Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η Άριελ Κωνσταντινίδη κατάφερε να αφήσει εποχή μέσα από τον ρόλο της «Λίλιαν» στην επιτυχημένη σειρά του Mega, «Μαρία η Άσχημη». Κολλητή φίλη της Μαρκέλλας, όμορφη αλλά και πονηρή, η Λίλιαν κατάφερνε πάντα να τραβάει πάνω της τα βλέμματα.

Η Άριελ Κωνσταντινίδη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Ιουνίου του 1971. Το 1981, σε ηλικία μόλις 9 ετών, επιλέχτηκε από την Αλίκη Βουγιουκλάκη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη θεατρική παράσταση «Άννυ» που ανέβηκε στο Κηποθέατρο Αλίκη το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Η συμμετοχή της στη μεγάλη θεατρική επιτυχία την οδήγησε στην απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική.

Μάλιστα πρόφατα εξομολογήθηκε πως σε αυτή την τρυφερή ηλικία είχε δεχθεί παρενόχληση από έναν συνεργάτη της (δείτε εδώ τη συγκλονιστική αποκάλυψή της).

Το 1983 συμμετείχε στον ελληνικό εθνικό τελικό της Eurovision με το τραγούδι «Θα φύγω», σε στίχους Αριστείδη Παυλή, και ενορχήστρωση Γιώργου Νιάρχου. Κατετάγη 10ο στη ψηφοφορία της επιτροπής της ΕΡΤ (η οποία αποτελούνταν από εκπροσώπους 20 Δήμων και 30 μέλη κοινού), νικημένο από το τραγούδι «Μου λες» της Κρίστης Στασινοπούλου. Αν η Άριελ πήγαινε στον διαγωνισμό του 1983 θα κατείχε το ρεκόρ εμφάνισης της νεαρότερης σε ηλικία τραγουδίστριας στον εν λόγω θεσμό.

Ξεκίνησε την καριέρα της, ως ενήλικη πια, στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Από το 1992 μέχρι το 1994 συμπρωταγωνίστησε μαζί με τον Κώστα Καρρά, τη Νόρα Βαλσάμη και την Τασσώ Καββαδία στην κωμική σειρά Ο χήρος η χήρα και τα χειρότερα. Τη σεζόν 1994-1995, πρωταγωνίστησε στην νεανική σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη Αραχτοί και λάιτ στον ANT1. Την περίοδο 1996-1997 έπαιξε στη δραματική σειρά «Το χρώμα του φεγγαριού» μαζί με τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Κωνσταντίνο Καζάκο.

Από το 1997 μέχρι το 1998 ήταν μέρος του καστ της καθημερινής σειράς Η Λάμψη σε σκηνοθεσία Νίκου Φώσκολου. Μία ακόμη τηλεοπτική της συμμετοχή ήταν αυτή στην καθημερινή σειρά Μαρία η άσχημη στο Mega Channel, τις σεζόν 2006-2008, ενώ έδωσε τη φωνή της στην «Αντονέλλα» της αργεντίνικης τηλενουβέλας Πάττυ: Η πιο όμορφη ιστορία, η οποία προβλήθηκε στην Ελλάδα (μέσα από τη συχνότητα του MEGA Channel) τις χρονιές 2010-2011, 2011-2012.

Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1993 στο δράμα «Κόκκινο τριαντάφυλλο σου έκοψα». Ακολούθησαν διάφορες κινηματογραφικές συμμετοχές σε ταινίες κινουμένων σχεδίων όπου δάνεισε την φωνή της. Κάποιες από αυτές είναι «Οι Περιπέτειες του Σάμμυ: Το Μυστικό Πέρασμα», «Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας», «Σταχτοπούτα» και άλλες.

Πώς είναι σήμερα η Άριελ Κωνσταντινίδη που πρωταγωνίστησε στη Μαρία την Άσχημη

Η αγαπημένη ηθοποιός δεν έχει αλλάξει πολύ με το πέρασμα των χρόνων. Παρόλο που πλέον είναι 51 ετών, παραμένει κούκλα ενώ έχει διατηρήσει τα χαρακτηριστικά μακριά ξανθά μαλλιά της.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Τον είδαμε σε δύο κορυφαίες σειρές πρόσφατα - Πώς είναι σήμερα ο Οδυσσέας από τη Μαρία την Άσχημη

Μεγάλωσε και έγινε μια κούκλα - Πώς είναι σήμερα και τι κάνει η «Λίζα» από το «Λατρεμένοι μου Γείτονες»