Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Μπορεί προς το παρόν να μην έχουμε προλάβει να δούμε τον Liam Ireland στη δεύτερη σεζόν της επιτυχημένης σειράς του Mega, Γη της Ελιάς (δείτε εδώ πότε θα κάνει την εμφάνισή του), ωστόσο η αλήθεια είναι πως ήδη από πέρυσι, ο γοητευτικός ηθοποιός κατάφερε να κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό.

O Liam Ireland ξεκίνησε στη σειρά του Ανδρέα Γεωργίου ως ο μεγάλος έρωτας της Μυρτάλης Βρεττάκου, Στέφανος Καπερνάρος. Το ζευγάρι τελικά χώρισε καθώς ανάμεσά τους μπήκε η μητέρα του, και στο τέλος της περσινής σεζόν τον είδαμε να φεύγει από την Ελλάδα για την Ισπανία μαζί με τη νέα αγαπημένη του, την Ελένη.

Η καταγωγή του Liam Ireland από τη Γη της Ελιάς

Και μόνο από το όνομά του, μπορεί κανείς να καταλάβει πως ο Liam Ireland δεν είναι αποκλειστικά από την Ελλάδα.

Ο Liam είναι 25 ετών και με καταγωγή από το Ρέθυμνο. Η μητέρα του είναι Ελληνίδα και ο πατέρας του από την Αγγλία. Μέχρι τα 6 του χρόνια έζησε στην Αγγλία. Ύστερα, επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου τελείωσε το σχολείο.

«Μία πρώην κοπέλα μου, που γνωρίζει την οικογένειά του, μου πρότεινε να τον δω. Με το που τον είδα, είπα “αυτός θα είναι!”. Μου άρεσε πάρα πολύ γιατί έψαχνα κάτι διαφορετικό, κάτι να ταιριάζει στην Αφροδίτη Λιάντου, με την οποία είχαμε ήδη συμφωνήσει», είχε πει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Γεωργίου για την επιλογή του.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την κακοποίηση που δέχθηκε

Μία σοκαριστική συνέντευξη παραχώρησε το πρωί της Τρίτης (14/6) στην εκπομπή Πρωινό o Liam Ireland, ο οποίος για πρώτη φορά μίλησε ανοιχτά για την κακοποίηση που είχε δεχθεί από τον προπονητή του σε παιδική ηλικία.

«Πριν ασχοληθώ με την υποκριτική, αγαπούσα και το μπάσκετ. Έπαιζα για τουλάχιστον 10 χρόνια. Ένωσα το μπάσκετ με έναν άνθρωπο που έκανε κακό στη ζωή μου. Δεν το μετανιώνω γιατί βρήκα το θέατρο.

Από την ηλικία των 10 με 13 πέρασα σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή μου. Δέχτηκα αυτό το πράγμα, μπήκε στη φυλακή και είναι εκεί που πρέπει να είναι. Εγώ δεν είχα πατέρα και έψαχνα την πατρική φιγούρα, όπου μπορούσα να βρω. Έψαχνα αυτό το αρσενικό. Όταν πήγα σε αυτήν τη συγκεκριμένη ομάδα, ήταν αυτός ο προπονητής εκεί και τον αγάπησα σαν πατέρα.

Δηλαδή ό,τι κι αν μου έλεγε, εγώ θα το έκανα επειδή τον εμπιστευόμουν. Ήταν έτσι πολλά παιδιά. Δεν είχαμε καταλάβει ακριβώς τι πήγαινε λάθος. Όταν τον πιάσανε, λέγαμε “γιατί κάνουν τόσο κακό σε έναν τόσο καλό άνθρωπο”, ήμασταν τόσο διεστραμμένοι. Ευχαριστώ τον εαυτό μου όμως, γιατί τουλάχιστον πριν τον πιάσουν, εγώ είχα σταματήσει.

Είχα συνειδητοποιήσει ότι μου αρέσουν μόνο τα κορίτσια, είπα γιατί το κάνουν αυτό. Ένιωθα ότι έπρεπε να το κάνω, και όχι ότι θέλω να το κάνω. Το έχω ξεπεράσει 100%. Δεν με πονάει πια. Η μητέρα μου όταν το έμαθε το χειρίστηκε πολύ σωστά, δεν με ζόρισε καθόλου. Ήξερε ότι θα χρειαστεί να μιλήσω κάπου και για αυτό με έστειλε κάπου να μιλήσω. Μετακομίσαμε και ήρθαμε στην Αθήνα.

Την στιγμή της σύλληψης τον περιμέναμε για προπόνηση και δεν ήρθε ποτέ. Ήρθαν μας τα είπαν και μετά κάναμε καταγγελίες. Ήρθαν συμμαθητές μου και με ρωτούσαν “Κι εσένα σε βίαζε”;», είπε ο Liam Ireland.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Ευχάριστα νέα για τη σειρά «Γη της Ελιάς» - Έγιναν γνωστά το πρωί της Παρασκευής (23/9)

Γη της Ελιάς (23/9): Θύματα απαγωγής η Βασιλική και ο Φίλιππος