Από TV24 Team

Ο Γιάννης Στάνκογλου, την προσεχή τηλεοπτική σεζόν αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στα τηλεοπτικά δρώμενα καθώς από τη μία θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά του ALPHA, «Αυτή η Νύχτα Μένει» (δείτε εδώ το σενάριο και τους ηθοποιούς) και από την άλλη θα συμμετέχει στην δημιουργία της Βικτώρια Χίσλοπ, «Μία νύχτα του Αυγούστου» (δείτε εδώ την πρώτη φωτογραφία από τα γυρίσματα).

Ο ηθοποιός αποτελεί έναν από τους γοητευτικούς άνδρες της ελληνικής showbiz, ενώ η εμφάνισή του σε κάθε σειρά αποτελεί θέμα συζήτηση. Φέτος πρωταγωνίστησε στη σειρά της ΕΡΤ, «Ο Όρκος» καθώς και στον Άγιο Παΐσιο, ενώ πολύ θετικές κριτικές δέχθηκε και για την συμμετοχή του στις Άγριες Μέλισσες, εκεί όπου ενσάρκωσε με εκπληκτικό τρόπο τον σκοτεινό χαρακτήρα, Θωμά Κυπραίο.

Όλα όσα δεν γνωρίζετε για τον Γιάννη Στάνκογλου

Ο Γιάννης Στάνκογλου γεννήθηκε στον Περισσό, στις 10 Ιανουαρίου του 1974 και κατάγεται από το Θούριο Ορεστιάδας του νομού Έβρου.

Έχει σπουδάσει υποκριτική στη Δραματική σχολή του Γιώργου Κιμούλη. Είναι παντρεμένος με τη σκηνοθέτιδα Αλίκη Δανέζη-Κνούτσεν και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Ανιψιά του είναι η τραγουδίστρια Στεφανία Λυμπερακάκη.

Έχει κερδίσει το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ της Φλωρεντίας Montelupo Fiorentino MIIFF.[2] Επίσης, το 2019 κέρδισε το βραβείο Β' Ανδρικού ρόλου στα Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ερμηνεία του στην ταινία The Waiter.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Η Μάγισσα: Λαμπερό καστ στη νέα σειρά του ΑΝΤ1 - Το σενάριο που θα συγκλονίσει

Στην ίδια σειρά μετά τον χωρισμό τους ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Νικολέττα Κοτσαηλίδου