονοποιούμε το άλλο. Σημασία έχει που είναι η ισχύς. Είναι τεράστια κουβέντα. Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί και εν αγνοία της ή συνειδητά αλλά είναι πολύ λεπτό το θέμα και υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθούμε».

Λίγα λόγια για τον Αλέκο Συσσοβίτη

Ο πατέρας του είχε καταγωγή από την Άρτα και η μητέρα του ποντιακής καταγωγής από την Κοζάνη.

Πήγε σε μια τεχνική σχολή και σε ηλικία 17 ετών βρέθηκε στη Μύκονο, όπου ασχολήθηκε με διάφορα επαγγέλματα. Ασχολήθηκε με το μόντελινγκ για 2 χρόνια, ενώ στις αρχές και μέσα της δεκαετίας του '90 στράφηκε στην ηθοποιία, μετά από μια συγκυρία και τη συμμετοχή του για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία "Ελεύθερη κατάδυση" του Γιώργου Πανουσόπουλου το 1995, με συμπρωταγωνίστριες τη Βαλέρια Χριστοδουλίδου και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, με την οποία είχε εκείνη την περίοδο σχέση.

Το 1999 Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε δυο παραστάσεις κατά το χρονικό διάστημα 2006-2008.

Κατοικεί στην Αθήνα, κοντά στο Πολεμικό Μουσείο.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Πρωινό - Διέκοψαν εκτάκτως την εκπομπή

«Κατέστρεψα την Ελεονώρα Μελέτη» - Συγκλονίζει η εξομολόγηση της Κατερίνας Γκαγκάκη για τη συνεργασία τους