Η Άννα Κουτσαφτίκη που εδώ κι έξι χρόνια πρωταγωνιστεί στην κωμική σειρά του ALPHA «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» υποδυόμενη την Ξένια, συνεχίζει μαζί με το τηλεοπτικό της έτερο ήμισυ τον Μπάμπη, να μας χαρίζει μοναδικές στιγμές γέλιου.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Όλα όσα αποκάλυψε η Άννα Κουτσαφτίκη

Δέκα χρόνια… μουρμούρας, έξι για σας. Το έχετε συνειδητοποιήσει;

«Είμαστε πλέον η μακροβιότερη κωμική σειρά. Λέτε να συνταξιοδοτηθούμε από εκεί; (γελάει). Ο κόσμος θα το κρίνει, αλλά θεωρώ ότι πάμε πολύ καλά και το κοινό συνεχίζει να μας αγκαλιάζει με αγάπη, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν κάνουμε καμία έκπτωση και φροντίζουμε τη σειρά σε όλα τα επίπεδα και από όλες τις απόψεις».

Πάντως η θεματολογία είναι ανεξάντλητη.

«Πράγματι κι αυτό συμβαίνει γιατί τα κείμενα τα αντλούμε από την ίδια τη ζωή. Οσο υπάρχει η καθημερινότητα, η κοινωνία μας και φυσικά ο Ελληνας που είναι… ιδέα, θα υπάρχει και υλικό. Πριν λίγο καιρό με πλησίασε μια κυρία που μένει στην Ιρλανδία και μου είπε ότι βλέπει τη “Μουρμούρα” με τον άντρα της και βάζουν και τα παιδιά τους να την παρακολουθούν γιατί τους κάνει να αισθάνονται οικεία και ότι βρίσκονται με Ελληνες. Ο κόσμος θεωρώ ότι ζει στιγμές της ζωής του μέσα από μας με έναν πιο κωμικό τρόπο και αυτό του αρέσει».

Το όμορφο στα τόσα χρόνια προβολής της σειράς είναι ότι το αστείο βγαίνει αβίαστα μέσα από τις καταστάσεις και όχι από τραβηγμένες ατάκες.

«Χαίρομαι πολύ που το εντοπίζετε γιατί αυτή είναι η μέριμνά μας. Το χαμόγελο να βγαίνει μέσα από την ταύτιση του τηλεθεατή με τις καταστάσεις που βιώνουν οι ήρωες».

Και με τον κ. Σπύρο Τσεκούρα, με τον οποίο δεν χρειάζεται πια παρά να κοιταχτείτε για να επικοινωνήσετε καλλιτεχνικά, έχετε ζήσει ουκ ολίγες.

«Πλέον επικοινωνούμε τηλεπαθητικά (γελάει). Γνωριζόμαστε από τη σχολή. Είχαμε που είχαμε τους κοινούς μας κώδικές στο αντικείμενο, είχαμε δουλέψει και με κοινούς σκηνοθέτες, τώρα μετά από έξι χρόνια πλέον γίνεται αυτόματα η μετάφραση και η επικοινωνία. Αυτό μας διευκολύνει στο να διανθίζουμε ακόμη περισσότερο τους ρόλους μας και τη σχέση Μπάμπη και Ξένιας γιατί συνεννοούμαστε γρήγορα, προτείνουμε σαν ένα σώμα και το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο ουσιαστικό».

Με τον Μπάμπη και την Ξένια έχουμε ζήσει κι εμείς πολλά. Ξεκινήσαμε με τη Σοφούλα να είναι στο λύκειο και τώρα έχει γίνει μαμά και εσείς παππούδες.

«Τηλεοπτικά έγινα γιαγιά και είμαι τρισευτυχισμένη όπως όλοι μας. Εχει ανοίξει ένα τεράστιο κεφάλαιο γιατί η γενιά του Μπάμπη Παπαδόπουλου συνεχίζει δυναμικά με τον εγγονό του που θέλει να κάνει ΠΑΟΚτζή, αλλά η Ξένια καραδοκεί και δεν θα το επιτρέψει».

Ο Μπάμπης βέβαια δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον γαμπρό του τον Χάρη. Μάλλον κανείς δεν θα είναι καλός για την κόρη του.

«Ο Αγγελος Ανδριόπουλος που υποδύεται τον Χάρη είναι καταπληκτικός και χαιρόμαστε πολύ που τον έχουμε στην ομάδα μας και στην οικογένειά μας. Οσο για τον Μπάμπη είναι μια δύσκολη συνθήκη αυτή. Εχασε το κοριτσάκι του. Δεν είναι εύκολο για τους μπαμπάδες αυτό. Είναι δύσκολη η ενηλικίωση για τους γονείς όταν τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι και κάνουν τη δική τους οικογένεια».

Είναι όμως και οι συμπέθεροι… περίπτωση.

Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα: «Η Ξένια είναι πιο διαλλακτική από τον Μπάμπη»

«Αγαπώ την Κωνσταντία Χριστοφορίδου και τον Τάκη Παπαματθαίου. Ηταν πολύ εύστοχη η επιλογή τους κι επειδή με την Κωνσταντία έχω πολλά πάρε-δώσε στη σκηνική δράση, περνάω απολαυστικά. Είναι υπέροχος άνθρωπος. Ως πεθερά βέβαια έχει πολλά θέματα, αλλά εγώ αυτό δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι (χαριτολογεί)».

Πάντως συγκεντρώνει όλη τη νοοτροπία του νεοπλουτισμού στο πρόσωπό της.

«Εχει δανειστεί ηθογραφικά στοιχεία για τον ρόλο της από πρόσωπα που έχει τύχει να γνωρίζει. Ο νεοπλουτισμός είναι ακόμη στοιχείο της ελληνικής κοινωνίας».

Ο Μπάμπης εξακολουθεί να θέλει να μείνουν η Σοφία με τον Χάρη στο… από πάνω διαμέρισμα;

«Εχασε το κοριτσάκι του, να χάσει και τον εγγονό; Η Ξένια είναι πιο διαλλακτική σε αυτό το θέμα καθώς θεωρεί ότι το νέο ζευγάρι πρέπει να έχει την ανεξαρτησία του. Εχει να κάνει και με το γεγονός ότι είναι γυναίκα κι έχει κόρη, γιατί έχω φίλες που με τους γιους τους είναι πιο κτητικές. Κι ενώ το μωρό θα έπρεπε να φέρει ομόνοια στα σπιτικά των οικογενειών, αυτό δεν ισχύει. Ο μπέμπης μας, πέρα από τις πολλές ευλογίες, θα φέρει και συγκρούσεις απόψεων. Εχω την αίσθηση ότι έχουμε να δούμε ακόμη πολλά».

Η «Μουρμούρα» θα συνεχίσει για 11η σεζόν;

«Γίνονται συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Τι σας έχει αφήσει ως αποτύπωμα αυτή η τηλεοπτική δουλειά;

«Αν και δεν ήταν η πρώτη μου τηλεοπτική συνεργασία ήμουν μια αμιγώς θεατρική ηθοποιός. Αυτή τη σειρά την έχω αγαπήσει πολύ και για πολλούς λόγους. Είναι μια φροντισμένη παραγωγή, έχουμε δεθεί πολύ οι συντελεστές μεταξύ μας και την αγαπάει ο κόσμος. Με τους θεατές να μας ευχαριστούν γιατί τους κάνουμε για μια ώρα τη ζωή πιο όμορφη, το αποτύπωμα για μένα δεν θα μπορούσε παρά να είναι όμορφο και βαθύ».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Η «Μουρμούρα» με νέα πρόσωπα

Αυτή η νύχτα μένει: «Βόμβα» - Ο Χρήστος λέει στον Στρατή την αλήθεια!