Το μεσημέρι της Τετάρτης (13/4), η Ελένη Μενεγάκη μετέδωσε στην εκπομπή της, την ιστορία της Έφης Πασχαλίδου και της κόρης της που πάσχει από το Σύνδρομο των Αγγέλων, μία ιστορία που συγκίνησε ιδιαίτερα την παρουσιάστρια, ενώ έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα και από την ιστορία της Πάτρας.

Δυόμιση χρόνια μετά τη γέννηση της Κατερίνας – Μαρίας, οι γονείς της έμαθαν ότι πάσχει από το σύνδρομο αυτό. «Απέκτησα παιδί μετά από μεγάλη προσπάθεια. Έξι μήνες μετά τη γέννηση του καταλάβαμε ότι κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει», δήλωσε.

«Για τα παιδιά με το Σύνδρομο Αngelman κάθε μέρα είναι ένας αγώνας. Το παιδί μου, μου εκφράζει την αγάπη του με τον τρόπο που μπορεί: με πολλές αγκαλιές και φιλιά» ανέφερε επίσης.

«Αν ανοίξουμε την καρδιά και τη ψυχή μας θα αντιληφθούμε ότι τα παιδιά με αναπηρίες μας δίνουν πολλές χαρές» συμπληρώνει, εξηγώντας πως έφτασε στο σημείο να «αγκαλιάσει» και να αποδεχτεί την αναπηρία του παιδιού της.

Η συγκίνηση της Ελένης Μενεγάκη

«Είπε μεγάλες αλήθειες… Η γυναίκα μίλησε από την καρδιά της με πολλή αγάπη και ευαισθησίες… Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι ο μεγαλύτερος φόβος των γονιών και πόσο μάλλον όταν ένα παιδί θέλει ιδιαίτερη φροντίδα είναι τι θα απογίνει το παιδί μου αν εγώ δεν ζω να είμαι δίπλα του. Αυτό πραγματικά… τι να πει κανείς… Για έναν γονιό το παιδί του είναι πάνω απ' όλα», είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

Τι είναι το Σύνδρομο των Αγγέλων

Το Σύνδρομο Angelman είναι μια νευρο-αναπτυξιακή διαταραχή που επηρεάζει 1 στις 15.000 γεννήσεις. Χαρακτηρίζεται από αναπτυξιακή καθυστέρηση, επιληψία, δυσκολίες συντονισμού κινήσεων, διαταραχές ύπνου και έλλειψη λόγου.

Τα παιδιά με Σύνδρομο Angelman μπορεί να μην μπορούν να μιλήσουν, ωστόσο μπορούν να επικοινωνήσουν με εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας και μάλιστα έχουν πολλά να πουν. Μαθαίνουν με αργό ρυθμό, αλλά για μια ζωή. Έχουν ένα μοναδικό χαμόγελο, είναι ιδιαίτερα κοινωνικά, με ευχάριστη διάθεση και μπορεί κανείς να περάσει πολύ όμορφα μαζί τους.